tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4877
EURO
34,7551
ALTIN
2.492,56
BIST
9.531,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Haliç Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşen 19. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Konferansı “SET2022” Başladı

Sürdürülebilir enerji teknolojileri, kalkınma ayrıca enerji güvenliği konularında bu yıl 19’uncu kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir …

Haliç Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşen 19. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Konferansı “SET2022” Başladı
16.08.2022 17:21
0
A+
A-

Sürdürülebilir enerji teknolojileri, kalkınma ayrıca enerji güvenliği konularında bu yıl 19’uncu kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Konferansı, 16 Ağustos yılında Haliç Üniversitesi’nin 5. Levent’teki kampüsünde başladı. “SET2022”nin açılış konuşmasını yapan Haliç Üniversitesi Rektörü Zafer Utlu, bilimsel çalışmaların da artmasıyla birlikte gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmanın daha gerekli hâle geldiğini vurguladı.

Nottingham Üniversitesi ayrıca Dünya Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Topluluğu (WSSET) işbirliğiyle 19. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Konferansı (SET2022 – The 19th International Conference on Sustainable Energy Technologies), 16 Ağustos yılında Haliç Üniversitesi’nin 5. Levent Kampüsü’nde başladı. Enerji teknolojileri alanında dünyaca ünlü bilim insanlarından İngiliz bilim insanı Prof. Dr. Saffa Riffat ayrıca Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu’nun başkanlığında gerçekleşen konferans, 18 Ağustos yılında sona erecek.

“SET2022”nin açılış konuşmalarında; sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerjinin gerekliliği, enerji depolama, sürdürülebilir enerji teknolojilerinde araştırma, inovasyon ayrıca ticarileştirme, planlama ayrıca politika, mimarlık, mühendislik ayrıca ekonomiyi entegre etme, enerji ayrıca çevre, mühendislik termofiziği, şehirler için sistemik değişim, enerji, su ayrıca gıda güvenliği, enerji sistemlerinin termodinamik analizi gibi konulara yer verildi.

Yenilenebilir Enerji Kullanımına Dair Uygulamalar Daha da Geliştirilmeli

Yaptığı açılış konuşmasında; insanlığın vazgeçilmez parçası olan enerjinin, gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılmasının önemini vurgulayan Haliç Üniversitesi Rektörü Zafer Utlu, uzun yıllar bu enerjinin çevreye ayrıca insan sağlığına zarar vermeden devam etmesinin gerekli olduğunu ifade etti. Çevresel kötü bir etkisi olmayan yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın yaygınlaşması gerektiğini belirten Utlu, “Güneşin ayrıca rüzgârın hiçbir vakit yok olmayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bunlardan elektrik üretim teknolojileri geliştirdiğimizde aslında sürdürülebilirliğin kendisini elde etmiş oluyoruz.” diye konuştu.

Uluslararası kuruluşların çalışmaları ile yenilenebilir enerjilerin kullanımının yaygınlaştırılması özelinde birçok aktif ayrıca etkin politik uygulamalar bulunduğunu söyleyen Rektör Utlu, “Fakat bunu daha ileri götürmenin gereksinimi şurada ortaya çıkıyor: Birincisi enerjiyi aktif, etkin olarak kullanmak; ikincisi ise bunların depolanabilme özelliklerini ortaya çıkartabilmek.” ifadeleriyle konferansta sunulacak olan yeni bilimsel çalışmaların katkısını vurguladı.

Dünyanın Temel Meselelerinden Birine Bilimsel Olarak Bakılıyor

Rektör Zafer Utlu, enerji krizini aşmanın temel yolunun dünyayı fosil kaynakların bağımlılığından kurtarmak olduğunu ifade ederken, “SET2022’nin önemi de böylesi bir dönemde aktif çalışmalarını yapıyor olması. Bu zorlu evrensel süreç yaşanırken, dünyanın geleceğinin en temel meselelerinden birine bilimsel ayrıca rasyonel bir açıdan bakması ayrıca sonuç odaklı olması çok önemli bir kazanımdır.” diye konuştu.

Güçlü bileşenlerden oluşan böylesi bir konferansa Haliç Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan sevinç duyduklarını belirten Utlu, “Bunu en iyi şekilde değerlendireceğimizi, hem Türkiye için hem de küresel anlamda sürdürülebilir enerji çalışmalarında ciddi bir ivme kazanacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

19. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Konferansı’na önde gelen bilim insanları, araştırmacılar, farklı endüstrilerden uzmanlar ayrıca 60’tan fazla ülkenin üniversitelerinden katılım sağlanıyor. Konferansta ana konuşmacı olarak; son teknolojiyi ayrıca bilimi aktaracak olan 8 üst düzey ayrıca 20’ye yakın davetli konuşmacı yer alıyor. Ana konuşmacıların tamamı dünyada mühendislik alanında en iyi 100 isim arasında yer alan bilim insanlarından oluşuyor. “SET2022”, bugüne kadar 60 ülkeden 765 yazar ayrıca 400’ün üzerinde bildiriye bünyesinde yer veren sürdürülebilir enerji teknolojileri ana teması içinde; enerji üretimi, verimli kullanımı, enerji malzemeleri, enerji depolama, çevresel etki, enerji dönüşümü ayrıca enerji güvenliği gibi konu ayrıca uygulamaları kapsıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet