tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kadıköy’de Flamenko’nun Ayak Sesleri

Yeldeğirmeni Sanat’ta Flamenko dersleri devam ediyor. Başlangıç ayrıca orta seviye sınıflarda 12-70 yaş arası öğrenciler Suna Akar Çapan …

Kadıköy’de Flamenko’nun Ayak Sesleri
16.11.2022 00:12
0
A+
A-

Yeldeğirmeni Sanat’ta Flamenko dersleri devam ediyor. Başlangıç ayrıca orta seviye sınıflarda 12-70 yaş arası öğrenciler Suna Akar Çapan eğitmenliğinde ücretsiz flamenko dans eğitimi alıyor.

Kadıköy Belediyesi Flamenko Atölyesi’nde, başlangıç ayrıca orta seviye sınıflarda 12-70 yaş arası öğrenciler ücretsiz flamenko dans eğitimi alıyor. Hem teknik hem de koreografi derslerinin yanı sıra Endülüs, flamenko ayrıca İspanyol kültürüne dair teorik dersler de programda yer alıyor. Katılımcılar sene içerisinde belli dönemlerde Kadıköy Belediyesi Instituito Cervantes işbirliği sayesinde yabancı eğitmenlerin gösterilerini izleyip Masterclass çalışmalarına da katılma fırsatı yakalıyor. Yine bu eğitim programı dahilinde Endülüs’ün Jerez de la Frontera bölgesi ile önümüzdeki süreçte imzalanacak kültürel işbirliği anlaşması sayesinde karşılıklı kültür projeleri de geliştirilecek.

KADIKÖY FLAMENKO TOPLULUĞU

Eğitmen Suna Akar Çapan hedeflerinin Kadıköy Flamenko Topluluğu kurarak, gösteriler düzenlemek olduğunu söyledi. Çapan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadıköy Belediyesi bünyesinde, Yeldeğirmeni Sanat’ta iki senedir Kadıköy Flamenko atölyesi adı altında Flamenko dans dersleri veriyorum. Burada her yaştan, her eğitim grubundan, her gelir grubundan, her bedensel kapasiteye sahip katılımcılara biz Flamenko öğretmeye çalışıyoruz 2 senedir. Hedefimiz, bu derslerin sonunda bir Kadıköy Flamenko Topluluğu kurarak gösteriler sahnelemek. Sınıflarımızda açık bir yaş skalası ayrıca meslek grubu var; lise öğrencileri, 70 yaşında öğrencilerimiz, ev hanımları, akademisyenler var. Kadıköy Belediyesi’ne sanata desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

“BU ATÖLYELERLE KADIKÖY’DEN İSPANYA’YA GİDİYORUZ”

Katılımcılardan Cansu Çakıcı bu derslerle Kadıköy’den İspanya’ya gidiyoruz dedi. Çakıcı: “Çocukluğumdan beridir Flamenko yapıyorum. İspanyol kültürünü ayrıca danslarını çok seviyorum. Belediyenin yarattığı bu fırsattan ücretsiz olarak yararlanabiliyor olmam, Avrupa standartlarında bir dans öğreniyor olmam benim için büyük bir şans. Bu dans bana kendimi iyi ayrıca özel hissettiriyor. Kadıköy’den İspanya’ya gidiyoruz.” dedi.

“HER İNSAN YENİ BİR DÜNYADIR”

Emekli hemşire Aysel Komar da duygu ayrıca düşüncelerini şu sözleriyle ifade ediyor: “Daha önce İspanya’ya gitmiştim, oradaki Endülüs’ün ayrıca topluluğun yaşamlarına tanık oldum, danslarını gördüm. Farklı bir kültür, biraz bizlere de uygun bir kültür. Neden olmasın dedim. Ve burada yeni arkadaşlar tanıyorsunuz. Her insan yeni bir dünyadır. Yaptığınız ortak çalışmalarda karşılıklı bir birinize bir şeyler katıyorsunuz.” dedi.

ASİLİĞİN, AŞKIN DANSI

Yaklaşık 2 yıldır atölye çalışmalarına katılan Seda Ateş ise Flamenko’yu asiliğin, aşkın dansı ayrıca vakit vakit da ölümü anlatan bir dans olarak tanımlıyor: “O yüzden diğer danslardan daha duygulu ayrıca beni etkileyen bir yanı vardı uzun yıllardır. Neredeyse 2 senedir belediyenin bünyesinde verilen hizmetle dans ediyoruz. Bu çok değerli çünkü hem yurt içinde, hem yurt haricinde bu eğitimler biraz bütçesel olarak herkesin ulaşamayacağı eğitimler. Burada olmak bana hem sevinç veriyor, hem de kendimi daha iyi hissettiriyor. Buranın ambiansında yani Yeldeğirmeni Sanat’ta dans etmek herkese nasip olmuyor.

İSPANYA’DAN GELEN DANS

Flamenko dansının kökeni İspanya’ya dayanıyor. Dansın kökenine ilişkin iki görüş var. Bazıları İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesinde ortaya çıktığını söylerken, bazıları da bu bölgeye Çingeneler tarafınca Pakistan ayrıca Hindistan’dan geldiğini söyler. Flamenko dansı gitar eşliğinde yapılır. Dansta el çırpma ayrıca ayak hareketleri baskındır. Flamenko dansçısının dansı kadar giysileri de önemli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu