tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gümüşyaka, Hacıyusuflar, Macun , Dereköy Grup Bağlantı Yolunda Stabilize Çalışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Gümüşyaka Mahallesi’ni Hacıyusuflar Mahallesi’ne Bağlayan yayla yolunda stabilize çalışmalarını sürdürüyor …

Gümüşyaka, Hacıyusuflar, Macun , Dereköy Grup Bağlantı Yolunda Stabilize Çalışması
06.11.2022 00:22
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Gümüşyaka Mahallesi’ni Hacıyusuflar Mahallesi’ne Bağlayan yayla yolunda stabilize çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenecek yol bölge mahallelerine ulaşımı yarım saat kısaltacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Elmalı, Hacıyusuflar Mahallesini Gümüşyaka Mahallesi’ne bağlayan Eren yayla yolu olarak bilinen 10 kilometrelik yolda genişletme, onarım ayrıca alt yapı çalışması yapıyor. Özellikle hayvancılıkla uğraşan ayrıca yaz aylarında yaylaya çıkan vatandaşların sıklıkla kullandığı, engebeli eski yolda sürdürülen çalışmalarıyla bölge halkı daha güvenli bir ulaşım sağlayacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Dereköy, Yörenler, Macun ayrıca Hacıyusuflar mahallesi Eren yayla yolunu kullanarak Elmalı Korkuteli karayoluna daha kısa mesafede ulaşım sağlayabilecek.

BAŞKAN BÖCEK TALİMAT VERDİ

Çalışmaları yerinde izleyen Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, bölge halkı için son derece önemli olan grup yolunda gerçekleştirilen çalışmalar için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Yolun çok dar ayrıca engebeli bir yol olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Özellikle kış aylarında kar ayrıca yağışlarda kullanılamayacak hale gelen bir yoldu. Yolumuzla ilgili yaşanan sıkıntılarımızı Muhittin Başkanımıza iletir iletmez hemen çalışmaları başlattı. 10 km’lik Hacıyusuflar ile Gümüşyaka mahallemizi bağlayacak yolumuzda ekiplerimiz hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Bu yıl altyapısı tamamlanacak çalışmaların ardından önümüzdeki yıl asfaltlaması yapılacak. Bölgeye ulaşımı da son derece kısaltacak olan grup yolumuzu daha güvenli ayrıca konforlu bir hale kavuşturacak olan Başkanımıza bölge halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum. “Ben sen yok biz birlikte yaparız” diyerek başkanımızla çalışmalarımıza dur durak vermeden devam edeceğiz” dedi.

YOL ÇALIŞMASI ÇOBANLARI SEVİNDİRDİ

Bölge sakinlerinden Ferit Takak daHacıyusuflar Mahallesi’nde otuz yıldır çobanlık yaptığını belirterek, yolun yapılmasının özellikle hayvancılık yapanlar için çok önemli olduğunu söyledi. Takak, “Bu yayla yolumuz ben bildim bileli taşlık, sadece eşeklerle, traktör ayrıca motorla rahatça kullanılabilecek bir yoldu. Yaz aylarında hayvancılık yapanlar çok kullanıyor. Kış aylarında kardan çamurdan ulaşımın zor olduğu bir yol. Bu yolu yaptıranlardan Allah razı olsun. Yolumuz Antalya’ya daha da kısalacak. Başkanımız Muhittin Böcek’e canı gönülden teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu