tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Halil Ergün Gemliklilerle Buluştu – ‘’Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum’’

Gemlik Film Festivali’nin ikinci gününde Halil Ergün rüzgarı esti. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın jüri başkanı olan Halil …

Halil Ergün Gemliklilerle Buluştu – ‘’Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum’’
26.07.2022 12:53
0
A+
A-

Gemlik Film Festivali’nin ikinci gününde Halil Ergün rüzgarı esti. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın jüri başkanı olan Halil Ergün’ü yüzlerce Gemlikli ayakta alkışladı.

Kendisi de Bursalı olan, Türk Sineması’nın usta ismi Ergün, yakın dostu Eşref Kolçak anısına düzenlenen bu festivalde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti ayrıca ‘’Eşref Kolçak ile çok uzun yıllar önce tanıştım ayrıca onu tanıma onuruna eriştim. Çok değerli bir oyuncu ayrıca stardı. Aktörlüğü hayatı boyunca bırakmadı. Onun adına bu etkinliğin düzenlenmesi bizlere onur veriyor. Sanat ayrıca kültürü devam ettirme adına Gemlik, önemli bir adım attı. Sizlere sahip çıktığınız için teşekkür ederiz’’ dedi.

Zeytin Dalı Meydanı’nda gerçekleşen söyleşide Halil Ergün, ‘’Jüri başkanı görevi teklif edildiğinde hemen kabul ettim. Gençlere hep destek olmaktan yanayım. Geleceği gençler, ellerinde yükseltecekler. Onları hep destekliyorum.’’ diyerek sinemayı sevmeden bu işi yapmanın çok zor olduğunu söyledi. Ergün, ‘’Sinema yapanların iki yolu var: Birincisi meşhur olacağım diye yapılır. İkincisi ise, hayatı anlatacağım, ülkemin daha gelişmesi için çalışacağım, katkıda bulunacağım diye yapılır. Sinema sadece bir hobi meselesi değil. Gençler asla vazgeçmesinler. Kolay değil ama bunu göze almalılar’’ dedi..

Dizilerin maddi anlamda kazanç sağladığını fakat sinemanın ayrı olduğunu söyleyen sanatçı ‘’Sinema insanlığın tanıklığını yapan bir maceradır. Yeşilçam, bunu yapmıştı. Hem de hiç yardım almadan yaptı. Yeşilçam Sineması devletten beş kuruş almadan ayakta durdu.’’ dedi.

Sinemada asıl meselenin, başka insanların sorunlarına, dertlerine, aşklarına, sevinçlerine ortak olduğunu ifade eden Halil Ergün, sanatın gerçek fonksiyonunun bu olduğunu söyledi.

Rol aldığı ayrıca tekrarlarının ilgiyle izlendiği Yaprak Dökümü ile ilgili gelen sorusunu samimiyetle cevaplayan Halil Ergün ‘’Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum. Daha aydınlık diziler çekileceği vakit elbette oynayacağım. Şimdi başka bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ayrıca çok çeşitli işlerin geldiği günlerde elbette tekrardan oynayacağım’’ diyerek dizilere döneceğinin müjdesini verdi.

Söyleşi sonrası, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sanatçıya zeytin ağacı hediye ederek ‘’Burada olmanız bizim için büyük mutluluk’’ dedi. Etkinlik, Halil Ergün’ün Merhaba filminin gösterimiyle devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu