tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
ALTIN
2.495,97
BIST
9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İZTAŞIT kolaylığında dördüncü durak Foça

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ilk olarak Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT uygulaması, Kiraz ayrıca Menemen’in ardından Nisan ayından itibaren Yenifoça’da da başlayacak.

İZTAŞIT kolaylığında dördüncü durak Foça
14.03.2023 12:43
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ilk olarak Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT uygulaması, Kiraz ayrıca Menemen’in ardından Nisan ayından itibaren Yenifoça’da da başlayacak. Başkan Tunç Soyer, “Güvenli, konforlu ayrıca ekonomik toplu ulaşım hizmetini, ESHOT denetimi altında ayrıca İzmirim Kart avantajlarıyla şehrimizin en uzak noktalarına kadar götürüyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, kentin her yerinde güvenli, konforlu ayrıca ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak için dört yıl önce Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT projesi, Yenifoça’da da hayata geçiyor. Çevre ilçeleri toplu ulaşım ağına entegre etme hedefiyle geliştirilen projenin dördüncü durağı için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile S.S. 49 No’lu Yenifoça Birlik Yol. Oto. Mot. Taş. Kooperatifi arasında sözleşme imzalandı. Sekiz hatta, toplam 20 İZTAŞIT aracı, 16 Nisan 2023 Pazar gününden itibaren, “Gittiğin Kadar Öde” ayrıca “A tarifeleri” dahilinde Yenifoça’da hizmet vermeye başlayacak. İZTAŞIT’lar, İzmir Otogarı, Aliağa ayrıca Eskifoça bağlantılı hatlarda çalışacak. Mevzuata uygun araçlarla toplu taşımacılık dönemi başlarken, minibüs lerin kuralsız dur-kalk yapmaları son bulacak, yolcu ayrıca trafik güvenliği artacak. Ve toplu ulaşımda nakit dönemi de bitecek; İzmirim Kart’lı binişler başlayacak.

“İZTAŞIT yeni duraklarla yoluna devam edecek”
İZTAŞIT’ın yeni duraklarla yola devam ettiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Toplu taşımacılıkta Türkiye’de örneği görülmemiş ayrıca dalga dalga yayılacak bir modeli, dördüncü ilçemizde başlatacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi İZTAŞIT projesinde de kooperatifçiliğin ne kadar kıymetli olduğunu yaşayarak görüyoruz. Dört yıl önce başlattığımız bu uygulama sayesinde, çevre ilçelerimize güvenli, konforlu ayrıca ekonomik toplu ulaşım imkânını sunuyoruz. İZTAŞIT, hem esnafı hem de yolcuyu mutlu ederek yeni duraklarla yoluna devam edecek” dedi.

İZMİRİM Kart avantajları
Proje sayesinde Yenifoça Bölgesi’nde de toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erecek ayrıca İzmirim Kart’la seyahat edilecek. Bölgede yaşayan 60 ayrıca 65 yaş grubu yurttaşlar, engelliler, öğrenciler ayrıca öğretmenler, ücretsiz ayrıca indirimli kart kullananlar toplu ulaşım haklarından yararlanırken aynı zamanda aktarma sisteminde de faydalanabilecek.

ESHOT denetimli hizmet
İZTAŞIT araçları, sürücüleri ayrıca kooperatif yönetimi, ESHOT Genel Müdürlüğü denetiminde olacak. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilecek. Ulaşım planlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı tarafınca yapılacak.

Esnaf kurumsallaşarak kalkınıyor
Pandemi süreciyle derinleşen ekonomik kriz ortamında minibüs esnafının kalkınmasına öncülük eden İZTAŞIT projesi, bireysel taşımacıların kurumsal çatı altında birleşmesini sağlıyor. İZTAŞIT projesinin devreye girdiği ilçelerde toplu ulaşım araçları da yenileniyor. Yolcu kapasitesi yüksek, donanımlı, çevreye duyarlı, engelli erişimine uygun, bisiklet aparatı bulunan veya aparat takılabilen, araç içi kamera sistemleri ile denetlenen İZTAŞIT’lar toplu ulaşım hizmetinde kalite standartlarını artırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet