tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hayat Holding “Hayata İyi Bakarız” projesiyle Çocukları Canlı Çeşitliliği Konusunda Bilinçlendiriyor

Her yıl 22 Mayıs, dünya üzerindeki canlı türlerinin çeşitliliğini ifade eden biyoçeşitliliğin insan kaynaklı birçok sebepten dolayı azaldığına dikkat çekmek amacıyla Dünya Biyoçeşitlilik Günü olarak kutlanıyor.

Hayat Holding “Hayata İyi Bakarız” projesiyle Çocukları Canlı Çeşitliliği Konusunda Bilinçlendiriyor
22.05.2023 16:25
0
A+
A-

Her yıl 22 Mayıs, dünya üzerindeki canlı türlerinin çeşitliliğini ifade eden biyoçeşitliliğin insan kaynaklı birçok sebepten dolayı azaldığına dikkat çekmek amacıyla Dünya Biyoçeşitlilik Günü olarak kutlanıyor. Hayat Holding ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek için başlattığı “Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık projesi ile öğrencileri biyoçeşitlilik özelinde eğitiyor.

İklim değişikliği, kirlilik, habitata verilen zarar ayrıca daha birçok sebepten dolayı dünyada bulunan canlı çeşitliliği günden güne azalıyor ayrıca birçok canlının nesli tükeniyor. Ekosistemlerin işleyişini sağlayan ayrıca doğadaki tüm canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan biyoçeşitliliğin azalması, ekosistemin dengesini bozuyor ayrıca bu da besin zincirinin bozulması, iklim değişikliği, enerji & su kaynaklarının azalması, hastalık ayrıca zararlıların yayılması gibi sorunlara yol açıyor. 

Biyoçeşitliliğin azalmasına “dur” demenin en önemli adımlarından biri toplumda bu konuda farkındalığı artırmak ayrıca doğayı koruma bilincini geliştirmek olarak gösteriliyor. Sadece biyoçeşitlilik değil, ekosistemin işleyişini bozan tüm doğa olaylarına karşı bilinçli ayrıca farkındalığı yüksek, yani ekolojik okuryazar bireyler yetiştirmek sürdürülebilir bir geleceğin anahtarı. 

Hayat Holding Ekolojik Okuryazar Nesiller Yetiştiriyor

Ekolojik okuryazarlık, biyoçeşitliliğin azalması gibi önemli çevresel sorunları anlamak, doğal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ayrıca çevreye duyarlı kararlar almak için hayati önem taşıyor. Bu gerçekten hareketle Hayat Holding, ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek için başlattığı proje kapsamında “Biyoçeşitlilik” başta olmak üzere “İklim Değişikliği” “Sürdürülebilirlik” konularıyla ilgili uzmanlar tarafınca hazırlanan eğitim içerikleriyle 3. ayrıca 4. sınıf öğrencilerini ayrıca ailelerini bilinçlendiriyor.

Dünyanın ayrıca canlıların yaşamlarına sağlıklı şekilde devam etmesi için biyoçeşitliliğin korunması için kolektif bir bilinç oluşturarak harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Hayat Holding Global Kurumsal İletişim ayrıca Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent, “Bizler biyoçeşitliliği ‘yaşam kütüphanesi’ olarak tanımlıyoruz. Bugün yaşadığımız gezegende bizim dışımızda yaşayan yaklaşık 2 milyon tanımlanmış tür var. Ancak bu yaşam kütüphanesindeki her bir tür hızla azalıyor ayrıca bu durum ekosistemin işleyişini tehdit ediyor. Örneğin Türkiye’nin en büyük kuş türü olan “Toy”, İran parsının Anadolu’da yaşayan alt türü olan “Anadolu Parsı” ayrıca soğuk iklimlerde bulunan “Ters Lale” bunlardan sadece birkaçı. Yaşam kütüphanemizdeki türlerin çeşitliliğini koruyabilmek ayrıca sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için ortak bir bilinç oluşturulmalı, ekolojik duyarlılığa sahip nesiller yetiştirmeliyiz. Hayat Holding olarak eğitim gibi güçlü bir aracı kullanıyor, bilinçli bir toplum yaratma hedefiyle projeler geliştiriyoruz” dedi.

Biyoçeşitliliği Oyunlarla Öğreniyorlar

Biyoçeşitliliğin önemini anlatma, iklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme, kaynakları koruma ayrıca bilinçli tüketmeye yönelik davranışları geliştirme hedefiyle yola çıkan “Hayata İyi Bakarız” Ekolojik Okuryazarlık Projesi, oyun ayrıca görsel aktivitelerle zenginleştirilmiş müfredata uygun içerikleriyle, daha iyi bir dünya için çocukları erken yaşta eğiterek farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Çocukların, ekolojik okuryazarlık konularını yaşlarına göre oyun yoluyla öğrenmelerinin, kalıcı olması adına en verimli araç olduğunu vurgulayan Çağlayan Kent, “Türkiye genelinde pilot olarak seçtiğimiz illerde ekolojik okuryazarlık eğitimlerimiz başladı. 3. ayrıca 4. sınıf öğrencilerimizin modül içerisinde yer alan oyunlardan çok keyif aldığı ayrıca meraklarının arttığı yönünde geri bildirimler almak bizi çok mutlu ediyor. Çocukların bitkilerdeki mevsimlere bağlı değişiklikleri anlamalarını sağlamak amacıyla geliştirilen oyunlardan biri de “Benim Ağacım, Benim Yaprağım” oyunu. Öğretmen yönlendirmesiyle oynanan bu oyun ile çocukların doğadan topladıkları yaprakların dokusunu ayrıca şeklini incelemesi ayrıca benzerlerini bulması beklenirken, aile yönlendirmesiyle yapılan etkinlikte öğrencinin bir tohum ekmesi ayrıca bitki yetiştirmesi bekleniyor. Çocukların bir konuyu hızlı bir şekilde öğrenebilmesinin ayrıca içselleştirebilmesinin en etkili yolunun oyun olduğuna inanıyoruz ayrıca öğretmenlerimizden pozitif dönüşler almak bizim için sevinç kaynağı. Yeni eğitim öğretim tarihinde yepyeni şehirlerde ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu