tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Haymana’nın Potansiyeli Çalıştay’da Değerlendirildi

Haymana Belediyesi ayrıca Hacı Bayram Veli Üniversitesi ortaklığından düzenlenen “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı” sona erdi.

Haymana’nın Potansiyeli Çalıştay’da Değerlendirildi
16.01.2023 00:49
0
A+
A-

Haymana Belediyesi ayrıca Hacı Bayram Veli Üniversitesi ortaklığından düzenlenen “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı” sona erdi.

Haymana’nın sahibi olduğu potansiyel ayrıca değerler ile bunların geleceğe aktarılmasına yönelik yapılması gereken çalışmaları değerlendirildiği “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Haymana Çalıştayı” iki gün sürdü. Çalıştay’a Polatlı Kaymakamı ayrıca Haymana Kaymakam Vekili Murat Bulacak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Ankara İl Kültür ayrıca Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ahmet Keskinler, Kulu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Güngör, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ayrıca Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, daire başkanları, muhtarlar ayrıca Haymanalılar katıldı.

Turgut “Çalıştay Bundan Sonrası İçin Bir Yol Haritası Çizecek”

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, İlçedeki tarihi eserlerin restorasyonu, Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği topraklar olan Haymana’nın bu savaştaki öneminin anlatılması, Haymana termal suyunun tescili gibi gerçekleştirdikleri birçok çalışma hakkında bilgilendirme vererek“Haymana’nın 4T olarak adlandırdığımız Tarih, Termal, Turizm ayrıca Tarım başlığındaki potansiyellerini ayrıca değerlerini, İlçemizin tanınmasında, geleceğe aktarılmasında ayrıca kalkınmasında kullanılması için çeşitli faaliyetler ayrıca girişimlerde bulunuyoruz. Çok köklü tarihsel bağlara sahip olduğumuz Kulu ile ‘Kardeş Kent Protokolü” imzaladık. Benzer bağlara sahip olduğumuz Polatlı ayrıca Gölbaşı ile de bu protokolü imzalamak istiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da ‘Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Çalıştayı’nın konuşmamda değindiğim birçok konuya dair farklı bakış açıları ayrıca fikirler sunacağına, bizim için önemli bir yol haritası çizeceğine inanıyoruz.” dedi.

Yıldızkaya “Haymana Polatlı Öz Kardeştir.”

Çalıştay’da bir konuşma yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı ayrıca Haymana’nın çok güçlü bağları olan etle tırnak misali iki şehir olduğunu belirterek “Haymana tarihsel olarak çok daha eski bir şehir, Polatlı da Haymanalılarla büyümüş gelişmiş bir şehir. Haymana Belediye Başkanımız konuşmasında kardeş kent protokolünden bahsetti. Bu protokolü seayrıca seayrıca ayrıca acilen yapmayı öneriyorum kendilerine. Zaten biz Haymana ile kardeş değil öz kardeşiz.” dedi.

Tekin “Yerel Kalkınma Modelinin İlk Adımını Haymana’da Atıyoruz”

Çalıştay’ın paydaşlarından Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin ise ileride belki tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir yerel kalkınma modelinin ilk adımını Haymana’da attıklarını belirtip “Bu anlamda bu Çalıştay’ın Ülkemize, Haymanamıza faydalı olmasını temenni ediyorum. Hacı Bayram Veli Üniversitesi içinde yaşadığı şehre, topluma kullanılabilir, yararlanılabilir, bilgilendirme vermek için var olduğunu deklare ediyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından, Haymana Kaymakam Vekili Murat Bulacak, Rektör Yusuf Tekin, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ahmet Keskinler, Kulu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Güngör ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ayrıca Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e Haymana’nın yeni marka değeri Zarif Akyıldızı Çiçeği’nin yer aldığı plaketleri takdim etti.

İki Gün Boyunca Her Yönüyle Haymana Konuşuldu

Haymana’nın her yönüyle konuşulduğu ayrıca iki gün süren Çalıştay’da akademisyenler ayrıca alanında uzman isimler, “Din ayrıca Tasavvuf”, “Tarih Sanat”, “Dil, Kültür ayrıca Edebiyat”, “Turizm ayrıca Gastronomi”, “Markalaşma” ayrıca “Tarım ayrıca Hayvancılık” konularında sunum ayrıca müzakereler gerçekleştirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu