tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Innovation for Development (I4D) ve Hepsiburada kadın kooperatiflerine 12 Milyon liralık fayda sunuyor

“Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”, Innovation for Development (I4D) ayrıca Hepsiburada’nın desteği, ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın da …

Innovation for Development (I4D) ve Hepsiburada kadın kooperatiflerine 12 Milyon liralık fayda sunuyor
05.10.2022 15:51
0
A+
A-

Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”, Innovation for Development (I4D) ayrıca Hepsiburada’nın desteği, ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın da katkısıyla hayata geçiriliyor

Innovation for Development (I4D) ayrıca Hepsiburada’nın 2020 tarihinden bu yana kadın kooperatifleri ayrıca kadın girişimcileri desteklemek üzere hayata geçirdiği projelerin dördüncüsü “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”nin tanıtım toplantısı medya mensuplarının katılımıyla 5 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirildi.

I4D ayrıca Hepsiburada, 2020 tarihinde farklı proje partnerlerinin de katılımıyla başlattığı, “Girişimci Kadınlar COVID-19’a Meydan Okuyor”, “Kadın Kooperatifleri Pandemide E-Ticaret ile Güçleniyor” ayrıca “İşten Sosyal Uyuma” projelerinden sonra şimdi de ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın katkısıyla “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”ni başlatıyor.

Şimdiye kadar farklı proje partnerlerinin de katılımıyla 2 yıl içinde 12 Milyon liralık fayda yaratan I4D ayrıca Hepsiburada, gerçekleştirilen medya toplantısında hem şimdiye kadar imza atılan projelere değindi hem de ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın da katkısıyla hayata geçirilen yeni projenin detaylarını paylaştı.

I4D ayrıca Hepsiburada, ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın da katkısıyla “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”ni başlatıyor.

ABD İstanbul Başkonsolosu Jonathan Henick, Hepsiburada Pazarlama Grup Başkanı Ender Özgün ayrıca I4D Direktörü Doğan Çelik’in yaptığı açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”nin detayları aktarıldı.

Bu projeyle beraber, şimdiye kadar 76 kadın kooperatifi ayrıca 1400 üretici kadına ulaşan projelerde, 150 saat eğitim, 900 saat mentorluk hizmeti verildi. Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi’nin tamamlanmasıyla kadın kooperatifleri ayrıca girişimcilere toplamda 12 milyon liralık kapsamlı bir fayda paketi sunulmuş oluyor.

“Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”, Türkiye’de faaliyet gösteren ayrıca mülteci ortaklığı da bulunan 20 kadın kooperatifi ayrıca girişimcinin dijitalleşerek Hepsiburada platformu üzerinden tüketicilerle buluşmasını hedefliyor. Kadınların ekonomik güçlenmesinde kadın girişimciliğinin rolüne dikkat çeken proje kapsamında 20 kadın kooperatifi ayrıca 250 kadın girişimci toplamda 30 saatlik kapsamlı bir eğitim ayrıca 250 saatlik mentorluk desteğinin yanı sıra Hepsiburada kadın girişimci desteklerinden ayrıca proje için belirlenecek ek destek paketinden (süresiz komisyon indirimi, süresiz ücretsiz kargo hizmeti, 500 adet ürünün ücretsiz fotoğraf çekimi, reklam ayrıca tasarım desteği gibi…) yararlanacak.

Ayrıca, proje kapsamındaki rapor çalışmasında kadın dostu satın alma pratikleri incelenecek ayrıca kadın kooperatifleri ayrıca girişimcilerin başta dijitalleşme olmak üzere farklı satış modelleri ayrıca bu kapsamda yaşadıkları zorluklar incelenecek.

Projenin açılış toplantısına katılan ABD İstanbul Başkonsolosu Jonathan Henick,

“Tüm işletmeler ayrıca girişimciler zorluklarla karşılaşır, ancak kadın girişimciler benzersiz engellerle karşı karşıyadır. Kadınlara destek sağlamak, iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin ayrıca kadınların masaya getirdiği özel bakış açıları, uzmanlık ayrıca becerilerin faydalarının sağlanmasına yardımcı olur.” dedi.

Hepsiburada Pazarlama Grup Başkanı Ender Özgün ise,

“Hepsiburada, 2017 tarihinden bu yana “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü” (GKTG) programıyla e-ticarette yer almak isteyen kadınları destekleyen ilk e-ticaret markası. Bu 5 yıllık süreçte, binlerce kadının markalarını büyütmelerine, istihdama katkı sağlamalarına destek olduk, birçok başarı hikayesine tanıklık ettik. Şimdiye kadar 35 binden fazla girişimci kadın, 154 kadın kooperatifi Hepsiburada platformunda yer aldı. Bugüne kadar 31 milyondan fazla kadın girişimci ürünü satışa sunuldu.

2020 yılının başından 2022 yılının Haziran sonuna kadar geçen 2.5 yılda girişimci kadınlar Hepsiburada platformunda toplam 3 milyar liralık satış yaptı. GKTG projesinin başarısı sayesinde 2022 yılını ilk 6 ayında Hepsiburada’ya katılan satıcılar içinde girişimci kadınların oranı 50’’ye ulaştı.

Hepsiburada olarak kadınları her alanda desteklemekten sevinç ayrıca gurur duyuyoruz. Bu kapsamda da Innovation for Development (I4D) ile 2 yıl içinde kadın kooperatiflerine destek veren üç farklı proje gerçekleştirdik.

Dördüncü projemiz olan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi” ise ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın katkılarıyla hayata geçiriliyor. Bu proje ile beraber şimdiye kadar proje partnerlerinin de katkılarıyla 1400 girişimci kadın ayrıca 76 kadın kooperatifine 12 Milyon liralık bir fayda paketi sunmaktan dolayı sevinç duyuyoruz. Umuyoruz ki; bu faydalarla girişimci kadınlar ayrıca kadın kooperatifleri e-ticarette de güçlenerek ülkemize katma değer yaratacak” dedi.

I4D Direktörü Doğan Çelik,

“Ekonomik refahı artırmak, dijital ekonominin açığa çıkardığı avantajları ayrıca yenilikçi uygulamaları kadınlar, gençler ayrıca mülteciler için özel sektör ayrıca paydaşlarımız ile birlikte yaygınlaştırmak önceliklerimizin başında geliyor. Bu güzel iş birliği ile ilham verici kadın girişimcilerin hikayesini memleketin her köşesinden girişimcilik serüvenine atılacak girişimci kadınların hanesine taşımaya niyetliyiz. Bu niyeti ete kemiğe büründürmemize katkı sağlayan proje ortaklarımız Amerika Büyükelçiliği ayrıca Hepsiburada’ya minnetarlığımızı bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

2022 yılının Ağustos ayında başlayan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”, 2023 Ocak ayı sonunda tamamlanacak ayrıca raporu I4D tarafınca paylaşılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu