tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3363
EURO
35,1567
ALTIN
2.244,16
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Kadın Muhtarlar Kadına Yönelik Şiddete “Dur!” Mesajlarını Gökyüzüne Bıraktı

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ, KADIN MUHTARLARI BOĞAZ TURU’NDA AĞIRLADI Üsküdar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne …

Kadın Muhtarlar Kadına Yönelik Şiddete “Dur!” Mesajlarını Gökyüzüne Bıraktı
27.11.2022 00:26
0
A+
A-

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ, KADIN MUHTARLARI BOĞAZ TURU’NDA AĞIRLADI

Üsküdar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ithafen kadına yönelik şiddete İstanbul Boğazı’ndan “Dur!” dedi. Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner ayrıca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşen etkinliğe 100’ü aşkın kadın muhtar katıldı.

Üsküdar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ithafen düzenlediği etkinlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden kadın muhtarları Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşen Boğaz Turu’nda ağırladı. Kadın muhtarlar, İstanbul Boğazı’nın tam ortasında mor balonları uçurarak kadına yönelik şiddete “dur” dedi ayrıca mesajlarını gökyüzüne bıraktı.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, “25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu şiddet sadece ülkemizde değil, tüm dünyada gerçekleşiyor. Son yıllarda hayatını kaybeden kadınlarımız için farkındalığı arttırmak için bir aradayız. Sevgi mesajlarımızı mor balonlarımızla gökyüzüne bırakıyoruz. Bu tekne turunu bizlere yaşatan sevgili başkanımıza ayrıca emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, konuşmasında kadına şiddet özelinde son yüz yılda çok uzun bir yol kat edildiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “Günümüzde kadınlar Türkiye’nin iş gücünün yüzde 26.3’ünü oluşturuyor. Bu kadınlar için büyük bir başarı. Peki, yeterli mi? Asla. Kadınlara muhtar seçilme hakkı 1933’te verildi ancak anlamlı bir sayıya ulaşmak 2014 seçimlerinde nasip oldu. Ama bu da yeterli değil. Sizleri yakından tanıyan, gözlerinizdeki azmi gören birisi olarak başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum. Birlikte yazdığımız hikayenin daha da güzelini yazarak beraber çok güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğimize inancım tam.”

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN: “KADINA ŞİDDET KONUSUNU TOPLUM OLARAK TOP YEKÜN SAHİPLENMEK ZORUNDAYIZ.”

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne kadın muhtarlarımızla dikkat çekmek istedik. Kadına şiddete yönelik birçok program yapıldı, yapılıyor. Herhalde anlatılamadı ki, bir kez de denizden mesaj verelim dedik. Tüm dünya sesimizi duydun istiyoruz” diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Valide Sultan gemimiz ile bugüne kadar 3 milyon 750 bin vatandaşımız Boğaz Turu yaptı. Bugün de burada önemli bir amaç için buluştuk. Kadına şiddet hepimizin içini burkan bir konu. Bu illa dayak anlamında değil. Kadına şiddetin türlü türlüsü var. Psikolojik baskı bir şiddettir, sosyolojik baskı bir şiddettir, kadının emeğini görmezden gelmek şiddettir, evde, tarlada, iş yerinde, sokakta kadına hor gözle bakmak, ona kötü söz söylemek şiddettir. Bunlar kime olursa olsun şiddettir. Bu, yıllardır konuşuluyor ama içimizi burkan haberler maalesef eksik olmuyor. 25 Kasım’ı vesile kılarak haykırmamız gerekiyor. Kadına şiddetin ne insanlıkla alakası var, ne Müslümanlıkla alakası var, ne Türklükle alakası var… Bir işveren, bir baba, bir esnaf, bir bürokrat… Kim olursa olsun eğer kişi kadına şiddet özelinde gerekli duyarlılığı göstermiyorsa diğer unvanlarının hiçbir önemi yok. Bugün ülkemizin farklı şehirlerinden gelen kadın muhtarlarımızla bir mesaj vermek, bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Birlikte balonlara yazılar yazıp onları uçuracağız. Kadınları huzursuz eden bir karakter hepimizi üzer. Kendisi de mutlu olamaz. Bir başkasının mutsuzluğu üzerine bir sevinç inşa edilemez. Toplum olarak top yekun bu işi sahiplenmek zorundayız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu