tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5048
EURO
34,8223
ALTIN
2.477,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ILO, mikro, küçük ve orta ölçekli şirketlerin kayıtlı istihdama geçişini desteklemek üzere beş yeni Bilgi Merkezi daha açtı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, Bursa, Hatay; Reyhanlı’da birer, İstanbul’da ise İMESOB (İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf …

ILO, mikro, küçük ve orta ölçekli şirketlerin kayıtlı istihdama geçişini desteklemek üzere beş yeni Bilgi Merkezi daha açtı
13.09.2022 10:06
0
A+
A-

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, Bursa, Hatay; Reyhanlı’da birer, İstanbul’da ise İMESOB (İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ayrıca Sanatkârları Odaları Birliği) ayrıca Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde iki adet olmak üzere, beş yeni Bilgilendirme Merkezi (BİLMER) açtı. Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Adana, Mersin ayrıca Ankara’da faaliyette olan BİLMER’lere ek olarak açılan bu yeni merkezler, esnaf ayrıca sanatkâr odaları birlikleri ayrıca belediyeler bünyesinde kayıtlı istihdamı destekliyor. BİLMER’ler, Türk ayrıca Suriyeli işletmeler ayrıca çalışanlarının kayıtlılığa geçişini desteklemek amacıyla mikro, küçük ayrıca orta ölçekli işletmelere (MKOBİ’ler) yönelik çok yönlü hizmetler veriyor.

BİLMER’ler 2022 yılının sonuna dek, Türkiye’nin çeşitli illerinde kayıt dışı işletmelere 10.000 kez işgücü piyasası danışmanlığı sağlayacak ayrıca 2.400 işletmenin kayıt altına alınmasını kolaylaştıracak. Buna ek olarak, BİLMER yararlanıcılarının yüzde 10’unun kayıtlılığa geçişine mali destek verilecek.

ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, “İnsana yakışır işler yaratmak için daha çok kaynak yaratmaya yönelik ortak hedefimiz bizleri ayrıca ortaklarımızı birleştiriyor. Türkiye’de daha çok sayıda insanın insana yakışır işlere sahip olması için birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; daha çok kişinin insana yakışır işlere kavuşması demek, ekonominin güçlü, kapsayıcı ayrıca sürdürülebilir olması demektir” dedi.

Türkiye genelinde BİLMER’ler, ortaklarının hizmet sunum ayrıca erişim kapasitelerini güçlendirerek MKOBİ’ler, esnaf ayrıca sanatkârlar ayrıca çalışanlarının işgücü piyasasında geçerli kural ayrıca düzenlemelere ilişkin farkındalıklarını artırmaya yönelik rehberlik ayrıca danışmanlık sağlıyor. BİLMER’ler çalışanlar ayrıca iş arayanlar için eğitim ayrıca istihdam fırsatlarına yönlendirme yapıyor, ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için çalışma izni başvurularına destek veriyor. Hizmetler Türkçe ayrıca Arapça dillerinde veriliyor.

BİLMER’leri ziyaret eden işveren ayrıca çalışanlar ve ILO’nun İşyerinde Mesleki Eğitim ayrıca Gelişim Programı (İŞMEP) hakkında bilgilendirme de alabiliyorlar. İŞMEP, çalışanlar ayrıca işletmelerin kayıtlılığa geçişini, bir yandan da beceri geliştirmelerini destekliyor.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı BİLMER ile kayıt dışı istihdamın önlenmesine ayrıca esnaf, sanatkâr ayrıca mikro işletmelerin iş hayatına ilişkin bilinçlerinin artırılmasıyla yönelik çalışmaların büyük fayda sağlayacağına inandıklarını belirtti.

İMESOB Başkanı Cevher Kartal ise “BİLMER ile edinilecek bilgilendirme ayrıca deneyimler, ihtiyaçlara yönelik gerçekçi sosyo-ekonomik kararların alınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

BİLMER’ler, “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ayrıca Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında kuruldu. Proje, Alman Kalkınma Bankası (KfW) aracılığıyla Almanya Federal Cumhuriyeti tarafınca finanse ediliyor ayrıca Çalışma ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) ile koordinasyon içinde ILO Türkiye Ofisi tarafınca uygulanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet