tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
ALTIN
2.477,33
BIST
9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İnesmek Kursiyerlerine “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” Anlatıldı

İnegöl Belediyesi ile İnegöl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde İNESMEK kurslarında eğitim alan bayan kursiyerlere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü’nün En İyi Narkotik Polisi Anne Projesinin tanıtıldığı seminer düzenlendi.

İnesmek Kursiyerlerine “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” Anlatıldı
16.01.2023 00:37
0
A+
A-

İnegöl Belediyesi ile İnegöl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde İNESMEK kurslarında eğitim alan bayan kursiyerlere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü’nün En İyi Narkotik Polisi Anne Projesinin tanıtıldığı seminer düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen NARKOLOG Projesi kapsamında 2019 tarihinde hayatının herhangi bir döneminde madde kullandığını beyan eden 15.328 kişiyle yapılan anket çalışmasında, örneklemin %89,6’sının, 2020 tarihinde ise 23.526 kişiden %91,1’inin annesinin ‘Ev Hanımı’ olduğu görüldü. 2019 tarihinde kendi evinde uyuşturucu kullanan kişilerin %85,6’sı, 2020 tarihinde ise %83,6’sı aileleriyle birlikte yaşamaktadır. Ve kadınlar arasında uyuşturucu kullanım yaygınlığı erkekler ile karşılaştırıldığında çok daha düşük oranlara ulaşılmaktadır. Mevcut bulgular ayrıca annelerin feraseti ile evlatlarına olan sonsuz sevgisi madde kullanımı ile mücadelede annelere yönelik farkındalık ayrıca bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmesini ayrıca özel bir önem atfedilmesini göstermiştir. Bu sebeple, İçişleri Bakanlığı tarafınca 2020 yılı Ekim ayında “En İyi Narkotik Polisi; Anne Projesi” başlatıldı.

Anneler ayrıca anne adayı yetişkinleri ihtiva eden proje kapsamında, mevzu bahis hedef kitleye uyuşturucu madde kullanımı ayrıca bağımlılığının önlenmesine yönelik bilinçlendirme ayrıca farkındalık eğitimleri verilmeye başladı. İnegöl’de de İlçe Emniyet Müdürlüğü ayrıca İnegöl Belediyesi iş birliğinde bu anlamda bir adım atılarak, İnegöl Belediyesi Sanat ayrıca Meslek Eğitimi Kurslarında (İNESMEK) eğitim gören kadınlara “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” tanıtıldı.

150 İNESMEK KURSİYERİNE EĞİTİM VERİLDİ

İNESMEK sabah kursiyerlerine yönelik düzenlenen eğitime 150 kişi katıldı. Bugün 11.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan eğitimde, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında katılımcılara uyuşturucu madde kullanımı ayrıca bağımlılığının önlenmesine yönelik bilinçlendirme ayrıca farkındalık eğitimi verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet