tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İtfaiye vatandaşları çatı yangınlarına karşı uyardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi çatı yangınları özelinde vatandaşları uyardı. 2022 tarihinde temmuz ayı dâhil olmak üzere 75 çatı …

İtfaiye vatandaşları çatı yangınlarına karşı uyardı
22.08.2022 10:21
0
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi çatı yangınları özelinde vatandaşları uyardı.

2022 tarihinde temmuz ayı dâhil olmak üzere 75 çatı yangınına müdahale eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı vatandaşları çatı yangınları özelinde uyardı.

ÇATILARDA BÜYÜK RİSK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri baca ayrıca çatı yangınlarına karşı vatandaşları uyaran bir açıklama yayınladı. 2022 tarihinde 75 çatı yangınına müdahale eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara çatı yangınları özelinde uyarıda bulunurken, yangının tıkalı bacalar, çatı tadilatı ayrıca çatı aralarının ardiye tabir edilen depolama amaçlı kullanılmasının neden olduğuna dikkat çekildi.

BACA AYRICA YAĞLI KANALLAR HER YIL TEMİZLENMELİ

Yapılan açıklamada baca ayrıca yağlı kanalların yangına neden olduğu, her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bakımların yapılmasının büyük önem arz ettiği belirtilen açıklamada yakıt, kurum ayrıca yağların bacalarda tıkanmalara sebep olduğu ayrıca yangın açısından ciddi sorun oluşturduğu açıklandı.

ÇATI TAMİRATLARINA DİKKAT

Çatılarda yapılan inşa ayrıca onarım işlerinin de çatı yangınlarına neden olan en önemli faktör olduğu belirtilen açıklamada şaloma tabir edilen açık alev kaynakları ile yapılan yalıtım ayrıca birleştirme işlemlerinin yangına sebep verebildiği ifade edildi. Bu tip çalışmaların yapılacağı yerlerde mutlaka yeterli sayıda taşınabilir yangın söndürücü bulundurulması (ABC tipi kuru kimyevi tozlu), bu cihazların kullanımı özelinde eğitimli personel olması, ve iş süresi ayrıca devamında gerekli güvenlik kontrollerinin yapılması gerekiyor. Şüpheli bir durum görüldüğünde ise mutlaka 112 numaralı Acil Yardım hattına bilgilendirme verilmesi büyük önem taşıyor.

75 ÇATI YANGINA MÜDAHALE

Çatılarda yangın oluşturan diğer bir faktör ise çatı aralarının ardiye tabir edilen depolama amaçlı kullanılması. Kullanılmayan eski eşyalar ile yanıcı ayrıca parlayıcı malzemelerin bu noktalarda biriktirilmesi yine yangına davet çıkartan bir unsur oluyor. Bu nedenle çatı aralarının boş ayrıca temiz tutulması, buralarda bulunan her türlü tesisat ayrıca malzemenin güvenlik kontrollerinin yapılması gerektiği ifade edildi. Büyükşehir İtfaiyesi, sadece 2022 tarihinde temmuz ayı dâhil olmak üzere 75 çatı yangınına müdahale etti. Bu oranın can ayrıca mal güvenliği açısından artmaması için vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu