tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kaçuv’dan Deprem Bölgesindeki Tedavi Gören Çocuklara Önemli Destek

KAÇUV’DAN 15 ŞUBAT ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERİ GÜNÜ İÇİN UMUT VEREN MESAJ: TEDAVİDE BAŞARI ORANI YÜZDE 80

Kaçuv’dan Deprem Bölgesindeki Tedavi Gören Çocuklara Önemli Destek
18.02.2023 00:44
0
A+
A-

KAÇUV’DAN 15 ŞUBAT ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERİ GÜNÜ İÇİN UMUT VEREN MESAJ: TEDAVİDE BAŞARI ORANI YÜZDE 80

Türkiye’de her yıl 5 bin çocuk kansere karşı mücadele veriyor. 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanseri Günü’nde farkındalık sağlamayı hedefleyen Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), ‘Sarıyı Fark Et’ kampanyası ile hem tedavi gören ihtiyaçlarına dikkat çekiyor hem de erken teşhisin önemini vurguluyor. Vakıf, Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi devamında tedavi gören çocuklara ayrıca ailelerine destek olmak için de hızlı bir şekilde organize olarak destek çalışmalarına başladı.

KAÇUV, kurulduğu tarihten bu yana kanser tedavisi gören çocuklara yönelik, tedavilerinin sürekliliğini sağlamak, psikososyal hizmetler sunmak ayrıca uygun tedavi ortamı sağlamak gibi önemli faaliyetler yürütüyor. Vakfın en önemli hizmeti olan Aile Evleri’nde, çocuklar ayrıca aileleri tedavi süreçleri boyunca ücretsiz olarak konaklayabiliyor. Bunun dışında, çocukların psikolojik, sosyal, fiziksel ayrıca tıbbi açıdan yaşam kalitelerini artıracak etkinlikler ayrıca projeler yürüten KAÇUV, Umudum Eğitim Burs Programı ayrıca Umutlu Kutu projesi gibi önemli çalışmalar da yürütüyor.

Tanı ayrıca tedavide kaydedilen önemli gelişmeler sayesinde çocukluk çağı kanserlerinde sağ kalım oranları artıyor. Projeleri ile binlerce çocuğa ayrıca ailelerine ulaşan KAÇUV, özellikle erken teşhis ile ilgili kamuoyunu bilinçlendirmeye devam ediyor. 

KAÇUV, DEPREM BÖLGESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLAR AYRICA AİLELERİNİN YANINDA!

KAÇUV, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ayrıca 10 ilimizi etkileyen depremler devamında bölgedeki destek çalışmalarına başladı. Tedavi gören çocuklar ayrıca ailelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi ayrıca karşılanması için organize olan vakıf, bölgedeki çalışmalarını şöyle sıraladı:

Konaklama Desteği:

Depremden etkilenen ayrıca tedavisi devam eden çocuklar ayrıca aileleri için öncelikle KAÇUV Aile Evleri’nde konaklama desteği sağlıyoruz. Ve İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ayrıca Antalya illerinde otel ayrıca misafirhanede farklı sürelerde konaklama desteği de sağlayacağız. 

Gıda Desteği:

Tedavisi devam eden 221 çocuk ayrıca ailesine, 3 ay boyunca her hafta düzenli olarak dijital alışveriş kodu ile gıda desteği sağlıyoruz.

İlaç Desteği:

İstanbul Eczacı Odası iş birliği ile kanser tedavisi gören çocuklar için ilaç temini desteği sağlıyoruz. 

Nakdi Destek:

221 depremzede ailenin (ilaç, yakacak, giyecek, ev tekstili vb.) ihtiyaçlarını karşılamak üzere üç ay boyunca nakdi destek sağlıyoruz. 

Umutlu Kutu Desteği: 

Deprem bölgesindeki 1000 aileye medikal ayrıca hijyen ürünlerinden oluşan ‘Umutlu Kutu’larımızı ulaştırıyoruz.

Psikososyal Destek:

KAÇUV psikologları ayrıca gönüllüleri ile tedavisi devam eden çocuklara yönelik sürdürdüğümüz “Sanatla Hayata Renk Kat Projesini” depremden etkilenen çocuklar ayrıca aileleri için yaygınlaştıracağız. 

Gönüllü Desteği: 

Gönüllülerimiz ile afet bölgesinde ihtiyaç olan alanlarda koordinasyon desteği sağlayarak teyitli ayrıca doğru bilginin akışını sağlıyoruz. 

SARIYI FARK ET!

KAÇUV, bu yıl da çocukluk çağı kanserlerine göze çarpan çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf tarafınca gerçekleştirilen ‘Sarıyı Fark Et!’ kampanyası kapsamında, 10 farklı ilde (İstanbul, Kırklareli, Bolu, Bilecik, İzmir, Bursa, Çanakkale, Sinop, Burdur, Eskişehir) belediyelerin outdoor alanlarında, sosyal medyada ayrıca ekranlarda erken teşhisin önemine dikkat çekilecek.

KAÇUV ayrıca, 14 Şubat yılında Yönetim Kurulu Başkanı Prof. İnci Yıldız’ın ayrıca vakıf psikologlarının katılımıyla bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından, ‘kanser nedir, kanser tanısı ayrıca tedavi yöntemleri nelerdir?’ gibi konuların yanı sıra uzmanlar tarafınca Deprem ayrıca Çocukla İletişim ayrıca Kriz Anlarında Bedensel Tepkiler başlıklarında bilgilendirmeler verildi.   Vakıf, iş birliği yapılan kurumlarla da 15 Şubat yılında hem dijital hem fiziki ortamlarda farkındalık çalışmalarını sürdürecek. Bu süreçte çok sayıda kurumun çalışanları sarı kurdelelerini takarak sosyal medyadan paylaşımlar yapacak ayrıca kurumlar kendi sayfalarından yapacakları duyurular ile KAÇUV’a destek olacak. 

Ayrıca, çocukluk çağı kanserine hakkında farkındalık yaratmak ayrıca erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla 15 Şubat yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarı ışık ile renklendirilecek.

EN SIK GÖRÜLEN KANSERLERDE SIRALAMA DEĞİŞTİ!

Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa, yani her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konulduğunu belirten KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, bu rakamın nükslerle birlikte 5 bine ulaştığı bilgisini verdi.

“Çocukluk çağı kanserleri en sık 0-5 yaş aralığında ayrıca 10-15 yaş döneminde ortaya çıkmaktadır.” şeklinde konuşan Prof. Dr. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de ayrıca dünyada çocukluk çağında görülen kanserlerin yüzde 30’unu lösemi oluşturur. Her yıl yaklaşık 2 bin çocuğa lösemi teşhisi konuluyor. Önceki yıllarda yüzde 70 civarında olan bu oran, bu sene yüzde 70-80 oranında değişiklik göstermektedir. Ülkemizde önceki yıllarda ikinci sıklıkta lenf bezi kanserleri görülürken, artık gelişmiş ülkelerdeki gibi bizde de ikinci sırada beyin tümörleri gelmektedir. Onu sırası ile Lenfoma (Hodgkin ayrıca Hodgkin Dışı Lenfoma), Nöroblastom, Wilms Tümörü, Yumuşak Doku Sarkomları (Rabdomiyosarkom) izler. Kemik, deri, göz ayrıca karaciğer tümörleri ise daha nadirdir.”

ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİNDE HANGİ BELİRTİLER DİKKATE ALINMALI?

Çocukluk çağı kanserlerinin çok az bir kısmının kalıtsal olduğu biliniyor. Bunun yanında her kanser türünün farklı belirtilerle kendini gösterdiğini de vurgulayan Prof. Dr. İnci Yıldız, ailelerin dikkat etmesi gereken önemli belirtileri şöyle sıraladı:

“Lösemi hastalığı; iyileşmeyen enfeksiyonlar, aşırı halsizlik, deride solukluk ayrıca kanamalar, karaciğer ayrıca dalakta büyüme, lenf bezlerinde şişme belirtileriyle kendini belli ediyor. Böbrek kanseri, böbrek üstü bezi, lenfoma dediğimiz beze kanserlerinin de kendine özgü belirtileri var. Lenfomalar, beze şişlikleriyle gelir. Böbrek ayrıca böbrek üstü bezi tümörleri, karında şişlikler veya devamlı karın ağrısıyla kendini gösterebiliyor. Kemik tümörleri daha büyük yaştaki çocuklarda kemikte bir şişlik ayrıca ağrıyla ortaya çıkıyor. Bu nedenle aileler en ufak bir belirti bile görüyorsa ihmal etmeden mutlaka doktora başvurmalı.”

TEDAVİDE BAŞARI ORANI YÜZDE 80!

Tedavide genellikle çok sayıda ilacın birlikte veya dönüşümlü kullanıldığını belirten Prof. Dr. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Her tümörde etkili ilaç kombinasyonları değişir ama erişkinlerde kullanılan ilaçlar ile ortak olan ayrıca olmayan ilaçlar var. Örneğin ışın tedavisinin, küçük yaşlardaki çocuklarda kullanımı kısıtlıdır. Tedavide başarı oranı ortalama yüzde 80 civarındadır. Son yıllarda halk arasında akıllı ilaç olarak adlandırılan hedefe yönelik tedaviler de başarıyı büyük oranda artırmaktadır.”

CESUR ÇOCUKLARA UMUT DESTEĞİ

20 yılı aşkın bir süredir kanser tedavisi gören çocukların ayrıca ailelerinin destekçisi olan, ihtiyaçlarına çare arayan ayrıca başarılı projelere imza atan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, bu umuda ortak olacak destekçilerini bekliyor. Vakfın projeleri hakkında bilgilendirme almak ayrıca kanserle cesurca mücadele eden çocuklara destek olmak isteyenler www.kacuv.org adresinden bilgilendirme alabilir.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu