tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Honeywell’den Türkiye’deki 30. Yılında Ülkenin Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik Hedeflerine Katkı

Türkiye’nin önde gelen sektörlerine yenilikçi teknoloji çözümleri sunan Honeywell, Türkiye’deki 30. tarihinde bölgesel yönetim merkezi olma konumunu güçlendiriyor.

Honeywell’den Türkiye’deki 30. Yılında Ülkenin Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik Hedeflerine Katkı
08.01.2023 00:35
0
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen sektörlerine yenilikçi teknoloji çözümleri sunan Honeywell, Türkiye’deki 30. tarihinde bölgesel yönetim merkezi olma konumunu güçlendiriyor. Son olarak Ecofining™ teknolojisini Türk enerji sektörüne kazandıran Honeywell, Tüpraş’ın ülkemizdeki ilk Sürdürülebilir Havacılık Yakıtını üretecek projesinde ana teknoloji tedarikçisi rolünü üstlendi. Honeywell ve Biotrend Enerji ile Ege Bölgesi’nde Türkiye’nin ilk ticari atık plastik geri dönüşüm tesisini kurmaya hazırlanıyor. Honeywell teknolojisini kullanacak olan tesisin yılda 60 bin metrik ton karışık atık plastiği geri dönüştürmesi planlanıyor.

Rafinerilere ayrıca petrokimya tesislerine kontrol sistemleri sağlamaktan, sivil ayrıca askeri havacılık kurumları için donanım ayrıca yazılım desteği vermeye kadar en büyük endüstriler için çözümler sunan ayrıca dünya çapında yenilikçi teknolojiler geliştiren Honeywell, Türkiye’deki 30. yılını kutluyor. 

Honeywell, yüzyılı aşkın bir süredir endüstrilerin en büyük zorluklarını çözmeye yönelik yenilikçi teknolojiler sunuyor. Şirket, 2021 Ar-Ge harcamalarının yaklaşık yüzde 60’ını müşterileri için çevresel, sosyal ayrıca kurumsal yönetişim (ESG) sonuçlarını iyileştiren çözümlere ayırdı. Bataryalı enerji depolama sistemleri, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı, Hidrojen üretimi ayrıca kullanımı teknolojileri, karbon yakalama ayrıca saklama teknolojileri, düşük küresel ısınma potansiyelli soğutucu gazlar, plastiğin kimyasal geri dönüşümü teknolojileri, Honeywell’in çalıştığı ana konular arasında yer alıyor. 

35 binden fazla patente sahip Honeywell, 1885 tarihinde modern termostatın öncüsü olan “kazan regülatörü”; 1914’te havacılığın daha otonom hale gelmesinin ilk adımı atan “otomatik pilot”; 1960’larda, kurşunsuz benzin sağlayan teknolojiler ayrıca biyoçözünür deterjanlar geliştirdi. Honeywell ayrıca, 60 yılı aşkın bir süredir ticari havacılık endüstrisinde, uçaklarda kara kutu olarak da bilinen veri kayıt cihazları alanında sektör lideri konumunda. Honeywell hâlihazırda Mars’ta nefes almayı mümkün kılacak yaşam destek sistemleri ayrıca yenilenebilir biyoyakıtlar üzerinde çalışmalar sürdürüyor. 

Türkiye’nin öncü şirketleri Honeywell teknolojisiyle küresel pazarlarda rekabet ediyor

1992 tarihinde sadece 10 kişilik bir ekiple faaliyetlerine başlayan Honeywell Türkiye, bugün İstanbul, Ankara ayrıca İzmir’deki ofislerinde 250’den fazla çalışanıyla ekonomiye değer katmaya devam ediyor. Honeywell İstanbul ofisi, Türkiye’deki müşteriler için güvenilir bir iş ortağı olmasının yanı sıra, Türkiye, İsrail ayrıca Orta Asya Bölgesi’nin idari merkezi olarak da hizmet veriyor. Aynı zamanda şirketin stratejik öneme sahip toplam on bir ülkedeki faaliyetlerini koordine ediyor.

Honeywell Türkiye, İsrail ayrıca Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran, 30. yıla ilişkin mesajında Honeywell’in Türk sanayisine katkılarını ayrıca bağlılığını vurgulayarak şunları dile getirdi: “Türkiye’nin önde gelen pek çok kurum ayrıca şirketi, Honeywell’in teknolojik ayrıca teknik desteğiyle tüm dünyada rekabet avantajı elde ediyor. Son 30 yılda Türkiye’deki iş ortaklarımıza, müşterilerimize ayrıca Türkiye ekonomisine katkı sunmaktan ayrıca ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğuna destek olmaktan gurur duyuyoruz. Geride bıraktığımız 30 yılda. Türkiye’nin bölgedeki stratejik önemini daha da artırmak için Türkiye’yi bölgesel yönetim merkezimiz olarak konumlandırdık. Dijital dönüşümün ayrıca yenilikçi sürdürülebilirlik çözümlerinin kilit sağlayıcıları arasında yer almaya ayrıca ekonomik büyümeyi desteklemeye devam edeceğiz.”

Türkiye, havacılık açısından stratejik bir merkez 

Uygar Doyuran, Türkiye’nin havacılık sektöründeki büyüme potansiyeline ayrıca Honeywell’in alanında önde gelen iş ortaklarına verdiği desteğe dikkat çekerek, “Ülkemizdeki havayolu şirketleri son birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde büyüyor ayrıca önlerinde halen muazzam bir büyüme fırsatı var. Hâlihazırda birçok farklı destinasyona uçuyorlar ayrıca kendi kategorilerinde en iyi hizmeti rekabetçi fiyatlarla sunuyorlar. Ve turizm, Türkiye’nin en güçlü sektörlerinden biri hâline geldi ayrıca ülke olarak tüm havayolları için çok önemli bir küresel aktarma merkeziyiz. Türk Hava Yolları, Pegasus ayrıca Sun Express gibi büyük sivil havacılık müşterilerimiz çok büyük oranda Honeywell ürün ayrıca hizmetlerini kullanıyor. Örneğin, en büyük müşterilerimizden biri olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. bizim hem çözüm ortağımız hem de küresel “Honeywell kanal ortağı” lisansına sahip. Bu lisans, Honeywell adına tüm havayollarına hizmet vermelerini sağlıyor. Havacılık sektörüne yaptığımız katkılardan gurur duyuyoruz ayrıca iş ortaklarımızı hızlı büyüme ayrıca küresel rekabet avantajı sağlayan stratejik alanlarda desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. 

Tüpraş, Honeywell teknolojisiyle Türkiye’nin Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı’nı üretecek

Honeywell’in Türkiye’deki kurumsal müşterileri arasında Tüpraş, Socar, TANAP, Şişecam, Erdemir, Botaş, İstanbul Havalimanı ayrıca Biotrend Enerji gibi büyük şirketler yer alıyor. Honeywell, bu şirketlere operasyonlarının emniyetini, güvenliğini, üretkenliğini ayrıca verimliliğini en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı olmak için tasarlanmış en son teknolojileri sağlıyor. Honeywell’in plastik döngüselliği, sürdürülebilir havacılık yakıtı ayrıca endüstriyel dijital dönüşüm gibi alanlarda çığır açan inovasyonunu kullanan bu şirketler, yatırımlarına ayrıca ürünlerine yeni özellikler katmaya devam edecek. 

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Doyuran, “Tüpraş tarafınca kullanılan Honeywell Ecofining™ teknolojisi oldukça önemli çünkü atık ham maddelerden elde edilen yenilenebilir yakıtlar, petrol endüstrisinde karbon ayak izinin azaltılması ayrıca mevzuata uygunluğun sağlanmasının anahtarı. Bu sayede Tüpraş’ın ülkemizdeki en büyük Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı tedarikçisi olması sağlanacak. Honeywell olarak öncülüğünü yaptığımız bu teknolojiyi ülkemizde ilk kez Tüpraş ile birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hatta bu iş birliği ile bu yıl AmCham tarafınca verilen ‘I AmChamPion Sürdürülebilirlik Ödülü’nü de kazandığımızı duyurmaktan sevinç duyuyoruz. Bir diğer çarpıcı örneğimiz ise Biotrend Enerji. Şirket, Honeywell’in UpCycle™ Process Teknolojisini kullanarak Türkiye’nin ilk ticari atık plastik geri dönüşüm tesisini kurmayı planlıyor. Tesis, Honeywell teknolojisini kullanarak yılda 60 bin metrik ton karışık atık plastiği Honeywell Geri Dönüştürülmüş Polimer Ham Maddesine dönüştürme kapasitesine sahip olacak. Ege bölgesinde kurulacak olan tesisin atık plastikleri yüzde 90’avaran oranlarda geri dönüştürmesi mümkün olacak.”

Honeywell 2035 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor

Honeywell, geçtiğimiz günlerde Çevresel Sürdürülebilirlik Endeksini duyurdu. Mevzu Bahis endeks, iklim değişikliğinin önlenmesi ayrıca küresel sürdürülebilirlik çalışmalarına ilişkin temel eğilimlerin göstergesi olma niteliğini taşıyor. Şirket ayrıca, enerji tasarrufu projelerine daha fazla yatırım yaparak, tesislerinde ayrıca araç filosunda yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi hedefliyor. Honeywell ayrıca, sermaye iyileştirme projelerinin tamamlanması ayrıca gerektiğinde güvenilir karbon kredilerinin kullanılmasıyla 2035 yılına kadar faaliyetlerinde ayrıca tesislerinde karbon nötr olma taahhüdünde bulundu. Bu taahhüt, şirketin operasyonlarının ayrıca tesislerinin sera gazı yoğunluğunu ciddi ölçüde azaltma konusundaki geçmişinin yanı sıra, müşterilerinin çevresel ayrıca toplumsal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan onlarca yıllık inovasyon tecrübesine dayanıyor. Honeywell’in yeni ürünleri için Ar-Ge yatırımlarının yaklaşık yüzde 60’ı, müşterilerinin çevresel ayrıca toplumsal sonuçlarını iyileştiren ürünlere yönelik. 

Doyuran, Honeywell’in karbondan arındırma ayrıca sürdürülebilirlik taahhüdüne ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik taahhüdü aslında bizim için bir sözün çok ötesinde. Hatta bizim temel çalışma anlayışımız bile diyebiliriz. Sürdürülebilirliği, çevreyi dönüştürmeye ayrıca müşterilerimizi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaştırmaya yardımcı olabilecek mevcut teknolojileri daha da geliştirmek, üretmek ayrıca ticarileştirmek için temel bir iş hedefi olarak görüyoruz. Tüm teknolojilerimiz, dünyamızı daha akıllı, daha güvenli ayrıca daha sürdürülebilir hâle getirebilmek için geliştiriliyor. Uçakların, binaların, üretim tesislerinin, tedarik zincirlerinin ayrıca çalışanların daha bağlantılı hâle gelmesine yardımcı oluyor.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex