tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kadının eli sanayiye dokunacak

Kadınların sanayide istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan …

Kadının eli sanayiye dokunacak
21.07.2022 09:36
0
A+
A-

Kadınların sanayide istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi Torbalı’daki muhtarlara tanıtıldı. Proje ile 80 firmada 1000 kadın istihdamı hedefleniyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün öncülüğünde başlatılan Sanayide Kadın Eli Projesi’nin Torbalı’daki ilk lansmanı geçtiğimiz haftalarda Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde İzmir KGK İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Tire Ticaret Odası Başkanı M. Nadir Delikanlı, Torbalı KGK İcra Kurulu Başkanı Gülesin Atalay, Torbalılı sanayici iş kadınları ile iş arayan kadınların katılımlarıyla gerçekleşmişti. Projenin taraflarının tekrar bir araya geldiği 2.lansmanda ise muhtarlar ile bir araya gelindi. İlçedeki tüm muhtarların katıldığı toplantı büyük ilgi gördü.

Sanayide Kadın Eli Projesi ile sanayicilere, kurum ve meslek liselerine ziyaretler düzenleyip anket çalışmaları yapılarak, hangi alanda istihdama ve eğitime ihtiyaç olduğunu tespit edildi. Paydaşlar ile sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre eğitim planları oluşturup, kadınlara ve mesleki teknik liselerde okuyan kızlara eğitim verilmesini hedefleniyor. Söz konusu eğitimlerden sonra ise kadınların firmalarda istihdam edilmesi sağlanacak.

BİN KADIN İSTİHDAM EDİLECEK

Sanayide Kadın Eli Projesi’nin lansmanında konuşan TOBB İzmir KGK İcra Kurulu Üyesi ve Torbalı KGK İcra Kurulu Başkanı Gülesin Atalay: “Torbalı’nın da pilot ilçe olarak seçildiği projede etkin bir şekilde rol almak beni çok mutlu ediyor. Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizdeki kadınlarımızın sanayideki istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak, gençlerimizin önüne sanayide rol model olabilecek kadınları arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi. Proje tamamlandığında İzmir’deki 80 sanayi kuruluşunda 1000 kadının istihdam edileceğini belirten Gülesin Atalay; “Çalışan kadınlarımızın 90’ı tarımda istihdam ediliyor. Kadınlarımız sanayi sektöründe yeterince yer bulamıyor. Bu proje ile kadınlarımıza dayatılan sektörlerin üzerini çizerek kadınlarımızın bilgilendirme ve becerilerini arttıracağız.” diyerek sözlerine son verdi.

İSTİHDAM PROJELERİ HEYECAN VERİCİ

TTO Başkanı Olgun ise projenin ilçede bir heyecan yarattığını belirtti. Sanayide kadının istihdamının önemine vurgu yapan Olgun şunları söyledi: “Bizim için çok heyecan verici bir proje olduğunu belirtmek isterim. Sanayi kenti Torbalı’da, sanayi istihdamını arttırmak en büyük amaçlarımızdan birisi. Bu doğrultuda; ilçemizdeki istihdam olanaklarından her fırsatta bahsetmek için gayret gösteriyorum.” dedi. Sözlerine devam eden Olgun, “Cazip Kent Torbalı’mızda üretim durmaksızın devam ediyor. Binlerce işletmemiz harıl harıl çalışıyor. Ülkenin en önemli üretim üslerinden birisi olan Torbalı’mızda kadınlarımız, erkeklerimiz ve gençlerimiz için binlerce iş imkânımız bulunmakta. Torbalı Ticaret Odası yönetimi olarak bölgemizdeki sanayi sektöründe kadınların daha aktif bir şekilde yer alması için çabalamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu