tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hurma Mahallesi’nin kanayan yarasına neşter

Büyükşehir’den 2 km yağmur suyu hattı Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi’nin yıllardır kanayan yarası haline …

Hurma Mahallesi’nin kanayan yarasına neşter
02.08.2022 13:06
0
A+
A-

Büyükşehir’den 2 km yağmur suyu hattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi’nin yıllardır kanayan yarası haline gelen yağmur suyu sorununu çözmek için alt yapı çalışması başlattı. İki kilometrelik yağmur suyu drenaj hattı ile şiddetli yağışlar sonrası sorunlar ortadan kalkacak.

Yıllardır çözülemeyen sorunları ayrıca vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, merkez ayrıca ilçelerde içme suyu, yağmur suyu ayrıca kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarına devam ediyor.

2 KM’LİK YAĞMUR SUYU HATTI

ASAT ekipleri Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 37. Cadde’de kış aylarındaki sağanak yağışlarda yaşanılan taşkın ayrıca su baskınlarının önlenmesi amacıyla yağmur suyu hattı imalatına başladı. ASAT ekiplerince bölgeye 2 kilometrelik yağmur suyu drenaj hattı döşenecek. ASAT Kanalizasyon İşletme Şube Müdürü Daryal Şengil, “Sarısu Bölgesinde yağmursuyu ile beraber çok ciddi bir kaynak yeraltı suyu var. Bu bölgede özel bir teknik uyguladık, yağmur suyu ile beraber zemin suyunu da aldık. Böylece vatandaşlar kışın yağmur suyu ayrıca zemin suyu sıkıntısı yaşamayacak. Sarısu bölgesine iki kilometre yağmur suyu hattı döşenecek. Çalışmalar tamamlanınca ekipler tarafınca asfalt, parke ayrıca peyzaj çalışmaları da gerçekleştirilecek.

KANAYAN YARAYA NEŞTER

Hurma Mahalle Muhtarı Faruk Kıldıran da, bölgede yıllardır kanayan yara haline gelen sorunun çözüme kavuşacağı için mutlu olduklarını söyleyerek, “Bu cadde, Hurma’nın merkezi kalbi diyebiliriz. Kış mevsiminde özellikle Aralık ayında sular patlıyor, vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Dağlardan gelen yeraltındaki kaynak suyu da Hurma caddesinden geçiyor. Hurma Mahallesinin yıllardır beklediği ayrıca kanayan yarası haline geldi. Yılladır bu sıkıntıyı yaşıyoruz ama bu dönem çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu