tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İtfaiye stajyerlerini mesleğe hazırlıyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bünyesinde staj yapan geleceğin itfaiyecilerine mesleki eğitim veriyor

İtfaiye stajyerlerini mesleğe hazırlıyor
19.01.2023 00:02
0
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bünyesinde staj yapan geleceğin itfaiyecilerine mesleki eğitim veriyor

Eğitim-öğretim faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ayrıca Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM), bünyesinde staj yapan geleceğin itfaiyecilerine de yatırım yapıyor.

MESLEKİ EĞİTİM

Ulusal ayrıca uluslararası eğitim faaliyetleri ile adından söz ettiren KOBİTEM, diğer yandan bünyesinde staj yapan öğrencileri de eğitiyor. İtfaiye Eğitim Merkezi içerisinde yer alan uygulamalı eğitim simülatörlerinde belirli periyodik aralıklar ile Yangına Müdahale, Trafik Kazalarında Teknik Kurtarma, İple Erişim ayrıca Yüksekten Kurtarma gibi birçok konuda eğitim veriliyor.

KAPALI AYRICA DAR ALANLARDA KURTARMA

KOBİTEM tarafınca son olarak stajyer öğrencilere kapalı ayrıca dar alanlarda kurtarma operasyonlarına yönelik eğitim verildi. Bu tip yerlerde meydana gelebilecek mahsur kalma olaylarında müdahale yaklaşımı, kullanılacak ekipman ayrıca bunların doğru kullanım şekilleri, kişisel koruyucu donanım, güvenlik sistemleri, kazazedeye erişim ayrıca kazazede sabitleme konularında uygulamalı bilgilendirmeler aktarıldı.

UYGULAMALI EĞİTİM

Uygulamalı eğitimde, dar bir alanda mekân güvenlik sistemleri kurularak müdahale malzemeleri hazırlandı. Olay yerinde güvenlik kontrolleri yapılarak kazazedeye erişimde kullanılacak farklı yaklaşımlar ayrı ayrı tecrübe edildi. Son olarak bu tip yerlerde kullanılabilecek sedye ayrıca sabitleme metotları da uygulamalı olarak çalışıldı.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI

Ülkemizde eğitim ayrıca öğretim faaliyetlerini sürdüren fakülteler bünyesindeki Afet Yönetimi ayrıca Acil Yardım, yüksekokullar bünyesindeki İtfaiyecilik ayrıca Sivil Savunma bölümleri ile Anadolu Meslek Liseleri bünyesindeki İtfaiyecilik ayrıca Yangın Güvenliği alan programı öğrencilerinin stajları Büyükşehir İtfaiyesinde yapılabiliyor. Uygulanan eğitim faaliyetleri sayesinde, stajyerlerin öğrenimleri boyunca gördükleri dersleri uygulamalı olarak pekiştirme imkânı sağlanıyor. Daha sonra okullarından mezun olan öğrenciler, görev yaptıkları yerlerde bu bilgilendirmeler sayesinde tüm canlılara yardım ediyor. Bu anlamda Büyükşehir İtfaiyesi sadece Kocaeli’de değil, tüm şehirlerde meslek kalitesinin artmasına katkıda bulunuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu