tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İstanbul Bilgi Üniversitesi ASU işbirliğini geliştirmek amacıyla uluslararası toplantı düzenledi

Öğrenci deneyiminde yeni küresel olanaklar sunmaya hazırlanan İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Arizona …

İstanbul Bilgi Üniversitesi ASU işbirliğini geliştirmek amacıyla uluslararası toplantı düzenledi
01.08.2022 14:51
0
A+
A-

Öğrenci deneyiminde yeni küresel olanaklar sunmaya hazırlanan İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Arizona State Üniversitesi ile kurduğu akademik işbirliğini geliştirmek amacıyla santralistanbul Kampüsü’nde uluslararası bir toplantı düzenledi. Toplantıda ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake ayrıca eşi Cheryl Flake ağırlandı.

Uluslararası standartlarda verdiği eğitim ayrıca yenilikçi uygulamalarıyla öne çıkan İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi, ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Arizona State Üniversitesi (ASU) ile kurduğu akademik işbirliğini geliştirmek, işbirliği kapsamında atılacak yeni adımlar özelinde katılımcıları bilgilendirmek ayrıca yakın zamanda Can Eğitim Grubu bünyesine katılan Doğa Koleji’nin ASU’nun k12 eğitim modelinden ilham alınarak oluşturulacak yeni eğitim yapılanması için bir yol haritası çizmek amacıyla santralistanbul Kampüsü’nde uluslararası bir toplantı düzenledi.

ABD Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, eşi Cheryl Flake ayrıca ABD İstanbul atanmış Başkonsolosu Jonathan Henick’in ağırlandığı toplantıya İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Can, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcıları Mehmet Can ayrıca Prof. Dr. Remzi Sanver, İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı ayrıca Uluslararasılaşmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç katıldı. Arizona State Üniversitesi Başkanı Michael Crow ise toplantıya çevrimiçi olarak bağlandı.

Türkiye’deki en kapsamlı uluslararası akademik işbirliği

ASU ile işbirliği kapsamında hayata geçirilecek yeni uygulamaları ayrıca üniversitenin uluslarasılaşma hedeflerini paylaşan İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, “Dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yüzde 1’lik dilimde bulunan Arizona State Üniversitesi ile Türkiye’deki en kapsamlı uluslararası akademik işbirliğini hayata geçirmiş olmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Bu işbirliğiyle uluslararasılaşma stratejimizde yeni bir atılım yaptık. İşbirliğimizi eğitim, araştırma, teknoloji ayrıca inovasyon alanlarında yeni hedeflerle geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

‘Öğrenci deneyiminde yeni küresel olanaklar sunacağız’

ASU işbirliğiyle öğrenci deneyiminde yeni küresel olanaklar sunacaklarını belirten Parlakçı, “Öğrencilerimize belirli programlarımızda İngilizce dil yeterliliğini ayrıca gerekli başarı koşulunu sağladıkları takdirde öğrenimlerinin ilk üç yılını BİLGİ’de, son yılını ise ASU’da tamamlayarak BİLGİLENDİRME diplomasının yanı sıra ASU diplomasıyla mezun olma olanağı sunuyoruz. Lisansüstü alanında bu alanda önümüzdeki dönemde yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. İşletme Fakültemizde dünyanın en iyi küresel liderlik ayrıca yönetim okullarından ASU’ya bağlı Thunderbird School of Global Management, Mimarlık Fakültemizde ise ASU-Herberger Institute for Design and the Arts (HIDA) işbirliğiyle 4+1 diploma programları sunacağız. Bu programlarda öğrencilerimiz lisans öğrenimlerinin son tarihinde ASU’dan alacakları yüksek lisans dersleri ile lisansüstü eğitimlerini ASU’da sürdürme olanağına sahip olacak. Bu programları başarıyla bitiren öğrenciler, ABD’de 3 yıllık çalışma izni veren Opsiyonel Uygulama Eğitime başvurabilecekler. Önümüzdeki süreçte İletişim, Mühendislik ayrıca Doğa Bilimleri ile Hukuk Fakültelerimizde de benzer bir uygulamayı hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

ASU işbirliğiyle BİLGİ’de online eğitimi güçlendirecek uygulamaları hayata geçirdiklerini belirten Parlakçı, “BİLGİ, Türkiye’de açtığı ilk online e-MBA programıyla 20 yılı aşkın zamandır uzaktan eğitimde öncü bir konumda. Bu konumumuzu ASU işbirliğimizle güçlendirdik. Online programlarında en iyi öğrenme deneyimini sağlamak amacıyla en gelişmiş 125’i aşkın teknolojiyi ayrıca yaratıcı öğrenme tekniklerini kullanan ASU ile yaptığımız işbirliği kapsamında BİLGİLENDİRME programlarının müfredatı ASU’da okutulan 2000’e yakın online dersin içeriğiyle güçlendiriliyor. Bu kapsamda öğrencilerimize sertifika programları sunmaya başladık” dedi.

Doğa Koleji’nde ASU’nun k12 eğitim modeli örnek alınacak

Yakın zamanda Can Eğitim Grubu bünyesine katılan Doğa Koleji’nin eğitim yapılanması için ASU’nun k12 eğitim modelinden yararlanılacak. Yeni eğitim modelinde Doğa Koleji’nde yabancı dil eğitimi güçlendirilerek uluslararası öğrenci değişimi olanakları sunan bir eğitim modeli geliştirilecek. İşbirliği kapsamında hayata geçirilecek ASU Dijital Hazırlık Çift Diploma Programı ile Doğa Koleji öğrencilerine AdvancED, NACC ayrıca College Board tarafınca akredite edilmiş 45’ten fazla ABD lise ders içeriği olan bir k-12 çevrimiçi müfredatı sunulacak. Program ile öğrencilerin belirli alanlarda akademik çalışmalarını ilerleterek üniversite yaşamına daha hazırlıklı başlaması ayrıca yurtharicinde üniversitelere erişimlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu