tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İYTE Vakfı ve Koruncuk Vakfı – İş Birliği

İYTE Vakfı Koruncuk Özel Kız Öğrenci Yurdu Kısa Sürede Hizmete Girecek Türkiye’nin Teknoloji Üssü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kız …

İYTE Vakfı ve Koruncuk Vakfı – İş Birliği
16.08.2022 11:06
0
A+
A-

İYTE Vakfı Koruncuk Özel Kız Öğrenci Yurdu Kısa Sürede Hizmete Girecek

Türkiye’nin Teknoloji Üssü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kız öğrencilerine yurt sağlamak için Koruncuk Vakfı ile bir protokol imzaladı. İYTE Kampüs’üne dokuz km. mesafede bulunan Barbaros Köyü Koruncuk Vakfı Urla Yerleşkesi artık İYTE kız öğrencilerine de barınma imkânı sağlayacak.

Evlerinden uzakta yükseköğrenim görecek öğrencilerin en büyük sorunlarının başında barınma gelirken İYTE, son dönemlerde yürüttüğü projelerle öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için önemli atılımlar yapıyor.

Bu kapsamda, Barbaros Köyündeki Koruncuk Vakfı ile yapılan iş birliği sonucu Koruncuk Vakfına ait yerleşkede bulunan lise öğrencilerine ait binalar, İYTE Vakfı adına kiralandı. İlgili izinlerin alınması ayrıca tadilatların tamamlanmasının hemen ardından tesisler için kız öğrenci kabulüne başlayacak. Öğrencilerin Kampüse güvenli ayrıca hızlı bir şekilde ulaşımı için, servis hizmeti de verilecek.

Göreayrıca geldiği andan itibaren İYTE öğrencilerinin barınma imkânlarını iyileştirmek için yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Rektör Baran yapılan iş birliği ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Enstitümüz öğrencilerinin barınma olanaklarının artırılması kapsamında Kampüs alanımızda Gençlik ayrıca Spor Bakanlığı, Kredi ayrıca Yurtlar Kurumuna ait bir yurdun inşa süreci ayrıca iki yurdun proje çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz, bu süreçleri bu yıl içerisinde bitirmek. Bunun yanı sıra farklı kurumlarla da iş birliği yapıyoruz ayrıca yürüttüğümüz çalışmalardan birisinin bugün neticelendiğini mutlulukla ifade ediyorum. Bu kapsamda, Kampüsümüze 9 km mesafede bulunan Barbaros Köyü’ndeki Koruncuk Vakfı’na ait yerleşkenin bir kısmını kız öğrencilerimize hizmet vermek üzere İYTE Vakfı olarak kiraladık. İlgili izinleri hızlıca alıp bu binalarda planladığımız iyileştirmeleri dönem başına yetiştirmeyi ayrıca öğrenci kabulünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu girişimimizin sevgili öğrencilerime ayrıca tüm taraflara hayırlı ayrıca uğurlu olmasını diliyorum.”

Rektör Baran’ın ardından yapılan anlaşma ile ilgili Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray: “Vakfımız, bildiğiniz üzere yeni vizyonu ile sosyal, ekonomik ayrıca coğrafi koşullarının sonucu temel ihtiyaçlarına ayrıca eğitime ulaşmaları bakımından dezavantajlı olan ortaokul ayrıca ortaöğretim (lise) seviyesindeki kız çocuklarına yuva oluyor. Yaptığımız her proje, attığımız her imza daha çok kız çocuğunun hayatına dokunmak, onlara daha yüksek kalitede hizmet sağlayabilmek içindir, her vakit kız çocuklarımız için güvenli bir yuvanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz ki İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile bunu sağlayacak olmak bizim için büyük mutluluk. İYTE kız öğrencilerinin de aynı yerleşke içinde yer alan Koruncuklarımıza rol model olmalarını, ayakları üstünde durmayı, öğrenmeyi öğreteceklerini umuyoruz. Koruncuklarımız yapılan iş birliği çerçevesinde İYTE’nin sosyal faaliyetlerinden faydalanma imkânı bulacaklar, bu iş birliği, Vakfımıza ayrıca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne hayırlı olsun. Koruncuk Vakfı olarak üniversite kız öğrencilerinin yurt ihtiyaçlarına katkıda bulunmaktan sevinç duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu