tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Gülse Birsel Bir Kez Daha Başarılarıyla Bilime Yön Veren Genç ve Yetenekli Bilim Kadınlarının Yanında Yer Aldı

L’Oréal Türkiye ayrıca UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Kadınları İçin” programının Türkiye’deki 20 yılı büyük …

Gülse Birsel Bir Kez Daha Başarılarıyla Bilime Yön Veren Genç ve Yetenekli Bilim Kadınlarının Yanında Yer Aldı
18.10.2022 18:41
0
A+
A-

L’Oréal Türkiye ayrıca UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Kadınları İçin” programının Türkiye’deki 20 yılı

büyük bir coşkuyla kutlandı. Bilimde cinsiyet eşitliğini destekleyen ayrıca gelecek nesiller için rol modeller oluşturmayı amaçlayan programın bu yılki kazananları, L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, yazar ayrıca oyuncu Gülse Birsel ile Chemical Engineering Research and Design Dergisi’nin “DÜNYANIN EN SEÇKİN 20 BİLİM KADINI” listesinde yer alan ayrıca aynı zamanda “Türkiye’nin En Genç Profesörü” ünvanını taşıyan Prof. Dr. Seda Keskin Avcı’nın katıldığı 20. yıl lansmanıyla açıklandı. Sunuculuğunu yazar ayrıca seslendirme sanatçısı Yekta Kopan üstlendiği lansmanda, ödüle layık görülen 4 bilim kadınının her biri, bilimsel araştırmalarında kullanmak üzere 120.000 TL destek almaya hak kazandı.

Kazanan bilim kadınlarının projelerini tanıttığı ödül töreninde konuşma yapan Gülse Birsel; “Bugün tanışmaktan gurur duyduğum 4 kadının arkasında destekler var. Biri de şu an bir parçası olduğum ‘Bilim Kadınları İçin’ programı. Onlar bu desteklerle, gelecek için bizlerin sadece kurabildikleri hayalleri gerçekleştirecek insanlardan yalnızca dördü. Çoktan yola çıktılar ayrıca gerçekleştirmeye de başladılar bile” dedi.

L’Oréal Türkiye ayrıca UNESCO iş birliğiyle bu yıl 20. kez hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programı kapsamında ödül almaya hak kazanan genç ayrıca yetenekli Türk bilim kadınları açıklandı. Çığır açan bilim projeleriyle geleceğe yön veren Dr. Burcu Bakır Güngör, Dr. Buse Cevatemre, Doç. Dr. Damla Eroğlu Pala ayrıca Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları, araştırmalarında kullanmak üzere L’Oréal Türkiye’den 120.000 TL destek almaya hak kazanan isimler oldu. Genç ayrıca yetenekli bilim kadınları, ödüllerini Gülse Birsel’in de katıldığı törende aldı.

BİLİME YÖN VEREN GENÇ AYRICA YETENEKLİ 4 BİLİM KADINI

ÇIĞIR AÇAN 4 YENİ BİLİM PROJESİ!

  • Dr. Burcu Bakır Güngör, dünyadaki en yaygın üçüncü kanser türü olan kolorektal kanserin daha hızlı teşhiş edilmesi ayrıca kişiye özel tedavi geliştirilmesi için çalışıyor.
  • Dr. Buse Cevatemre prostat kanserinde kemoterapiye karşı gelişen direnci kırmak için çalışıyor.
  • Doç. Dr. Damla Eroğlu Pala, çok daha yüksek enerjiye sahip ayrıca daha uzun süre çalışabilen lityum-sülfür bataryalar geliştirmek için çalışıyor. Geleneksel bataryalara kıyasla çok daha yüksek kapasiteli olan lityum-sülfür bataryalar, karbon emisyonlarını ayrıca benzine olan bağımlılığı azaltacak.
  • Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları projesiyle dünya bor rezervinin yaklaşık 75’ine sahip olan Türkiye’nin, ileri teknoloji bor ürünlerinin kullanım potansiyelini ortaya çıkartıyor. Projeyle ülkemizin kendi kaynakları çok daha verimli ayrıca kazançlı hale gelecek.

“Onlar, gelecek için bizlerin sadece kurabildikleri hayalleri gerçekleştirecek insanlardan yalnızca dördü”

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan yazar ayrıca oyuncu Gülse Birsel; yaptığı konuşmayla konukların büyük ilgisini gördü. Birsel konuşmasında, “Bilim Kadınları İçin programının 20. yılında, bir kez daha bu sahnede yer alarak programın elçisi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Dünyanın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var. Benim de bir hayalim var. Bir gün, kimsenin hastalıklardan ölmediği, her sağlık probleminin şifasının bulunmuş olduğu, insanların sadece gerçekten yaşlılıktan öldüğü bir dünyada yaşamak. Bir gün, dünyanın enerji kaynakları için kirletilmediği ayrıca enerji için insanların savaşmadığı temiz ayrıca yeterli enerjiye sahip bir dünyaya şahit olmak. Bir gün herkesin ama herkesin gıda, sağlık ayrıca enerjiye en yüksek standartta eriştiği bir dünyayı görmek. Bir gün yeryüzünün her köşesinde yaşayan tüm çocukların iyi eğitime erişebileceği bir teknolojiye, o fırsat eşitliğine, tanık olmak. Hatta… Neden olmasın, hayal kuruyoruz. Bir gün daha sağlıklı ayrıca daha konforlu evlerde oturmak, bir gün çok daha hızlı seyahat etmek, bir gün çok daha gelişmiş bilgisayarlarla çalışmak. Biz sanatçılar bunların sadece hayalini kurabiliyoruz, hikayelerini anlatabiliyoruz. Gerçekleştirebilecek olan tek meslek grubu var: Bilim insanları.

Bugün tanışmaktan gurur duyduğum 4 kadının arkasında destekler var. Biri de şu an bir parçası olduğum Bilim Kadınları İçin programı. Onlar bu desteklerle, gelecek için bizlerin sadece kurabildikleri hayalleri gerçekleştirecek insanlardan yalnızca dördü. Çoktan yola çıktılar ayrıca gerçekleştirmeye de başladılar bile. Benim bir hayalim daha var. En azından dünya nüfusunun yarısının da hayali. Kadınların erkeklerle kayıtsız şartsız, eşit hak ayrıca fırsatlara sahip olması. Çünkü hak ayrıca fırsat verildiğinde dünyanın ne kadar gelişip güzelleştiğini bugün olduğu gibi görüyoruz. Global ölçekte hayata geçirilen Bilim Kadınları İçin programının Türkiye ayağında, bu yıl ödül almaya hak kazanan bilim kadınlarını tebrik ediyor ayrıca bu günün bir parçası olduğum için çok teşekkür ediyorum diyerekduygularını paylaştı.

“Tüm dünyada programı en fazla destekleyen 5. ülkeyiz”

“Bilim Kadınları İçin” programı hakkında konuşan L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Sadece bilime değil, bilimde cinsiyet eşitliğine de son derece ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. L’Oréal Türkiye olarak bilimde cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz ayrıca bu yıl 20. yılını kutladığımız “Bilim Kadınları İçin” programı ile 116 bilim kadınına ulaşmış olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. L’Oréal Türkiye olarak tüm dünyada programı en fazla destekleyen 5. ülkeyiz. Geride bıraktığımız 20 yılda, 4 yıl art arda olmak üzere, toplam 5 Türk bilim kadınımız, programın global ayağında “Uluslararası Yükselen Yetenek” seçilerek uluslararası platformda Türkiye’nin adını duyurdu. Her biriyle gurur duyuyoruz. Programımızın 20. tarihinde ödül almaya hak kazanan genç bilim kadınlarımıza, hayatlarını özveriyle bilime ayrıca insanlığa adadıkları, bize geleceğe dair umut verdikleri için teşekkür ediyor, kendilerini yürekten tebrik ediyorum” diyerek düşüncelerini paylaştı.

RAKAMLARLA BİLİM KADINLARI

  • “Bilim Kadınları İçin” programı, L’Oréal Grup tarafınca 110’dan fazla ülkede hayata geçiriliyor.
  • Program dünyada 24 ayrıca L’Oréal Türkiye’de 20 yıldır başarıyla sürdürülüyor.
  • “Bilim Kadınları İçin” programı, her yıl 250’den fazla yetenekli genç ayrıca yetenekli bilim kadınını destekliyor. 5 kıtadan seçkin kadın araştırmacılar, program sayesinde aldıkları destekle bilimsel kariyerlerini sürdürüyor ayrıca dünyayı değiştirmeye yardımcı olacak keşifler yapıyor.
  • Global ölçekte şu ana kadar destek alan bilim kadını sayısı 3900’e ulaştı.
  • Türkiye’de bugüne kadar 116 genç bilim kadınının projelerine kaynak sağlandı.
  • Bilim kadınları dünya çapında çığır açan araştırmalara liderlik ediyor ancak olağanüstü keşiflerine rağmen, kadınlar hala global anlamda araştırmacıların sadece 29’unu temsil ediyor.
  • STEM ile ilgili alanlara kayıtlı öğrencilerin yalnızca 35’ini kadınlar oluşturuyor.
  • Bugüne kadar Nobel Bilim Ödülleri’nin sadece 3’ü kadınlara verildi ayrıca Avrupa’daki kıdemli araştırmaların yalnızca 11’i kadınlar tarafınca yürütülüyor.
  • Türkiye’de Ar-Ge’nin tüm alanlarında 37, doğa bilimleri ayrıca mühendislik alanında 35, sosyal bilimler ayrıca beşeri bilimlerde 43 oranında kadınlar görev alıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet