tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İki kardeş birbirinden etkilenerek kekeme oldu

Kardeşi doğduğunda ani duygu değişimi sebebiyle kekeme olan Semih Balcı (11) ile zamanla kendisine benzeyen kardeşi Mustafa Balcı (9 …

İki kardeş birbirinden etkilenerek kekeme oldu
29.09.2022 12:06
0
A+
A-

Kardeşi doğduğunda ani duygu değişimi sebebiyle kekeme olan Semih Balcı (11) ile zamanla kendisine benzeyen kardeşi Mustafa Balcı (9) hastalıklarına çareyi Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda arıyor. Birbirlerine destek olan iki kardeşin 3 aylık eğitim sonunda normal konuşmaya geçmesi bekleniyor.

Bağcılar Belediyesi tarafınca 2014’te faaliyete geçen Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu devam ediyor. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kursa her yaş grubundan kekemelik, hızlı konuşma ayrıca tutukluk problemi olan 150 kişi başvurdu. Kursiyerlere sabah ayrıca öğleden sonra olmak üzere iki seans şeklinde uzman konuşma terapistleri tarafınca eğitim veriliyor.

Ağızlarında çubukla kitap okuyorlar

Yüz yüze ayrıca uygulamalı gerçekleşen eğitimler, dinlendirici bir müzikle başlıyor. Kursiyerler, müzik eşliğinde 15 dakika gözleri kapalı şekilde nefes egzersizleri yapıyor. Daha sonra ise ağız kaslarının gelişmesi için ağız hareketleri yapılıyor. En eğlenceli anlar ise çubukla hikâye okunması sırasında yaşanıyor. Fısıltılı okumanın ardından çocuklar, ağızlarında çubuklarla sesli okuma yapıyor. Kursiyerler, dersten arta kalan zamanlarda ise karaoke yaparak ayrıca dans ederek hem dinleniyor hem de eğleniyor.

Burada güzel eğitim alıyorum

Renkli bir eğitim ortamına sahip sınıfın en göze çarpan öğrencileri ise 11 yaşındaki Semih Balcı ile 9 yaşındaki kardeşi Mustafa Balcı. Semih’in 2 yaşındayken kardeşi doğduğunda ani duygu değişimi nedeniyle kekeme hastalığına yakalandığı, Mustafa’nın da abisine benzeyerek zamanla konuşmayı unuttuğu belirtildi. Daha önce başka yerlerde eğitim aldığını söyleyen Semih Balcı, “Burada güzel eğitim alıyorum. Çok da eğlenceli bir yer. 4 hafta geçmesine rağmen düzelmeler görülüyor. İnşallah 3 ay sonra düz konuşmaya geçeceğiz” dedi.

2 bin 700 kişi kekemelikten kurtuldu

8 yıl önce hayata geçirilen Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu’nda şimdiye kadar 2 bin 700 kişinin kekemelik probleminden kurtulduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “3 ay gibi kısa bir vakit diliminde kekemeliğe çözüm sunuyoruz. Kursiyerler eğitim sonunda hızlı ayrıca akıcı konuşmaya başlıyor. Burada çocuklar hem sosyalleşiyor hem de özgüvenleri gelişiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu