tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3363
EURO
35,1873
ALTIN
2.247,37
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Hyundai 2022’nin İlk Yarısında Avrupa’da Rekor Kırdı.

Hyundai, Avrupa genelindeki satış grafiğini artırarak yüzde 4.7 pazar payı elde etti. Ayrıca, 6 ayda 262 binden fazla satışla 2021’in aynı …

Hyundai 2022’nin İlk Yarısında Avrupa’da Rekor Kırdı.
26.07.2022 16:36
0
A+
A-
  • Hyundai, Avrupa genelindeki satış grafiğini artırarak yüzde 4.7 pazar payı elde etti.
  • Ayrıca, 6 ayda 262 binden fazla satışla 2021’in aynı dönemine göre yüzde 8.8’lik bir artış kaydetti.
  • Avrupa’da önemli bir grafik çizen Hyundai, satışlarının yüzde 18’ini elektrikli modellerden alıyor.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) son verilerine göre, Hyundai sektördeki talep azalmasına rağmen 2022’nin ilk yarısında Avrupa’da çok güçlü satış rakamlarına ulaştı. Hyundai, 6 aylık süre zarfında pazar payını geçen yıla göre yüzde bir puan artarak yüzde 4,7’ye ulaştı. Marka adına rekor sayılan bu artışla beraber Hyundai toplam olarak 262 binden fazla araç satışına imzasını attı.

Geçtiğimiz bu yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8’lik bir artış kaydeden Hyundai, sektördeki en geniş sıfır emisyonlu ürün gamına sahip markalardan biri. Elektrifikasyonda liderliğe gözünü diken Hyundai’nin elektrikli modellerdeki satış yüzdesi ise 18. KONA Elektrik modeliyle son 3 yıldır inanılmaz bir hamle gerçekleştiren Hyundai, Eylül ayında Türkiye’de de satışa sunacağı IONIQ 5 modeliyle de iddiasını pekiştiriyor. Güney Koreli marka önümüzdeki bu yılın başında satışa sunacağı IONIQ 6 modeliyle de elektrifikasyondaki başarısını zirveye taşıyacak.

Sadece Avrupa’da değil tüm dünyadaki etkinliğini devam ettirmek isteyen Hyundai, özellikle elektrikli mobilite alanındaki yatırımlarına ara vermeyecek. Hyundai’nin yüksek performanslı N alt markası da gelecek odaklı hareket ederek sıfır emisyon teknolojilerinin sürekli gelişimi için çalışmalarına devam edecek. RN22e ayrıca N Vision 74 ile bu alandaki çalışmalarından ipuçları veren marka, performans vaat eden çevre dostu modelleriyle gündeme gelmeye devam edecek.

Avrupa ülkelerindeki rekor pazar payları

Hyundai, Avrupa’daki yüzde 4,7 pazar payına ek olarak, 2022’nin ilk altı ayında İngiltere, İspanya ayrıca Fransa’da da rekorlar kırdı. İngiltere’de satılan tüm otomobillerin yüzde 5,1’ini Hyundai modelleri oluştururken, geçen yıla göre yüzde 1,7’lik bir gelişme kaydetti.

Bu arada İspanya’da da satışlarını 2021’e göre 1,8 puan artarak yüzde 7,4’lük bir pazar payına ulaştı. Geçen bu yılın Ocak-Haziran dönemine göre yüzde 18,8 daha yüksek bir satış gerçekleştiren Hyundai, bu yılın altı ayında İspanya’da toplam 30.222 adet satış gerçekleştirdi. Fransa da Hyundai için önemli bir pazar anlamına geliyor. Markanın pazar payı geçen yıla göre 0,6 puan artarak yüzde 3,1’e yükseldi.

Hyundai’nin Avrupa’daki en güçlü pazarlarından biri olan Türkiye’deki ilk altı aylık sonuçlar ise oldukça tatminkar. Geçtiğimiz bu yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 49.7 oranında artıran Hyundai, Türkiye’de de toplam 23.805 adet araç satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz bu yılın aynı döneminde yüzde 4.9 olan Hyundai’nin Türkiye’deki binek pazar payı, 2022 tarihinde yüzde 8 olarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu