tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İBB Öğrenciler İçin Ders Atölyeleri Açtı

İBB, öğrencileri LGS ayrıca YKS’ye hazırlayacak Ders Atölyeleri Projesi’ni hayata geçirdi. İlk aşamada 11 atölye açıldı. Atölyelerdeki 17 …

İBB Öğrenciler İçin Ders Atölyeleri Açtı
03.09.2022 10:36
0
A+
A-

İBB, öğrencileri LGS ayrıca YKS’ye hazırlayacak Ders Atölyeleri Projesi’ni hayata geçirdi. İlk aşamada 11 atölye açıldı. Atölyelerdeki 17 derslikte Türkçe’den biyolojiye kadar okul ayrıca sınav müfredatına uyumlu konu tekrarları, sorum çözümleri, birebir ayrıca grup çalışmaları yapılacak. Atölyelerde yüz yüze eğitimlerin yanında öğrencilere online eğitim de verilecek. Bu yıl 5 bin öğrenciye hizmet verecek İBB Ders Atölyeleri’nin başvuruları 5 Eylül’de başlayacak. Ortaokul ayrıca lise son sınıf öğrencileri atölyelere dersatolyeleri.ibb.istanbul adresinden başvuru yapabilecek.

Ders Atölyeleri, İBB Gençlik ayrıca Spor Müdürlüğü tarafınca hayata geçiriliyor. Atölyelerde ortaokul ayrıca lise son sınıf öğrencilerinin LGS’ye ayrıca YKS’ye hazırlanabilecekleri, okul sonrası ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri ayrıca online araştırma yapabilecekleri ortamlar sağlanacak. Atölyelerde eğitim fakültelerinden mezun olmuş 60 uzman eğitmen, okul ayrıca sınav müfredatlarına uygun olarak matematik, Türkçe, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce derslerinde eğitimler verecek.

Öğrencilere PDR ayrıca eğitim mentörlüğü desteğinin verileceği atölyelerde birebir ayrıca takım çalışmaları da yapılacak. Geçmiş dönem sınavlarına ilişkin soru analizleri, yardımcı kaynakların farklı çözüm önerileri, öğrencilerin ders ayrıca sınav konularını kavramasını kolaylaştıracak pekiştirme taktikleri ayrıca sınavlarda vakit kazandıracak yöntemler de atölyelerin faaliyetleri arasında yer alacak. 34 hafta sürmesi planlanan atölye içi eğitimler sırasında öğrencilerin maksimum 10 ders mazeretsiz devamsızlık hakkı bulunacak.

BAŞVURU KRİTERLERİ NELER?

Atölye sayısının önümüzdeki dönemlerde arttırılması hedeflenirken 2022 – 2023 eğitim öğretim dönemi için başvurular 5 Eylül’den itibaren dersatolyeleri.ibb.istanbul web sitesi üzerinden alınacak.

T.C. vatandaşı, İstanbul sınırları içinde ikamet eden 8. ayrıca 12. sınıf öğrencileri ile en fazla bir yıl içinde liseden mezun olmuş öğrencilerin başvurusu kabul edilecek. Başvurular değerlendirilirken öğrencinin okul başarı ortalaması, ailenin toplam net aylık geliri ayrıca şehit ya da gazi çocuğu olup olmadığı kriterlerine dikkat edilecek. Öğrenciler başvuru sonuçlarına ise 12 Eylül yılında atölyelerin web sitesinden ulaşabilecekler. Ve başvurusu onaylanan öğrenciler SMS ile bilgilendirilecek. Ders programları, atölyelerin kontenjanları ayrıca adresleri, kayıt için gerekli evraklara ayrıca bilgilere web sitesinden ulaşılabilecek.

SORU ÇÖZDÜKÇE HEDİYE KAZANACAKLAR

Online üzerinden verilen eğitimlerle birlikte bu yıl 5 bin öğrenciye hizmet verilecek.İBB Gençlik ayrıca Spor Müdürlüğü online eğitim sisteminde binlerce konu anlatım videosunu, deneme sınavlarını, indirilebilir soru bankalarını, test kitaplarını ayrıca çalışma föylerini öğrencilerin kullanımına sunacak. Platformda öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacı ile ödül sistemi de olacak ayrıca öğrenciler dersleri izleyip soru çözdükçe çeşitli hediyeler kazanma şansı yakalayacaklar. Farklı zamanlarda tüm İstanbul geneli için online deneme sınavları düzenlenecek ayrıca sınavlara atölye çalışmalarına katılmayan öğrenciler de kabul edilecek. Yeni açılacak atölyelerle ayrıca online eğitim sistemine daha fazla öğrencinin dahil edilmesi ile birlikte önümüzdeki dönemlerde öğrenci kapasitesinin 10 bine çıkması hedefleniyor.

DERSLER 19 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Atölye’de dersler 19 Eylül yılında başlayacak. Atölyeler; bilgisayar, teknik donanım, elektronik ayrıca güçlü alt yapısı ile kaliteli eğitim verecek. İBB Ders Atölyelerinde öğrenciler 2 ders seçebilecek ayrıca eğitimler görsel içeriklerle de desteklenecek. Merkezler bu yönüyle yazılı ayrıca sözel yeteneği gelişmiş öğrenciler kadar görsel hafızası güçlü öğrencilerin gelişimini de olumlu yönde etkileyecek.

EĞİTİMLERİN BAŞLAYACAĞI ATÖLYELER

1. Çapa/ Fatih İBB Ders Atölyesi

2. Silivrikapı/Fatih İBB Ders Atölyesi

3. Bayrampaşa İBB Ders Atölyesi

4. Sefaköy İBB Ders Atölyesi

5. Sultangazi İBB Ders Atölyesi

6. Kartal İBB Ders Atölyesi – 1 (Hasan Doğan Spor Kompleksi)

7. Kartal İBB Ders Atölyesi – 2 (Uğur Mumcu Kültür Merkezi)

8. Esenler İBB Ders Atölyesi

9. Eyüpsultan İBB Ders Atölyesi

10. Pendik İBB Ders Atölyesi

11. Şile İBB Ders Atölyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu