tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gümrükçü’den 9 Eylül’de Çiğli’ye Deniz Müjdesi

Gümrükçü, Çiğlileri Denizle Buluşturdu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uzun süredir titizlikle sürdürdüğü “Çiğli’yi Denizle Buluşturma …

Gümrükçü’den 9 Eylül’de Çiğli’ye Deniz Müjdesi
11.09.2022 14:21
0
A+
A-

Gümrükçü, Çiğlileri Denizle Buluşturdu

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uzun süredir titizlikle sürdürdüğü “Çiğli’yi Denizle Buluşturma” çalışmalarının müjdesini 9 Eylül’de verdi. Çiğlili kadın ayrıca çocuklar ilk kez Homa Dalyanı sahilinde denize girdi.

Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Kuzey Ege Kooperatifi arasında doğaseverlerin denizle ayrıca doğal yaşamla ilişkilerinin güçlendirilmesi, balıkçılık üretiminin desteklenmesi ayrıca ekolojik dengenin korunması amacıyla imzalanan protokol doğrultusunda Homa Dalyanı, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde kullanımına açıldı. Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği tur ile Homa Dalyanı’na götürülen kadın ayrıca çocuklar denizin keyfini doyasıya yaşadı. Vatandaşların mutluluğuna eşlik eden Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli’yi İzmir’de deniz ayrıca denizcilikte öncü bir ilçe yapacağını belirtti.

Müjdenin sinyalini vermişti

Eylül ayında gerçekleştirilen Çiğli Belediyesi meclis görüşmelerinin dilek ayrıca temenniler bölümünde konuşan Gümrükçü, “9 Eylül’de bir müjdemizi açıklayacağız. Çiğlimize bir müjdemiz olacak. Çiğli olarak İzmir’in duruşuna, tarihine nasıl katkı koyarız diyerek düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Gümrükçü: “Çiğli için tarihi bir gün”

Çiğli’nin denizle buluşma sürecine dair açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “Uzun deniz şeridine, verimli delta ayrıca dalyanlara sahip olmamıza rağmen Çiğlililer olarak yıllardır denizden ayrıca bu alanların verimliliğinden mahrum kalmıştık. Göreayrıca geldiğimiz günden bu yana girişimlerimizi kararlılıkla sürdürdük. 9 Eylül Güzel İzmirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde hayalimizi gerçekleştirerek Çiğli’yi denizle buluşturduk. Ege Üniversitesi Kuzey Ege Kooperatifi ayrıca Çiğli Belediyesi olarak yaklaşık 2 yıl önce bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında içinde bulunduğumuz Homa Dalyanı Bölgesi’nin geliştirilmesi, bu bölgedeki balık üretiminin arttırılması ayrıca buradaki doğal güzelliğin tanıtılması ile ilgili bir protokol imzalamıştık, işte bu kapsamda Çiğli Belediyesi’nin belirlediği çocuklar ayrıca kadınlar Çiğli’nin 24 kilometrelik sahilinden faydalandılar ayrıca Çiğli ilk defa denizle buluştu diyebiliriz. Oldukça mutluyum. Mahallelerden araçlarla yaşlılarımızı, engellileri, kadınları ayrıca çocukları alıp hem Homa Dalyanı’nı gezdirdik hem de denize girmelerini sağladık. Bunun yanında Kuş Cenneti ayrıca Dalyan’daki balık üretimi özelinde da kendilerini bilgilendirdik. Homa Dalyanı sahilimizi dezavantajlı kesimlerin kullanımına uygun hale getirmek için de çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. Balık türleri, balıkçılık ayrıca dalyan balıkçılığının yanı sıra Çiğli’de yaşayan kuş türleri ile ilgili bilgi faaliyetleri de yapılacak. Hava şartları elverdiği sürece haftada iki gün çocuklarımıza hem balık ekmek yedireceğiz hem de Çiğlimizin o güzel sahilinden ücretsiz faydalandıracağız. Çiğli’nin sahili tüm Çiğlililerin olacak. Bu gurur hepimizin, gerçekten çok mutluyum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu