tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Güncel olmayan işletim sistemlerini kullanmayın

Chrome’un Windows 7 ile Windows 8.1 desteği 2023 tarihinde sona eriyor Microsoft 10 Ocak 2023 yılında Windows 7 ayrıca Windows 8.1 desteği …

Güncel olmayan işletim sistemlerini kullanmayın
31.10.2022 11:16
0
A+
A-

Chrome’un Windows 7 ile Windows 8.1 desteği 2023 tarihinde sona eriyor

Microsoft 10 Ocak 2023 yılında Windows 7 ayrıca Windows 8.1 desteği için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleme programını sonlandırarak bu işletim sistemlerine yönelik desteğini tamamen bitireceğini duyurdu. ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıları cihaz ayrıca veri güvenliklerini göz önüne alarak güncel olmayan işletim sistemlerini kullanmamaları özelinde uyardı.

Microsoft, Windows 7 ayrıca Windows 8.1 işletim sistemleri için artık destek veya güncelleme sunmayacağı için Chrome’un bu iki işletim sistemini desteklemesine gerek kalmıyor. Chrome, Windows 7 ayrıca Windows 8.1 yüklü cihazlarda çalışmaya devam edecek fakat kullanıcılar bu cihazlardaki Chrome sürümleri için artık güncelleme almayacak. Bu durum Google’ın herhangi bir hatayı çözmeyeceği veya güvenlik açıklarını düzeltmeyeceği anlamına geliyor. Eski Windows sürümlerinin olduğu cihazlarda Chrome’u kullanmaya devam etmenin ne kadar riskli olacağını belirtmeye gerek bile yok.

ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Mevzu Bahis durum, güncel olmayan işletim sistemlerinin cihazlar ayrıca veriler için tehlikeli olabileceğine işaret ediyor. Bazı kullanıcılar eski telefon ayrıca tabletlerini ayrıca mevcut işletim sistemlerini ömür boyu kullanmak istiyorlar. Her geçen gün artan ayrıca değişen tehdit ortamı ile gelişen teknoloji, bizleri güvenliğimizi arttırmaya ayrıca eski sistemleri geride bırakmaya zorluyor. Windows 7 en son güncelleştirmeyi aldığından bu yana yaklaşık üç yıl geçti. Chrome, son kullanma tarihini bir hayli geçen güncelleştirmeler sundu. İşletmeler ayrıca kullanıcılar bunu yeni cihazlara para harcamak zorunda kalacakları bir durum olarak görebilirler ancak verileri ayrıca ağ sistemleri daha iyi korumak için cihazları, işletim sistemlerini ayrıca yazılımları güncellemenin bir zorunluluk olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu