tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İstinye Üniversitesi Bilim Dünyasının Parçası Olmak İsteyen Lise Öğrencilerini CERN ve DESY ile Tanıştırdı

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN ayrıca Alman Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı DESY ortak organizasyonu Liseler İçin Demet Hattı (BL4S) yarışması bilgi etkinliği başarı ile gerçekleştirildi.

İstinye Üniversitesi Bilim Dünyasının Parçası Olmak İsteyen Lise Öğrencilerini CERN ve DESY ile Tanıştırdı
31.01.2023 00:34
0
A+
A-

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN ayrıca Alman Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı DESY ortak organizasyonu Liseler İçin Demet Hattı (BL4S) yarışması bilgi etkinliği başarı ile gerçekleştirildi.

Pozitif bilimlere ilgi duyan lise öğrencileri, “Liseler İçin Demet Hattı (BL4S)” yarışması ile bilim dünyasının geleceğine adım atmak için İstinye Üniversitesi organizasyonunda yer alarak, yarışma öncesinde motivasyonlarını artırdılar.

İstinye Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında, liselilere yarışma hakkında bilgilendirmeler verildi. CERN ayrıca DESY’de kendi deneylerini yapmak isteyen ayrıca farklı liselerden gelen katılımcı gruplar ayrıca eğitimcilerin yer aldığı etkinlikte, yarışmanın ulusal irtibat sorumlusu Prof. Dr. Serkant Ali Çetin öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

İstinye Üniversitesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, CERN ayrıca DESY ortaklığındaki “Liseler İçin Demet Hattı (BL4S)” yarışması bilgi toplantısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek temel bilimlere olan ilgilerini üst düzeyde gösteren lise öğrencilerinin heyecan yaratan katılım oranları tahmin edilenden çok daha fazla. Toplantı vesilesiyle bir kez daha görüldü ki, gençlerin yüksek merak ayrıca heyecanları ciddî bir fırsat ayrıca muhatap bulduğu zaman, onları farklı ayrıca yeni şeyler araştırmak, öğrenmek ayrıca hattâ fikir geliştirmek motivasyonu ile harekete, cesur hamleler yapmaya, klişeleri kıran ayrıca ezber bozan sorular sormaya sevkediyor.

Sevinç verici bir diğer durum, Türkiye genelinde BL4S yarışmasına katılım oranının sürekli ayrıca adeta katlanarak artmasıdır. Gelecekteki uzmanlık alanları Fizik disiplini veya Temel Bilimlerde olsun ya da olmasın, bilimsel yaklaşımın ayrıca temel araştırmaların anlam ayrıca önemini kavrayan bir jenerasyonun yetişiyor oluşuna şahitlik etmek, bilim yolunda ilerlemek adına bizler için de son derece motiayrıca edici. Onuncu yaşına giren bir CERN projesi olan BL4S yarışması konusundaki bilgi etkinliğimizin gösterdiği bir başka özellik, bilim odaklı bir faaliyetin, sanatı da ihtiva eden bir sosyalleşmeye dönüşebilmesidir.
Atatürk’ün idealinde şekillenen Cumhuriyet’in, yüzüncü yaşını doldururken,
kazandırdığı değerler listesinin ilk sıralarında bilim ile sanatın insanların hayatlarındaki yeri olduğu şüphesizdir: Bu sene, katılımcı öğrencilerimizden ikisi, doğaçlama olarak verdiği mini dinleti ile bahsolunan iki unsurun birlikte ne kadar güzel durduğunu da bizzat gösterdi.

BL4S son birkaç senedir ‘bilim’ temasının yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerini de teşvik etmekte. Bilimsel başvuruların yanında, gençlerin kendi çevrelerine dair duyarlı tavırlarını ek bir yarışma sürecinde değerlendiren ayrıca ödüllendiren BL4S’in bu tavrı, toplumla bütünleşme vizyonu ile geleceğin bilim insanlarına yapılan bir yatırım.

Türkiye’den sürekli olarak artan yarışma katılımının ötesinde, şimdiden başarı kazanan bilim ayrıca sosyal sorumluluk iradesinin, bilimin toplumla buluşarak faydaya dönüştüğü bir etkileşim olduğunu da vurgulamak isterim.” 

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN ayrıca Alman Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı DESY ortaklığında düzenlenen “Liseler İçin Demet Hattı (BL4S)” yarışması ile ilgili bilgi etkinliği, bu yıl İstinye Üniversitesi tarafınca 14 Ocak 2023 yılında İSÜ Topkapı Kampusu Kongre Merkezi’nde ayrıca eşzamanlı olarak da YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirildi. Yarışma kapsamında mühendislik, fizik ayrıca teknoloji alanlarına ilgi duyan ayrıca bilim dünyasına adım atmak isteyen lise öğrencileri, takımlarıyla birlikte CERN ayrıca DESY’ye gitme şansı elde edebilmek için şanslarını artıracak bilgi toplantısında yer aldılar. “Okullar İçin Demet Hattı Yarışması Bilgi Etkinliği”ne katılan lise öğrencileri ile, CERN’de ayrıca DESY’de kendi deneylerini yapma fırsatı yakalayacakları yarışmaya dair yapısal ayrıca parçacık fiziği hakkında bilgilendirmeler paylaşıldı. 

Gençlerin bilgi etkinliğe katılımı yine yoğundu 

Parçacık fiziği özelinden çıkarak, teknoloji ayrıca bilim özelinde geniş ölçekte bilgilendirme üreten ayrıca araştırmacılara bünyesinde yer açan CERN tarafınca on yıldır tekrarlanan BL4S yarışması organizasyonuna dünya genelinden katılım sağlanmaktadır. Farklı ülkelerden grupların kendi deneylerini yapmak için yarıştıkları liseliler arasında bulunan Türkiye temsilcisi ekipler, son yıllarda devamlılık kazanan ayrıca kurumsallaşan yarışmaya 300’e yakın yarışmacı takım ile en yoğun katılımcı sağlayanların başında yer almaktadır. CERN ayrıca DESY’nin Cenevre ayrıca Hamburg lokasyonlarındaki araştırma merkezlerinde, kendi hazırladıkları projelerin test edilmesi fikrinin yarattığı heyecan, Türkiye’deki katılım oranını yükseltmektedir. Bu senenin yarışmacı adayları, etkinlik kapsamındaki dört oturumda bilgi toplantısına katıldı. “Okullar İçin Demet Hattı Yarışması”, yarışmanın ulusal irtibat sorumlusu Prof. Dr. Serkant Ali Çetin’in sunumu ile sürerken, gelecekteki bilimsel etkinliklerinden ilkini CERN ayrıca DESY’de gerçekleştirme fırsatını kazanmak isteyen liseliler, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, İzmir Anadolu Lisesi, Çapa Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi, Bursa Bilim ayrıca Sanat Merkezi, Çiğli Fen Lisesi, ENKA Koleji, Koç Özel Lisesi, Amerikan Koleji, Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, FMV Işık Okulları, Özel MEF Lisesi, SEV TED Koleji, Özel SANKO Okulları, Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Meram Fen Lisesi, Bursa Erkek Lisesi, Nazilli Fen Lisesi gibi farklı eğitim kurumlarını da temsil ettiler. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu