tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İçinden Sahne Geçen Sergi / “Time İs Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi” Ziyarete Açıldı.

Müzik, ses, tiyatro ayrıca dansı bir sahnede buluşturan çağdaş sanat sergisi Ortaköy Kethüda Hamamı’nda

İçinden Sahne Geçen Sergi / “Time İs Love; Bir Dünya Gezisi Sahnesi” Ziyarete Açıldı.
16.01.2023 00:12
0
A+
A-

Müzik, ses, tiyatro ayrıca dansı bir sahnede buluşturan çağdaş sanat sergisi Ortaköy Kethüda Hamamı’nda

Horoz Lojistik’in 80. yılı vesilesiyle küratörlüğünü Sanatatak kurucusu eleştirmen Ayşegül Sönmez’in üstlendiği  “Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”, 6 Ocak Cuma günü Ortaköy Kethüda Hamamı’nda ziyarete açıldı.

Aralarında Ömer Uluç, Murat Tosyalı, Cihat Burak, Seçkin Pirim, Erdağ Aksel, Esra Gülmen, Charles Fréger, :mentalKLINIK, Mahmut Celayir, Cengiz Tekin’in yer aldığı 34 sanatçı ayrıca oluşumun katıldığı çağdaş sanat sergisi;  en hassas kavram vakit ayrıca yolculuğu, sanatçıların gözüyle sorgulatırken ziyaretçilerine de kendi zamanlarını keşfetmeleri için bir platform sağlıyor.

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, “İstihdamı, yarattığı ekonomi ayrıca sağladığı katma değeriyle lojistik sektörünün yerli ayrıca milli ilk kuruluşu olan Horoz Lojistik’in 80. Yılını tüm paydaşlarımızla oluşturduğumuz ortak değerler üzerinden kutlamayı tercih ettik. Kültür sanatın etrafında ortak dilimizi pekiştirmeyi hayal ettik ayrıca sevgili arkadaşım sanat eleştirmeni ayrıca eğitmeni Ayşegül Sönmez ile birlikte “Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”ni kurguladık.  Mimar Sinan’ın 500 yıldır kamusal hizmet veren Ortaköy Kethüda Hamamı’nda 34 sanatçının 40’tan fazla işiyle tüm ziyaretçilerimiz için ilerici bir eylem olarak ‘’Ruhun Zamanı ‘’ üzerine düşünme fırsatı tasarlamaya çalıştık. Zaman; miktar ayrıca mesafeyle beraber lojistik alanında en çok kullanılan kavramdır… Serginin oluşma sürecinde beyin fırtınası yaparken her ne kadar miktar ayrıca mesafe kadar göreceli olsa da zamanı anlamlandırmakta hepimizin daha çok zorlandığını fark ettik. ‘’Carpe diem ‘’ anda kalmak dönemimizin mottosu olmuştu ama bence anımızın geçmiş hafıza deneyimlerimizi ayrıca gelecek ön görülerimizi, endişe ayrıca ümitlerimizden bağımsızlaştıramayız. Sergimiz de sahnemiz de bunun peşinde, zamanın ruhunu yakalamanın değil, ruhun zamanı üzerine düşünüyor. Çünkü zamanın ruhunu yakalamak fırsatçılık olabilir. Ruhun zamanını yakalayabilmek ise sizi öncü yapabilir…  “Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesini gezen herkesin tüm zamanları ama en çok kendi zamanını yakalamasını ayrıca onu hiç bırakmamasını dilerim” dedi. 

“Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesinin küratörü Ayşegül Sönmez “Taner Horoz benden 80. yılları için bir sergi istediğinde aklımda pandemiden beri üzerinde düşündüğüm vakit kavramını, lojistik sektöründen ödünç aldığım miktar ayrıca mesafeyle birleştirmek istedim. Serginin gölgesinde ayrıca ışığında pek çok kitap var. Gölgede Jules Verne’nin 80 Günde Devrialem kitabı. Işığında Ahmet Haşim, Dante, Bergson, Edgar Allan Poe. Gölgedeki kitap, Bay Fogg’un hesaplı yolculuğuna dair kolonyalist bir eleştiri yapmaya çağırıyor bizi. Yolculukları hesapsız yapmaya çağırıyor. Bir dünya gezisi fikrinin içinde o yüzden Jules Verne’nin kalemi, günün teknolojik değişimleri sonucunda keşfedilen buharlı tren ayrıca gemileri sayesinde 80 günde dünyayı dolaşmak iddiasıyla yola çıkan ayrıca bunu başaran Bay Fogg’un ölçülebilir, ölçülebildiği noktada da başarılı gezisi yok.  Kendi dünyamıza dair fikir ayrıca imgeler var. Tam da pandemi sonrası edindiğimiz yeni ben ayrıca biz üzerine fikirlerimiz, dünya denilen mekânımızla, yeryüzü denilen giderek kuraklaşan coğrafyamızla, bulunduğumuz kıtayla ayrıca zamanla kurduğumuz çeşitli ilişkilerimiz var.

Time is Loayrıca sergisi bir sergi olarak içine bir sahne alıyor ayrıca bu sahne aracılığıyla mümkün olduğunca çok zamanı içerip, kapsamak istiyor. “Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”nde yer alan sanatçılarımızla birlikte vaktin nakit değil sevgi olduğunu iddia ediyor. Tam da pandemi sonrası edindiğimiz yeni ben ayrıca biz üzerine fikirlerimiz, dünya denilen mekânımızla, yeryüzü denilen giderek kuraklaşan coğrafyamızla, bulunduğumuz kıtayla ayrıca zamanla kurduğumuz çeşitli ilişkilerimizi anlatıyor” dedi.

Açılış performansını Suzan Batu’nun yaptığı “Time is LOVE; Bir Dünya Gezisi Sahnesi”nin sahnenin kamusal programında; Yunus Belgin Quartet, Cem Çatık Band, Gazelles Dans Polka’nın sergiye özel konserleri; tiyatro sanatçısı Cengiz Korucu’nun Doğa Ünyaylar ile birlikte hazırladığı Cihat Burak ayrıca Antonio Cosentino öyküleri performansıyla birlikte katılımcı sanatçılarla Zamane Konuşmaları yer alıyor. Ve Ocak ayı boyunca her Pazar, Ayşegül Sönmez’le sergi turu gerçekleştiriliyor. 

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu