tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’nden Açıklama

Ege Denizi açıklarında 30 Ekim 2020 yılında gerçekleşen ayrıca özellikle İzmir’in Bayraklı ilçesini etkileyen vahim depremin üzerinden 23 ay …

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’nden Açıklama
18.09.2022 11:06
0
A+
A-

Ege Denizi açıklarında 30 Ekim 2020 yılında gerçekleşen ayrıca özellikle İzmir’in Bayraklı ilçesini etkileyen vahim depremin üzerinden 23 ay geçti. Yaşamını yitiren 117 komşumuzun acısını hala yüreklerimizden silememişken, yuvalarını terk etmek zorunda kalan binlerce depremzedemizin de yaraları da tam olarak sarılamadı.

Deprem sonrası ortaya çıkan ortak sorunları çözmek, vatandaşlarımızın en temel hakkı olan “barınma hakkı” ile ilgili çözümler üretmek ayrıca deprem bölgesindeki ihtiyaçlara çözüm bulmak amacıyla kurmuş olduğumuz İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) olarak derdimizi daha net anlatmak adına aşağıdaki açıklamayı tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) kar amacı gütmeyen sosyal bir dernek olup kentsel dönüşüm rantı peşinde koşan kişi ayrıca kurumlarla karıştırılmamalıdır.

Depremin bir doğal afet olduğunu ayrıca sosyal devlet bilincinin doğal afet mağduru vatandaşlara yardım etme yükümlülüğünün olduğunu hatırlatmak isteriz. Fakat ne yazık ki yuvalarını terk etmek zorunda kalan, binaları yıkılan deprem mağdurları aylardır boş halde duran arsalarının vahametini merakla ayrıca büyük bir çaresizlikle beklemektedir. Neredeyse iki yılı doldurmak üzere olan depremin ardından barınma hakkını elde edememiş binlerce depremzedemiz kamu kurumlarından beklediği kredi faizleri özelinde herhangi bir iyileştirme mevzu bahis olmamıştır.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafınca açıklanan konut edindirme projesindeki avantajlı şartların biz depremzedelere sunulmamış olması da bizi derinden üzmüştür. Bizlere sunulan 12 ayrıca 10 yıllık vadelerle olmak üzere, 1.04 oranı ile kullanabileceğimiz banka kredisi sosyoekonomik olarak çöküntüye uğramış bölge halkının beklentilerine bir nebze olsun rahatlama getirmiş olsa da açıklanan faiz oran ayrıca ödeme koşullarının İzmir depremzedelerine de uygulanmasını beklerdik.

Tekrar belirtmek isteriz ki konutlarımızın tekrardan inşa edileceği arsalar boş beklemektedir ayrıca inşaata hazır vaziyettelerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ilgili kamu kurum ayrıca kuruluşlarından talebimiz, 13 Eylül 2022 yılında açıklanan sosyal konut edindirme projesindeki 240 ay vadeli kredi olanaklarının biz depremzedelere de sağlanması ayrıca ödemelerin evlerimizin inşaatı bitene kadar ertelenmesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu