tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hazır giyim ve ayakkabı üreticileri 54 Afrika ülkesi ile buluşuyor

CNR Holding, tüm dünyanın hedef pazarı olan Afrika kıtasına, hazır giyim ayrıca ayakkabı fuarları ile ihracat seferberliği başlattı. Mısır …

Hazır giyim ve ayakkabı üreticileri 54 Afrika ülkesi ile buluşuyor
24.07.2022 12:21
0
A+
A-

CNR Holding, tüm dünyanın hedef pazarı olan Afrika kıtasına, hazır giyim ayrıca ayakkabı fuarları ile ihracat seferberliği başlattı. Mısır, Nijerya, Etiyopya, Libya, Gana, Ruanda, Güney Afrika ayrıca Somali’den CNR’ın Gateway to Afrika fuarına online bilet alan alıcıların sayısı 11 bini aştı.

Ruanda Kalkınma Bakanlığı ile Ticaret ayrıca Sanayi Bakanlığı’nın tam destek verdiği CNR Holding’in Afrika’daki hazır giyim ayrıca ayakkabı fuarı, 18-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Mısır, Nijerya, Etiyopya, Libya, Gana, Ruanda, Güney Afrika ayrıca Somali başta olmak üzere 54 Afrika ülkesinden yoğun ilgi gören Gateway to Afrika – Hazır Giyim Ayakkabı ayrıca Deri Fuarı, Ruanda’nın başkenti Kigali’de hayata geçirilecek.

Afrika’ya ihracat Ruanda’dan geçiyor

Gateway to Afrika Fuarı’nın, Türkiye’nin en önemli hazır giyim ayrıca ayakkabı markalarının yoğun ilgisi ile karşılandığını söyleyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem; “Afrika ile hazır giyim ayrıca ayakkabı ticaretinin Ruanda’dan geçtiğini keşfeden firmalar, kıtanın genç nüfusuna da bu fuarla ulaşmak istiyor” dedi. Erem; “Türk markaları, geleceğin pazarı olarak gördüğü Afrika’yı ticarette sağladığı eşsiz kolaylık ayrıca fırsatlar açısından da tercih ediyor. Afrika’nın İsviçre’si olarak anılan Ruanda Cumhuriyeti, Afrika kıtasında ticaret yapmanın en güvenli ayrıca kolay olduğu ülke konumunda yer alıyor” dedi.

“Afrika kıtasına ihracat seferberliği başlattık”

Afrika kıtasına, hazır giyim ayrıca ayakkabı fuarları ile ihracat seferberliği başlattıklarını dile getiren Ceyda Erem, “2021 yılı itibariyle 3,7 pay ile dünyanın 6’ncı büyük hazır giyim ihracatçısı konumunda yer alan Türk hazır giyim sektörünün Afrika Pazar payı oldukça düşük bir seviyede bunuluyor. Ayakkabı üreticileri ise Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğuna ihracat gerçekleştiriyor. Afrika kıtasında sadece Libya’ya ayakkabı ihracatımız var.

Afrika’ya en çok ihracat gerçekleştiren Çin’in üretim kalitesi, ürün çeşitliliği ayrıca nakliye alanlarında yaşattığı olumsuzluklar, kıta ile olan ticaret bağını kopma noktasına getirdi. Hazır giyim ayrıca ayakkabı alanında Çin’e alternatif arayan Afrika ülkelerinin ticaret rotası ise Türkiye’ye döndü. Türk firmaların oluşturduğu güven ortamı, tüm kıtanın ticaret kapılarının Türk üreticiler için sonuna kadar açılmasını sağladı” şeklinde konuştu.

Afrika’nın tedarik zinciri tekrardan kuruluyor

CNR’ın yurt içi fuarlarına da aralıksız bir şekilde devem ettiğini vurgulayan Erem, hayata geçirilen Gateway to Afrika fuarı ile kıtanın hazır giyim ayrıca ayakkabı tedarik zincirini tekrardan kuracağını vurguladı. Erem; “18 Ağustos’ta, Kigali’de düzenleyeceğimiz fuar için başta Mısır, Nijerya, Etiyopya, Libya, Gana, Ruanda, Güney Afrika ayrıca Somali olmak üzere 54 Afrika ülkesinden yoğun ilgi var. Fuarın pazarlama ayrıca tanıtım çalışmalarını da çok iyi yaptık. Tüm kıtadan online bilet alan ziyaretçi sayısı 11 bini aştı. Eminim ki ticaret ilişkilerimizi çok iyi seviyelere çıkaramadığımız Afrika kıtasında, Gateway to Afrika fuarlarımız ile yeni ihracat kanalları oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu