tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
ALTIN
2.485,81
BIST
9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’ndan uluslararası adım

Türk ilaç endüstrisinin güçlü, bağımsız, küresel bir ilaç üreticisi ayrıca ihracatçısı konumuna gelmesi yönündeki çalışmalarını halihazırda 56 üyesi ile devam ettiren İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), ABD Farmakope Konvansiyonu (U.S. Pharmacopeial Convention, USP) üyesi oldu.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’ndan uluslararası adım
22.03.2023 00:10
0
A+
A-

Türk ilaç endüstrisinin güçlü, bağımsız, küresel bir ilaç üreticisi ayrıca ihracatçısı konumuna gelmesi yönündeki çalışmalarını halihazırda 56 üyesi ile devam ettiren İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), ABD Farmakope Konvansiyonu (U.S. Pharmacopeial Convention, USP) üyesi oldu.

ABD Farmakope Konvansiyonu’nun (USP) daveti üzerine İEİS’in yaptığı üyelik başvurusu geçtiğimiz günlerde kabul edildi. Bu kapsamda, İEİS, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Türkiye’nin USP’deki temsilcisi durumuna geldi. 1820 tarihinde kurulmuş olan USP, ilaçların kalitesini tüm dünyada güvence altına almak için çalışmalar yürütüyor ayrıca üretilen ilaç, gıda ayrıca gıda takviyeleri için standartları belirleyen bilimsel bir organizasyon olarak öne çıkıyor. USP tarafınca tanımlanan ilaç standartları, ABD Gıda ayrıca İlaç İdaresi (FDA) tarafınca yürürlüğe konuluyor ayrıca bu standartlar 100’ü aşkın ülkede kullanılıyor. USP, 468 üyesiyle 40’ın üzerinde ülkeyi temsil ediyor. Üyeleri arasında Avrupa, Asya, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkenin kamu ayrıca özel sektör kuruluşları ile akademisyenlerin yer aldığı USP, toplum sağlığını korumaya destek olmak için dünya ölçeğindeki üyeleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürütüyor.

Türk ilaç endüstrisinin öncü ayrıca köklü sektör kuruluşu olan ayrıca ulusal ayrıca çok uluslu 56 üyesi bulunan İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın, USP üyesi olmasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan İEİS Genel Sekreteri Savaş Malkoç şunları söyledi; “Yerelleşme vizyonunun Türk ilaç endüstrimizin gelişimine ayrıca ülkemiz ekonomisine sağladığı faydalar yadsınamaz. Türk ilaç endüstrisi olarak global standartlarda olan üretimimizle hem toplum sağlığını korumak hem de ülke ekonomimizi geliştirmek adına önemli çalışmalara imza attık, atmaya devam ediyoruz. İlaç endüstrisindeki Ar-Ge yetkinliğimizi artırmak, endüstrimizi başta biyoteknoloji alanında olmak üzere daha yüksek katma değerli ürünler üreten küresel bir ilaç üreticisi ayrıca ihracatçısı konumuna getirmek hedefiyle önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda uluslararası çapta bir kuruluş olan ABD Farmakope Konvansiyonu’na üye olmamızı son derece önemli buluyoruz. Yerelden globale taşınacak yeni başarılarımızın önemli bir adımını bu üyelik ile atmış bulunuyoruz. Türk ilaç endüstrisini daha da ileriye taşıyacak bu adımdan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz”.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet