tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hacer Foggo’dan Çiğli Belediyesi Projelerine Büyük Övgü

Çiğli Belediyesi, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ayrıca Yazar Hacer Foggo’nun katılımıyla gerçekleşen “Askıda Hayatlar” konulu söyleşi ayrıca imza günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Hacer Foggo’dan Çiğli Belediyesi Projelerine Büyük Övgü
03.01.2023 00:14
0
A+
A-

Çiğli Belediyesi, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ayrıca Yazar Hacer Foggo’nun katılımıyla gerçekleşen “Askıda Hayatlar” konulu söyleşi ayrıca imza günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilen “Askıda Hayatlar” konulu söyleşi ayrıca imza gününde CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ayrıca Yazar Hacer Foggo Çiğlili vatandaşlar ile bir araya geldi. Etkinliğe meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernekler ayrıca siyasi parti temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de yoksulluğu çözmeye ayrıca vatandaşlarımızı daha ileriye taşımaya talibiz” dedi.

Gümrükçü: “Gücümüz birlikteliğimizden geliyor”

Çiğli’de yoksullukla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke yaratacağız’ hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Yaklaşık 6 aydır Hacer Foggo ile beraber bu çalışmaları nasıl geliştiririz ayrıca ilçemizde yaşayan yurttaşları nasıl daha ileriye taşırız diye çalışma yürütüyoruz. Çalışma alanı gereği büyük bir birikim ayrıca tecrübeye sahip olan Hacer Foggo, emekçi ayrıca vicdanlı insanların kenti Çiğlimizde gördüğü aksaklıkları ayrıca çözüm yollarını bizlerle paylaştı. Çiğli’de yaşayan hiçbir yurttaşımızı yalnız ayrıca çaresiz hissettirmeyeceğiz. Çiğli Belediyesi olarak, refahın ayrıca huzurun güvencesi olacağız” diye konuştu.

Foggo: “Çiğlili kadınlar için önemli bir merkez”

Söyleşide Aile Destekleri Sigortasından ayrıca kadın yoksulluğundan söz eden CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ayrıca Yazar Hacer Foggo, “Çiğli Belediyesi Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’ni dolaştık. Kadın yoksulluğunun önlenebileceği bu değerli projeyi görmek beni çok mutlu etti. Ülkemizde yaşayan her bir yurttaşımız son 3 yıl içinde ekonomik olarak bir basamak aşağıya indi. Hem yoksullaştık hem yoksunlaştık. Yaşam amacımız en temel ihtiyaçlarımız olan fatura ayrıca kira gibi giderlerimizi ödeyebilmek oldu. Sinemaya, tiyatroya, kafeye gidemeyerek, restoranda yemek yiyemeyerek sosyal hayattan gitgide kopuyoruz. Kadınlar bu sıkıntılı ekonomik tablo dolayısıyla evlerinde gördüğü şiddete katlanmak zorunda kalıyor. Kadınlar açısından bu sıkıntılı sürecin kurtulma noktası olarak görülen Kadın sığınma evlerinde de çok önemli problemler var. O nedenle Çiğli Belediyesi tarafınca açılan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Dayanışma Merkezi çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Yoksullukla mücadele modeli; Çiğli’deki Kadın Yaşam Merkezi”

Kadınların yoksulluğa karşı büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Foggo, “Ülkemizin birçok şehrini gezdim, birçok kadın hikayesine tanıklık ettim. Sürekli yokluktan var eden, kocasını idare eden ayrıca çocuğun beslenmesine ne koyacağını düşünen hep kadınlar oluyor. Ailesi için Kaymakamlık kapısında erzak için yardım arayan yine kadınlar. Kadınlar bu kısır döngü içerisine hapsedilmiş durumda. Bu sistemle mücadele etmemiz lazım. Çiğli Belediyesi’nin Kadın Yaşam Merkezi mücadelemiz için önemli bir model. Bu gibi iyi örneklerden yola çıkarak kadınları psikolojik, ekonomik, kültürel ayrıca sosyal anlamda güçlendirerek bu tablodan kurtaracağız.” diye konuştu.

“Çocuk yoksulluğu da yok edilmeli”

Yoksulluktan en çok etkilenen kesimlerden birinin de çocuklar olduğunu vurgulayan Foggo, “6 yaşında istismara uğrayan çocuğumuz ayrıca yine yetersiz beslenmeden hayatını kaybeden çocuğumuz gibi acı gerçekler çocuklarımızın yoksulluk ayrıca yoksulluktan ne kadar fazla etkilendiğini bize gösteriyor. Maalesef çocukların yaşam standartlarını denetleyen bir mekanizmamız yok. Göreayrıca geldiğimizde bakanlıklar başta olmak üzere tüm kamu kurumları çocuklarımızın bugünü ayrıca geleceğini güvence altına almak için çalışacak. Bizim bu çocukları yaşatmaya ayrıca onlar için mücadele etmeye devam etmemiz lazım. Çocuklarımızın istismara ayrıca şiddete uğramasının önüne geçmenin ayrıca bunu kırmanın tek yolu çocuk yoksulluğunu yok etmektir. Tek kurtuluşumuz budur” ifadelerini kullandı.

“Aile destek sigortası ile kadınlar güçlü ayrıca özgür olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aile Destekleri Sigortası hakkında da açıklamalarda bulunan Hacer Foggo, “CHP gelecek sosyal yardımlar kesilecek diye bir ön yargı var. Genel Başkanımızın dediği gibi bizim yönetimimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Uygulayacağımız Aile Destekleri Sigortası kadınlar valilikten kömür almak, belediyeden erzak almak kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Kamu kurumları, yoksulluğun ayrıca yoksunluğun takibini yapacak. Muhtaçlık, biat ayrıca itaat gibi duyguları kadınların hayatından çıkaracağız. Bu proje ile hem kadınları özgürleştirecek hem de sabit bir gelir yaratarak güçlendireceğiz. Yoksulluk ayrıca yoksunluğu tamamen bitirene kadar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu