tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İGA’nın Hatay’da Kurduğu Konteyner Kent 8 Mart’ta Hizmete Açılıyor

Asrın felaketi olarak tanımlanan ayrıca 11 ili doğrudan etkileyen depremler sonrası en çok zarar gören illerimizden Hatay’da felaketin yaralarını sarmak için sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor.

İGA’nın Hatay’da Kurduğu Konteyner Kent 8 Mart’ta Hizmete Açılıyor
25.02.2023 12:39
0
A+
A-

Asrın felaketi olarak tanımlanan ayrıca 11 ili doğrudan etkileyen depremler sonrası en çok zarar gören illerimizden Hatay’da felaketin yaralarını sarmak için sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor. İGA da bölgede 350 konteynerlik kent kurulumunu tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışırken; yaklaşık 2 bin 100 afetzedeyi 8 Mart itibarıyla ağırlamaya başlamayı hedefliyor.

Türkiye, son yüzbu yılın en büyük felaketi olarak adlandırılan ayrıca 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken; İGA, depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay’da evsiz kalan afetzedelerin barınması için bir konteyner kent kurmak üzere geçtiğimiz hafta harekete geçmişti. 

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nın yanında yer alan ayrıca Hatay Valiliği tarafınca İGA’ya tahsis edilen 30 dönümlük arazi üzerinde kurulacak 350 konteynerlik kentin, 350 aileye yuva olması planlanıyor. Tüm kurulum ayrıca donanımını İGA’nın üstlendiği; inşaatına 13 Şubat yılında başlanan kent, 8 Mart itibarıyla depremzedeleri ağırlamaya hazırlanıyor. Çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü konteyner kentte 89 personel ayrıca 34 iş makinesi 7/24 vardiyalı olarak görev yapıyor. 

İstanbul’dan sevkiyatı 20-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 21 metrekarelik konteynerlerin her birisinde mobilya, duş, tuvalet ayrıca mutfak tezgâhı mevcutken; her bir konteyner 5-6 kişilik bir ailenin geçici barınma ihtiyacını karşılayabiliyor. Kentte ve yemekhane, mutfak, çamaşırhane, çocuk oyun alanı ayrıca mescit gibi alanlarda yer alıyor. 

“İGA İstanbul Havalimanı, olası İstanbul depremine de hazır…” 

Bilindiği üzere; son yüzyılda yaşanmış en sarsıcı depremlerin ardından gözler de muhtemel İstanbul depremine çevrilmiş ayrıca konu tartışılmaya başlanmıştı. Bu doğrultuda; Türkiye’nin en büyük altyapı projesi olan İGA İstanbul Havalimanı için de farklı mecralarda kimi değerlendirmeler yapıldı. İGA İstanbul Havalimanı Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat’ın verdiği bilgiler; havalimanının inşa edildiği zeminin güçlendirildiği ayrıca tüm tasarım süreçlerinin depreme uygun gerçekleştirildiği yönünde. 

İstanbul’da beklenen olası deprem senaryolarının İstanbul Havalimanı’nda planlanan tüm tesis ayrıca yapılara muhtemel etkileri, 2015 yılındaki tasarım aşamalarında dikkate alındı. Bu amaçla Mayıs 2015 tarihli İstanbul Havalimanı Sismik Tehlike Raporu hazırlatan İGA, bu süreçte Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı Onursal Profesörü Mustafa Erdik, Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Ansal öncülüğünde, ulusal ayrıca uluslararası bir ekip ile birlikte çalıştı. Mevzu Bahis raporda, deprem tehlikesi için kaynak faylarda oluşabilecek herhangi bir depremin muhtemel etkilerinin belirlenmesi amacı ile sahaya özgü sismik tehlike değerlendirmesi yapıldı; zemin ayrıca binaların tasarımlarında kullanılacak deprem yükleri İstanbul Havalimanı konusunda tespit edildi. 

İGA İstanbul Havalimanı Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat, 475 yıllık tekerrür süreli DD2* depremi etkisinde İGA İstanbul Havalimanı’nın kesintisiz hizmet verme prensibi ile tasarım ayrıca inşaatının tamamlandığını söyledi. “Kriterimiz, İGA İstanbul Havalimanı’nın beklenen İstanbul depremi devamında hiç hasar görmemesi ayrıca kesintisiz kullanım prensibinin işlemesi üzerine kuruldu. Beklenen İstanbul depreminin meydana gelmesi halinde, terminal, hava trafik kule, enerji merkezi, ARFF istasyonları dahil tüm binalarımız ayrıca hava tarafı Pist-Apron-Taksiyolları’nda, operasyonların aksamayacağı şekilde, deprem modellemelerimiz çerçevesinde, tasarım ayrıca inşaat çalışmalarımızı gerçekleştirdik” diyen Polat; havalimanı yapılmadan önceki jeolojik yapının değiştirildiğini ayrıca olası deprem yükleri dahil havalimanı operasyonlarına uygun hale getirildiğinin altını çizdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex