tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

İkinci yüzyılda hak ve özgürlükler Seferihisar’da tartışıldı

Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır mı” söyleşilerinin son buluşmasında “İlk Yüzyılda Hak ayrıca Özgürlükler …

İkinci yüzyılda hak ve özgürlükler Seferihisar’da tartışıldı
28.08.2022 11:36
0
A+
A-
Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır mı” söyleşilerinin son buluşmasında “İlk Yüzyılda Hak ayrıca Özgürlükler” konusu tartışıldı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ayrıca gazeteci Elfin Tataroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Teos Yazarlarevi’nde gerçekleşti.
Moderatörlüğünü Çiğdem Akdemir’in yaptığı söyleşi vatandaş tarafınca büyük ilgi görürken konuklar ülke gündemini ele aldı.
CHP’li Engin Özkoç Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir kaos yarattığını vurgularken “Türkiye’de insanlar arasında büyük bir sıkıntı var. Gelecek kaygısı olan vatandaşlarda bu durum sosyal patlamalara sebep oluyor” dedi.
Konuşmasına Ak Parti hükümetinin oy oranının giderek azaldığının altını çizerek devam eden Özkoç sanatçı Gülşen’in tutuklanmasını da eleştirdi.
“Korku yaratmaya çalışıyorlar”
Gazeteci Elfin Tataroğlu’da sanatçı Gülşen’in tutuklanmasının bir korku düzeni yaratılmak için yapıldığını belirterek “İnsanlarımızın, biz gazetecilerin, sanatçıların herhangi bir konuda fikir belirtirken korkarak hareket etmemizi istiyorlar. Gülşen meselesi üzerinden bir ayrımcılığa gidiliyor. Bu konuyla ilgili özellikle muhafazakar kesimden gelen muhaliflerden daha çok ses duymalıyız” ifadelerini kullandı.
“Yolsuzlukla mücadelede Kılıçdaroğlu’na destek olmalıyız”
Tataroğlu yolsuzlukla mücadele ayrıca temiz bir Türkiye temiz bir siyaset inşa etme sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olunması gerektiğinin de altını çizdi.
“Bu günler de geçecek”
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin final söyleşisinde ilk günden bugüne katılan herkese teşekkür ederek “Bugün bizlerle olan grup başkanvekilimiz sayın Engin Özkoç’a ayrıca sevgili Elfin Tataroğlu’na çok teşekkür ederim. Bugün itibari ile Kaleiçi Söyleşilerinin sonuna geldik. Biz bu söyleşiler ile bir sorunun peşine düştük. Türkiye ikinci yüzyılına hazır mı sorusunun.
Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyet ikinci yüzyıla girerken eksiklerimizi, hatalarımızı görelim ayrıca Atatürk’ün emanetine yakışır bir cumhuriyet için üzerimize düşenleri yerine getirelim istedik. Artık temel hak ayrıca özgürlüklerin bile yalnızca belirli bir gruba ait olduğu bir düzen yarattılar. Bir sanatçı söylediği bir söz yüzünden tutuklanıyor. Söyleşilerde zorluklardan olduğu kadar geçmiş güzel günlerden de bahsettik. Bu günlerin de geçeceğini, umutsuzluğa kapılmamamız gerektiğini hatırladık. Buradan bir kez daha söyleyelim. Bu günler de geçecek. Hep beraber, bir arada durarak bu günleri geçireceğiz. İlk günden bu güne Türkiye’nin önde gelen aydınları bizlerle oldu. Kendilerine, aylardır Kaleiçi’ni dolduran tüm hemşehrilerime, her hafta bizlere ekranlarında yer veren KRT TV’ye ayrıca sevgili Çiğdem Akdemir’e çok teşekkür ederim” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex