tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İzmir kitaba “dört” elle sarılıyor

Kitap Kafeler açıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi dört Kitap Kafe’yi kentlilerin hizmetine sundu. APİKAM bünyesindeki Kitap Kafe’nin açılış …

İzmir kitaba “dört” elle sarılıyor
01.11.2022 14:28
0
A+
A-

Kitap Kafeler açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi dört Kitap Kafe’yi kentlilerin hizmetine sundu. APİKAM bünyesindeki Kitap Kafe’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sanatı edebiyatı tüketmek değil, üretmek de zorundayız. Kitap Kafeler edebiyat ayrıca sanat üretmek isteyenler için ilham olsun istiyoruz. Bu daha başlangıç, devamı gelecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZELMAN A.Ş, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ayrıca Müzesi (APİKAM), Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi, Konak Metro istasyonu ayrıca Seferihisar Hıdırlık mahallesinde dört Kitap Kafe’yi İzmirlilerin hizmetine sundu. APİKAM Kitap Evi’nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sanatı edebiyatı tüketmek değil, üretmek de zorundayız. İzmir buna muktedir. Kitap Kafeler biraz da edebiyat ayrıca sanat üretmek isteyenler için ilham olsun istiyoruz. Burada otursunlar, üretmek için fırsat bulsunlar istiyoruz. Bu daha başlangıç, devamı gelecek. Çok daha güzel bir memleket kurmak istiyorsak daha güzel bir ülkede güler yüzle mutlu olmak istiyorsak başka çaremiz yok. Kitabı büyüteceğiz, çoğaltacağız, artıracağız. Daha çok Kitap Kafe’yi, kütüphaneyi İzmir ile buluşturacağız” dedi.

“Kitap, sanat ayrıca edebiyat olmazsa yoksul ayrıca eksiğiz”
Edebiyatın, sanatın sadece zamanı, parası olanların, entelektüellerin bir hevesi olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “8 bin 500 yılık tarihi olan bir kent, Homeros’a ev sahipliği yapmış bir kent, edebiyatın doğduğu kent aslında İzmir. Kısacası bizim edebiyat ayrıca sanat özelinde yapacağımız çok şey var. Namus, dürüstlük, adalet, eşitlik, bunun yolu edebiyat ayrıca sanattan geçiyor. Edebiyat ayrıca sanat bizlere nefes aldırır, bizlere umut verir, değişmek için yol gösterir. Geleceği geliştirmek için rehber olur. Dayanma gücü verir sıkıntılara, acılara. Kitap her şeydir. Kitap olmazsa sanat ayrıca edebiyat olmazsa çok yoksul ayrıca eksiğiz” dedi.

“Daha fazla mahalleyi kitaplarla buluşturacağız”
Başkan Soyer, kitap kafelerin sanatı İzmir’de yayma adımlarından biri olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Projemizin bir diğer kardeşi ise Her Mahalleye Bir Kütüphane Kampanyamız. Bu kampanya ile İzmir’deki herkesin kolayca kitaba erişimini sağladık. Mahallenin çocukları muhtarlıklardan gelsinler kitap alsınlar, erişimi kolay olsun istedik. İzmirliler kampanyamıza 30 binden çok kitap bağışı yaptı. Belediyemiz ise bu kitapları vatandaşlarımıza ulaştırmak için 50 mahalle kütüphanesi inşa ediyor. Bunların 26’sını bugüne kadar tamamladık, diğerleri ise yılın sonuna kadar İzmirlilerin hizmetinde olacak. Seneye daha fazla mahalleyi kitaplarla buluşturacağız.”

“Asla ayrıca asla umutsuzluğa düşmek yok”
Toplumun umudu olduğu sürece her şeyin üstesinden gelebildiğini söyleyen Başkan Soyer, “Ne var ki hayallerimiz, umudumuz yoksa bitmişiz demektir. İşte bu yüzden asla ayrıca asla umutsuzluğa düşmek yok. Umudu, küçük gibi görünen sağlam adımlarla çoğaltmaya devam edeceğiz. Tıpkı bugün açılışını yaptığımız kitap kafelerde olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

“Kitabın zorunlu tüketim maddesi olması gerek”
Başkan Tunç Soyer ile bundan iki yıl önce “Kayıp Tanrılar Ülkesi” kitabının tanıtımını Bergama’da yaptıklarını söyleyen yazar Ahmet Ümit, “Kitap yoksa uygarlık diye bir şey yoktur. İzmir’de tarihi bir alanda, Cumhuriyet dönemi arşivinin bulunduğu biri yerde bu yapının açılmış olması çok kıymetli. Cumartesi günü de İzmir’in yeni kitap fuarı İZKİTAP’taydım. İzmirlinin ilgisi çok güzeldi. Kitabın gündemde olması çok kıymetli bir şey. Yeni bir Türkiye istiyorsak değişim evde başlar. Kitabın zorunlu tüketim maddesi olması gerek. Nasıl evde yumurtayı çocuklara yediyorsak evde o kitabın da okutulması şart. Kitap Kafe bu açıdan çok önemli bir iş” dedi.

Kitap Kafe, açılışın ardından ilk söyleşisinde Ahmet Ümit’i ağırladı. Sevilen yazar kitaplarını okurları için imzaladı.

Kitap Kafe’lerde neler var?
Kitap Kafe’lerde APİKAM’ın yayınları, İZELMAN A.Ş.’nin kendi yayınları ayrıca çeşitli kitapların satışı yapılacak. Kentliler bu kafelerde çay, kahayrıca içebilecek, internete girebilecek ayrıca kitap okuyabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi İZELMAN A.Ş. işbirliğiyle düzenli olarak yazarları okuyucularıyla buluşturacak. Bilim, kültür ayrıca sanata dair etkinliklerin de düzenleneceği kafeler gençlerin uğrak noktası olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu