tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İtfaiye Haftası kutlamaları başladı

İtfaiye Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Canı pahasına can …

İtfaiye Haftası kutlamaları başladı
26.09.2022 13:51
0
A+
A-

İtfaiye Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Canı pahasına can kurtarmak belki de insan olmanın en güzel halidir. İşte bu nedenle itfaiyeci deyince benim gözümde dünyanın en yürekli, en erdemli insanları canlanıyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Teşkilatı’nın 99’uncu kuruluş yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i alana gelişte Çocuk Kulübü üyesi 5 yaşındaki Beren Karaduman ile 4 yaşındaki Sercan Bıçakçı karşıladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse ile belediye bürokratlar ayrıca itfaiye personeli katıldı.

“Sizinle gurur duyuyorum”

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, itfaiye personelinin özveri ile çalıştığını belirtti. Soyer, “Can kurtarmak, bir insana en çok yakışan erdemlerden biridir. Canı pahasına can kurtarmak ise belki de insan olmanın en güzel halidir. İşte bu nedenle itfaiyeci deyince benim gözümde dünyanın en yürekli, en erdemli insanları canlanıyor. Sizlerin her biriyle iftihar ediyor, gurur duyuyorum. Ayağınıza taş değmesin” dedi.

“50 yeni araç ile itfaiye filosunu geliştirmeyi planlıyoruz”

Son üç yıl içerisinde kentte ayrıca ülke genelinde çıkan yangınları anımsatan Başkan Tunç Soyer, “İtfaiye personelimizin canını siper ederek ormanlarımızı nasıl koruduğunu gözlerimle gördüm, iliklerime kadar yaşadım. Bu nedenle, Türkiye’nin en gelişmiş ayrıca modern itfaiye biriminin İzmir’de olmasıyla iftihar ediyorum. Ayrıca gururla söylüyorum ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatı, teknik donanımıyla, profesyonel ayrıca etkin mücadele gücüyle, deneyimi ayrıca başarılarıyla Türkiye’ye örnek bir teşkilattır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2023 yılı sonuna kadar 50 yeni araç ile itfaiye filosunu geliştirmeyi planladıklarını da söyledi.

“İtfaiye ocağı bir ailedir”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de itfaiye personelinin her gün inanılmaz özveri ayrıca profesyonellik gösterdiğini, başkalarına yardım etmek için sık sık ailelerinden ayrı kaldıklarını dile getirdi. Derse, “Sizlere teşkilatımız, belediyemiz ayrıca halkımız adına sonsuz teşekkür ediyorum. İtfaiye ocağı bir ailedir. Başka hiç bir şeye benzemeyen bir kültürdür. Bu ocağın ferdi olmaktan onur ayrıca gurur duyuyorum” diye konuştu.

Taleplerini açıkladı

İtfaiyeciliğin meslek sınıfı olarak kabul edilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiren İsmail Derse, taleplerini yineleyerek, şöyle dedi: “Yıpranma hakkımızın verilmesini ayrıca şehitlik hakkının tanınması istiyoruz. Üniversitelerde itfaiye mühendislik bölümünün açılmasını da talep ediyoruz. Ülkemizde itfaiye hizmetlerinde çalışan şirket personelinin kadrolu kamu çalışanı olarak kabul edilmesi öncelikli taleplerimizden biri.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu