tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun 75. Yılı Muhteşem Bir Geceyle Kutladı

Açıldığı 1947 tarihinden bu yana binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan, şehrin kültür hayatının vazgeçilmez bir mekânı olan Harbiye Açık Hava …

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun 75. Yılı Muhteşem Bir Geceyle Kutladı
25.08.2022 19:36
0
A+
A-

Açıldığı 1947 tarihinden bu yana binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan, şehrin kültür hayatının vazgeçilmez bir mekânı olan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun 75. yılı, yağmura rağmen İstanbullu sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kutlandı.

Sunuculuğunu Bennu Yıldırımlar ayrıca Emrah Özertem’in yaptığı gece, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışından bugüne 75 yılını özetleyen kısa bir belgeselin gösterimiyle başladı.

75. Yıl gecesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Müdür Yardımcıları Oytun Askeroğlu ayrıca Mehmet Karaosmanoğlu’nun yanı sıra birçok sanatçı ayrıca gazeteci katıldı.

75. Yıl Belgeseli

Belgeselde, Şehir Tiyatrosu’nun kuruluşundan 2. Dünya Savaşı’nın kültür hayatına verdiği zarara kadar pek çok konu işlendi. Belgesel filmde Tiyatromuzun kurucusu Muhsin Ertuğrul’un, tiyatromuzu kurumsallaştırmak, sanat yapabilmek için yaşadığı zorluklar anlatıldı.

2. Dünya Savaşı’nın bitimiyle ortaya çıkan seyirci patlaması, dönemin ekonomik zorluklarına rağmen 1947’de inşa edilen Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’yla karşılanabildi. Belgeselde Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenen ilk oyun olan Kral Oidipus’un heyecanı ayrıca açılışın basına yansımaları yer aldı.

Mumlar 1947 Tarihinde Sahneye Çıkan Oyuncuların Anısına Yandı

Oyun öncesinde, 1947 tarihinde Harbiye Açık Hava Tiyatrosu sahnesine ilk çıkan sanatçılarımızın anısına, sanatçılarımız bir mum getirerek hem onları hem de o günden bu yana ışıklarıyla bu sahnemizi aydınlatan bütün sanatçılarımızı hatırladık.

Hedefimiz Ustalarımızın Bırakmış Olduğu Mirası, Yeni Seyircilere ayrıca Gençlere Bırakmaktır

Gecede söz alan Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever;

“Bizim hedefimiz ustalarımızın bizlere bırakmış olduğu mirası, bütün sabitleriyle, gelenekleriyle, siz yeni seyircilere ayrıca gençlere bırakmaktır. Bu konuda gereken her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

75. yılımızı hep beraber kutlayalım istedik. Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz.

Sayın Ekrem İmamoğlu’na bizlere gösterdiği teveccühten ayrıca nezaketten, bizlere verdiği güvenden dolayı çok teşekkür ederiz,” dedi.

Gece, Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği “12. Gece” oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

12. GECE

Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ayrıca Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ayrıca ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola’ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ayrıca karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır. William Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği oyunda Ali Gökmen Altuğ, Bennu Yıldırımlar, Doğan Şirin, Emrah Özertem, Ersin Umulu, Gürkan Başbuğ, Mehmet Avdan, Neşe Ceren Aktay, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Özge Özder, Seda Fettahoğlu, Senan Kara Tutumluer, Tolga Yeter, İsmet Şahin rol alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu