tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Güler Sabancı’dan Özel Sektöre ve Sivil Topluma Çağrı – Türkiye’nin Fırsatlar Haritası Açıldı

Güler Sabancı’dan Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar İçin Çağrı Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) yaklaşık 3 …

Güler Sabancı’dan Özel Sektöre ve Sivil Topluma Çağrı – Türkiye’nin Fırsatlar Haritası Açıldı
01.08.2022 11:36
0
A+
A-

Güler Sabancı’dan
Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar İçin Çağrı

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) yaklaşık 3,5 milyon genç kadının sorun ayrıca ihtiyaçlarına odaklanan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin dijital portalı ayrıca Fırsatlar Haritası açıldı. Fırsatlar Haritası sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki NEET genç kadınlar; iş, staj, eğitim ayrıca girişim desteği fırsatlarına kolaylıkla erişim sağlayabilecek.

Projenin destekçisi ayrıca yürütücüsü Sabancı Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Özel sektördeki tüm değerli kurum ayrıca kuruluşları Fırsatlar Haritası’nda yerlerini almak üzere davet ediyorum. Genç kadınları eğitime ayrıca iş hayatına, dolayısıyla da topluma kazandırmak ancak kolektif etkiyle mümkün.” dedi.

Sabancı Vakfı tarafınca desteklenen, Aile ayrıca Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ayrıca Sabancı Vakfı tarafınca yürütülen, “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin dijital portalı ileNEET genç kadınların Türkiye’nin her yerindeiş, staj, eğitim ayrıca girişim desteğine ulaşmalarını sağlayan Fırsatlar Haritası açıldı.

Projenin adını taşıyan ayrıca projeyle ilgili her türlü bilgiye kolayca erişme imkanı sunan www.geleceginikurangenckadinlar.org’da; “Fırsatlar Haritası”, “Online Eğitim”, “Mentorluk”, “Hibe Programı” gibi modüllerin yanı sıra NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) kavramıyla ilgili birçok makale ayrıca istatistikler de yer alıyor.

Fırsatlar Haritası’nın önemine değinen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Ülkemiz, Avrupa’da en büyük NEET oranına sahip ülke durumunda. Bu büyük toplumsal soruna dikkat çekmek ayrıca çözüm aramak adına hayata geçirdiğimiz Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri de dijital portal ayrıca Fırsatlar Haritası. Fırsatlar Haritası sayesinde genç kadınlar, Türkiye’nin her yerinden eğitim, iş, staj, girişim desteği fırsatlarına bu harita ile ulaşabilecek. Her vakit vurguladığımız gibi bu tip küresel meselelerde kamu, özel sektör, sivil toplum ayrıca akademi iş birliği içinde çalışmalıdır. Fırsatlar Haritası’nda ne kadar çok kurumun istihdam ayrıca eğitim fırsatı yer alırsa genç NEET kadınlar için hep birlikte bir adım atmış oluruz. Bu vesileyle, özel sektördeki tüm değerli kurum ayrıca kuruluşları Fırsatlar Haritası’nda yerlerini almak üzere davet ediyorum. Çünkü biliyoruz ki; genç kadınları eğitime ayrıca iş hayatına, dolayısıyla da topluma kazandırmak ancak kolektif etkiyle mümkün.” dedi.

Fırsatlar Haritası Nedir?

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınların Türkiye haritası üzerinden kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ayrıca girişim desteği fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyor. Şimdiye kadar 1.500’e yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ayrıca sivil toplum kuruluşları tarafınca yayınlanan fırsatlara yer veriliyor. Türkiye’de sayıları 3,5 milyona ulaşan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara fırsatlarıyla ulaşmak isteyen kurumlar da dijital portalın içerisindeki “Fırsat Girişi” özelliğiyle kendi fırsatlarını haritaya girme imkanı buluyor.

NEET genç kadınlar, dijital portal üstündeki “Online Eğitim” modülü ile hak temelli eğitim videolarına ulaşabiliyor. Online eğitimlere katılan NEET kadınlar, daha sonra izledikleri eğitim videosunu değerlendirebiliyor ayrıca aynı zamanda yorum yazabiliyor.

Saha araştırmalarının tamamlanmasını takiben tasarlanacak eğitimlerden sonra gerçekleştirilecek kişisel gelişim odaklı “Mentorluk Programı” ile ilgili bilgilere de dijital portaldan ulaşılabilecek.

“Hibe Programı” ise Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri destekleyecek farklı projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlayacak. Bu kapsamda; Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Trabzon ayrıca Van olmak üzere 11 ilde NEET genç kadınlarla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarına destek verilecek.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi 3,5 Milyon NEET Kadının Sorununa Odaklanıyor

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi,Türkiye’de 18-29 yaş arasındaki ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç kadınların ekonomik ayrıca toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle Şubat ayında hayata geçti. Proje, 50,5 oranındaki NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak, becerilerini ayrıca istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin tanıtım faaliyetleri kapsamında Nisan ayında Adana, Diyarbakır ayrıca İzmir’de il bilgi ayrıca istişare toplantıları gerçekleştirildi. Yoğun ilgiyle karşılanan bu toplantılara; kamu, sivil toplum, üniversite, meslek örgütleri ayrıca kooperatifler olmak üzere 152 kurumdan 260 kişi katıldı. Proje hakkında bilgilendirilen katılımcılar, kendi deneyimleri ışığında NEET genç kadınların istihdam ayrıca eğitim olanaklarına erişimlerine yönelik görüş ayrıca önerilerini paylaştı.

Mevcut Durum ayrıca İhtiyaçların Tespiti İçin Saha Araştırması Başlandı

Projenin pilot illeri Adana, Diyarbakır ayrıca İzmir’de NEET kadınların mevcut durum ayrıca ihtiyaçlarını tespit etmek ayrıca sektörel ihtiyaçları anlamak amacıyla İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) saha araştırmalarına başladı. Saha araştırmalarının sonucunda ortaya çıkacak ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim ayrıca mentorluk faaliyetleri tasarlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu