tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3360
EURO
35,1838
ALTIN
2.245,69
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Halkbank’ın kadın girişimci desteği 131 bin 787 kadına ulaştı

Halkbank, kadın girişimci destek paketi ile 131 bin 787 kadın girişimciye 14,4 milyar TL kredi desteği sağladı Halkbank Üreten Kadınlar …

Halkbank’ın kadın girişimci desteği 131 bin 787 kadına ulaştı
26.07.2022 16:36
0
A+
A-

Halkbank, kadın girişimci destek paketi ile 131 bin 787 kadın girişimciye 14,4 milyar TL kredi desteği sağladı

Halkbank Üreten Kadınlar Buluşmaları’nın dördüncüsü, Marmara Bölgesi’ni temsilen Kocaeli’de gerçekleşti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 11 ili ihtiva eden Marmara Bölgesi’nde Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile 36 bin 847 kadın girişimciye 3,4 milyar TL finansman sağlandığını, Türkiye genelinde ise; 131 bin 787 kadın girişimcinin 14,4 milyar TL’lik destekten yararlandığını duyurdu.

Halkbank tarafınca 2021 yılında, kadınların girişimcilik faaliyetlerine katkıda bulunarak; ekonomik alanda daha etkin var olmaları adına Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin desteği ile başlatılan Üreten Kadınlar Buluşmaları’nın ikinci etabın yeni durağı; İzmir, Adana ayrıca Diyarbakır’ın ardından Marmara Bölgesi’nin sanayi şehri Kocaeli oldu.

Buluşmada konuşma yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Türkiye genelini değerlendirdiğimizde kadın girişimci desteklerimize yönelik ilginin yoğunluğunu ayrıca kadınların iş hayatına dahil olma isteklerinin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kadınlarımızın iş dünyasına katılımlarını sağlamak ülke ekonomisinin kalkınması için oldukça önem taşımaktadır. Geçen yıl Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Girişimci Destek Paketimizi duyurduk ayrıca işletmelerimize uygun koşullarda finansman imkânı sunduk. Desteklerimiz, kadın girişimci ekosistemine büyük yarar sağlayan projelerden birine dönüşmüştür” dedi.

Halkbank olarak kadın girişimci sayısının ayrıca kadın istihdamının artırılması adına çalışmalara yıl boyunca devam edileceğini belirten Osman Arslan, “Buluşmalarımızda kadın girişimcilerimiz ile bir araya gelerek onları yüreklendirdik ayrıca hayallerinin gerçekleşmesine destek olduk. Üreten Kadınlar Akademisi ile girişimcilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ayrıca her an bilgiye ulaşabilmeleri adına dijital ortamda bilgilendirme akışı sağladık. Kadın girişimciliğini geliştirmek amacıyla da Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı hayata geçirdik” diye konuştu.

Marmara Bölgesi’nde 36 bin 847 kadın girişimci kredi kullandı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Bankamız misyonunun bir parçası olarak kadınlarımızın üretkenliklerini desteklemek, iş hayatına katılmalarına destek olmak, kendi iş yerlerini kurabilmelerine kolaylık sağlamak ayrıca var olan işletmelerini daha ileriye taşımak için seferber olduk. Sağladığımız destekler, ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi Marmara Bölgesi’nde de yoğun ilgi gördü. Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ayrıca Yalova illerimizden 36 bin 847 kadın girişimcimize toplam 3,4 milyar TL kredi kullandırdık. Türkiye genelinde ise; 131 bin 787 kadın girişimciye ulaşarak 14,4 milyar TL’lik kredi desteği sağladık” dedi.

Kadın kooperatiflerine destek, genç girişimcilere kredi imkânı

Halkbank, genç girişimcileri de iş hayatına dahil etmek için projelerini sürdürüyor. Bu projeler ışığında genç girişimci kredileri hakkında da bilgilendirmeler paylaşan Arslan; “Halkbank olarak gençlerimizi her vakit destekledik ayrıca önümüzdeki dönemde de gençlerin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda üniversite mezunu, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ayrıca bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik Genç Girişimci Kredimizi, 350 bin TL limitli ayrıca 60 aya kadar vade fırsatıyla sunuyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Halkbank Üreten Kadınlar Kocaeli Buluşması’nda, Genç Girişimci Destek Paketi’nden faydalanan girişimci kadınlara, üretkenliklerini desteklemek adına kredileri sembolik olarak takdim edildi.

İlham Veren Kadınlar ayrıca Marka Kooperatifler panelleri düzenlendi

Üreten Kadınlar Buluşmaları’nda bu sene kooperatifler de öne çıkıyor. Kooperatiflerde markalaşmanın öneminin vurgulandığı buluşmalar çerçevesinde Kocaeli’de Marmara Bölgesi’nden kooperatif temsilcileri ile bir araya gelinerek, markalaşma, pazarlama ayrıca sosyal basın konularında eğitim ayrıca bilgi çalışmaları gerçekleştirildi.

Halkbank Üreten Kadınlar Kocaeli Buluşması’nda “Marka Kooperatifler” ayrıca “İlham Veren Kadınlar” panelleri düzenlendi. Şafak Tükle moderatörlüğünde gerçekleşen “Marka Kooperatifler” panelinde, başarı elde etmiş kadın kooperatiflerinin temsilcileri deneyimlerini aktardı. Nar Kadın Girişimi Üretim ayrıca İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Acar, S.S. Gönen Merkez, Hasanbey ayrıca Tuzakçı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Yetkin Var ayrıca Marmara Kooperatifler Birliği Birlik Başkanı Nuket Özcan panelin konuşmacıları arasında yer aldılar.

Zeynep Türkoğlu moderatörlüğünde düzenlenen “İlham Veren Kadınlar” paneline ise; Leras Tekstil Genel Müdürü Betül Eren Işık, D-Stil Mermer Dış Ticaret Kurucusu Dilek Akbarpour Karaoğlan ayrıca Homemade Aromaterapi Kurucusu Aslı San Bilgin katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu