tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İSU, Dünya Su Konseyi’nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Fransa’nın Paris şehrinde 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen 9. Dünya Su Konseyi Genel Kurul Toplantısına katıldı.

İSU, Dünya Su Konseyi’nde
23.12.2022 00:40
0
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Fransa’nın Paris şehrinde 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen 9. Dünya Su Konseyi Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Dünya Su Konseyi, su meseleleri özelinde küresel toplumda artan endişeye bir yanıt olarak önde gelen su uzmanları ayrıca uluslararası kuruluşların girişimiyle 1996 tarihinde Fransa’nın Marsilya şehrinde kuruldu. Konsey, yeryüzündeki tüm yaşam yararına çevresel açıdan sürdürülebilir bir temelde su varlığını etkili bir şekilde korunması, geliştirilmesi, planlanması, yönetimi ayrıca kullanımı için kritik su meseleleri özelinde en üst düzey karar vericiler dâhil olmak üzere toplumun her seviyesinde bilincin artırılması ayrıca siyasi taahhütleri gerçekleştirilmesi için faaliyetler yürütüyor.

Çok paydaşlı uluslararası bir platform olan Dünya Su Konseyi’nin 9.’su, 10-11 Aralık tarihlerinde Fransa’nın Paris kentinde yapıldı. Genel Kurul Toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürü Ali Sağlık yanı sıra DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ülkemizdeki birçok Su ayrıca Kanalizasyon İdaresi ile Türkiye Belediyeler Birliği yöneticileri yer aldı.

İki gün süren Genel Kurulda, 2023 – 2025 yılları arasındaki 3 yıllık dönemde yapılacak çalışmaların yer aldığı strateji sunumu ayrıca değerlendirmesinin yanı sıra yeni yönetim kurulu da belirlendi. Ülkemiz adına etkili lobi oluşturulması sonucu yapılan seçimlerde DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça ile birlikte 3 üyenin yönetim kurullarında yer alması sağlandı.

Dünya Su Konseyi Toplantısının ülkemiz adına verimli geçtiğini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Suyun her geçen gün öneminin arttığı bu dönemde dünyada suyun kullanımı, korunması ayrıca sürdürülebilirliği için önemli bir kurum olan Dünya Su Konseyi’nin Genel Kuruluna İSU Genel Müdürlüğü olarak katıldık. Yapılan toplantılarda ülkemiz adına görüş alışverişlerinde bulunduk. Yeni dönem Yönetim Kurulu seçimlerinde ülkemiz adına temsil görevimizi yaptık. Etkili lobi çalışmalarımız sonucu yapılan seçimlerde DSİ Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca ile birlikte 3 üyemizin yönetim kurullarında seçilerek yer almasını sağladık. Alınan kararların ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu