tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hilton Pandemi Sonrası Değişen Çalışan Beklentilerini Araştırdı: Kariyer Gelişim Fırsatları ve İyi Yaşam Uygulamaları Her Zamankinden Daha Önemli

Hilton tarafınca gerçekleştirilen kapsamlı araştırma, Türkiye’deki Y ayrıca Z kuşağının ideal iş yeri kültürünü ortaya koydu Türkiye’deki Y …

Hilton Pandemi Sonrası Değişen Çalışan Beklentilerini Araştırdı: Kariyer Gelişim Fırsatları ve İyi Yaşam Uygulamaları Her Zamankinden Daha Önemli
23.08.2022 11:36
0
A+
A-

Hilton tarafınca gerçekleştirilen kapsamlı araştırma, Türkiye’deki Y ayrıca Z kuşağının ideal iş yeri kültürünü ortaya koydu

  • Türkiye’deki Y ayrıca Z kuşağının yüzde 70’i belirli amaçlara sahip şirketlerde çalışmak istiyor.
  • Y ayrıca Z kuşağının yüzde 56’sı çalıştığı şirket bünyesinde birden fazla rol üstlenebilecekleri bir kariyeri tercih ediyor.
  • Türkiye’deki Y ayrıca Z kuşağı; takdir kültürüne, mental sağlığa, iyi yaşam uygulamalarına ayrıca kapsamlı kariyer gelişim fırsatlarına büyük önem veriyor.
  • Gençler, tamamı konaklama sektöründeki bir kariyerin parçası olabilecek mühendislik, işletme yönetimi ayrıca proje yönetimi gibi alanlarda çalışmak istiyor.
  • Dünyayı gezme ayrıca hayatın farklı kesimlerinden insanlarla tanışma, konaklama sektöründe çalışmanın öne çıkan avantajları olarak görülüyor.

Hilton tarafınca gerçekleştirilen kapsamlı araştırma, Türkiye’deki Y ayrıca Z kuşaklarının pandemi sonrası dönemde iş hayatından kariyer gelişim fırsatları, takdir kültürü ayrıca güçlü çalışan desteği gibi beklentileri olduğunu ortaya koydu.

Araştırma çıktılarına göre, net amaçları olan şirketlerde çalışmak, genç Türk profesyonellerinin yüzde 70’i için büyük önem taşıyor. Araştırma katılımcılarının yarısından fazlası esnek çalışma saatlerinin (yüzde 58) ayrıca iş arkadaşlarıyla bir aile gibi hissetmenin (yüzde 53) cazip nitelikler veya “ek avantajlar” olduğunu düşünüyor. Araştırma aynı zamanda iş odaklı seyahat fırsatlarının da Y ayrıca Z kuşağının tercihlerinde büyük rol oynadığını gösteriyor. Katılımcıların dörtte üçünden fazlası (yüzde 78) iş seyahati fırsatlarının düşündükleri ideal pozisyonlar için öne çıkan bir tercih nedeni olacağını belirtiyor.

Katılımcılar yeni beceriler kazanabilecekleri işlerde çalışmak istediklerini söylüyor. Liderlik (yüzde 58), yönetim (yüzde 45), vakit yönetimi (yüzde 44), yeni dil öğrenme (yüzde 44), proje yönetimi (yüzde 40) ayrıca kişilerarası iletişim (yüzde 39) çalışanların edinmek istediği beceriler arasında ön sırada yer alıyor. Y ayrıca Z kuşağının dörtte birinden fazlası hayallerindeki mesleğin mühendislik (yüzde 27) olduğunu belirtiyor. Mühendisliği, işletme yönetimi (yüzde 25) ayrıca proje yönetimi (yüzde 25) takip ediyor. Bu mesleklerin tamamı konaklama sektöründe kariyer yapmaya uygun olmalarıyla öne çıkıyor.

Araştırmaya katılan kişilerin yaklaşık yarısı (yüzde 46), son 12 ay içinde konaklama sektöründe çalışmayı düşünmeye başladığını belirtiyor. Bu kişilerin de yüzde 48’i çalışanlarına gerçekten değer veren bir şirkette çalışmayı tercih edeceğini söylüyor. Yüzde 28’i de sürdürülebilirlik planlarını aksiyona geçirmiş şirketlerde çalışmak istediğini ifade ediyor. Otel yönetimi (yüzde 36), pazarlama ayrıca iletişim (yüzde 29) ayrıca etkinlik yönetimi (yüzde 28) alanları konaklama sektöründe en çok talep gören departmanlar olarak öne çıkıyor. Sosyal bir ortamda çalışma, yeni beceriler edinme ayrıca hayatın farklı kesimlerinden insanlarla tanışma gibi fırsatlar sunması bu departmanları adaylar için cazip kılıyor.

Araştırma aynı zamanda Y kuşağı (26-41 yaş) ayrıca Z kuşağının (18-25 yaş) profesyonel hayattan beklentilerine dair çok önemli benzerlikler ortaya koyuyor. Her iki grup da tek bir kuruluş içinde birden fazla rolü üstlenebileceği bir kariyer rotasının profesyonel gelişim için daha faydalı olacağını düşünüyor (Z kuşağı yüzde 53, Y kuşağı yüzde 48). Takdir kültürü (Z kuşağı yüzde 62, Y Kuşağı yüzde 65), kapsamlı kariyer gelişim fırsatları (Z kuşağı yüzde 57, Y kuşağı yüzde 55) ayrıca mental sağlık ayrıca iyi yaşam uygulamaları (Z kuşağı yüzde 54, Y kuşağı yüzde 57) her iki yaş grubu için de büyük önem taşıyor.

Hilton Orta Doğu, Afrika ayrıca Türkiye Başkanı Jochem-Jan Sleiffer konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Araştırmamız pandeminin işe bakışımızı nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Türkiye’deki genç profesyonellerin takdir edilmeye, kariyer gelişimine, refaha ayrıca daha başarılı olabilecekleri bir çalışma ortamına ne kadar değer verdiklerini gösteriyor. Hilton olarak dünyayı misafirperverliğin ışığı ayrıca sıcaklığıyla doldurma amacıyla hareket ediyoruz. Bunu başarmak için yarattığımız Hilton kültürüyle sektöre liderlik etmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle, bireylerin tüm potansiyellerini ortaya çıkaracak araçlar, teknoloji ayrıca kültürle güçlendirilmiş gerçekten zengin, amaçları olan ayrıca değerli bir çalışma ortamı yaratmayı hedefliyoruz. Ekip üyelerimize yatırım yaptığımızda misafirlerimiz, tesis sahipleri ayrıca yerel toplulukların da bundan fayda sağladığını biliyoruz. Hilton’un çalışmak için harika bir yer olması; hayat değiştiren seyahat fırsatlarımızın, kariyer hızlandırma programlarımızın, her ekip üyemiz için aidiyet duygusu yaratma taahhüdümüzün yanında pozitif anlamda çevresel ayrıca sosyal etki yaratma kararlığımızdan kaynaklanıyor. Şu anda Türkiye’de faaliyet gösteren 70 otelimizde 200’ün üzerinde pozisyon için iş fırsatımız bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda 30’un üzerinde yeni tesis açmayı planlıyor ayrıca 3.000’den fazla kişiyi ekiplerimize katmayı hedefliyoruz. Mühendislikten etkinlik yönetimine ayrıca ön büroya kadar sayısız iş fırsatımız bulunuyor.”

Hilton, 65 yılı aşkın bir süre önce kapılarını açan ayrıca ABD haricinde en uzun süre hizmet veren oteli olan Hilton İstanbul Bosphorus ile Türkiye’de uzun yıllardır varlığını sürdürüyor. Hilton’un dünya genelinde 18 markası bulunuyor. Türkiye’de de Conrad Hotels & Resorts, LXR Hotels & Resorts, Curio Collection by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn ayrıca Hampton by Hilton olmak üzere toplamda 7 markayla hizmet veriyor.

Dünya genelinde faaliyet gösteren Hilton, geçtiğimiz haftalarda imzalanan Canopy by Hilton İstanbul Taksim anlaşmasıyla Türkiye’de faaliyet gösteren veya yapım aşamasında olan 100’üncü otelini açacağını açıklayarak önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu anlaşmayla birlikte butik yaşam tarzı markası Canopy, Türkiye’de ilk defa faaliyetlerine başlayacak.

Hilton ve geçtiğimiz günlerde Great Place to Work® tarafınca Türkiye’nin En İyi İş Yeri olarak belirlendi. Hilton son 7 yılda 6 kez bu pozisyona layık görüldü. Çalışanların kişisel ayrıca profesyonel gelişimleri için destek sağlama ayrıca takdir etme, rekabetçi avantajlar sunma, cazip çalışma koşulları yaratma gibi fırsatlarla Hilton çalışanlarının refahına ayrıca iyi yaşam koşullarına ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Hilton, her bir çalışanın kariyer hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için ekip üyeleri, aileleri ayrıca arkadaşlarına yönelik uygun fiyatlı bir seyahat indirim programı olan Go Hilton’un yanı sıra sürekli eğitim fırsatları sunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu