tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Güldestan, 13 ve 20 Eylül’de AKM’de

Kaçırılmaması Gereken Son İki Gösteri! AKM’deki prömiyerinin ardından 18 senedir turnelerle seyirci ile buluşan, Devlet Opera ayrıca Balesi …

Güldestan, 13 ve 20 Eylül’de AKM’de
08.09.2022 12:06
0
A+
A-

Kaçırılmaması Gereken Son İki Gösteri!

AKM’deki prömiyerinin ardından 18 senedir turnelerle seyirci ile buluşan, Devlet Opera ayrıca Balesi’nin en popüler eserlerinden biri olan Güldestan, son iki temsil ile seyircisine AKM’de veda ediyor.

2004 tarihinde Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ile Devlet Opera ayrıca Balesi Genel Müdürlüğü’nün Ankara, İzmir, Antalya ayrıca İstanbul Devlet Opera Balelerinden oluşan bir kumpanya ile hayata geçirdiği, “müzik ayrıca dans prodüksiyonu” Güldestan, son iki temsil ile Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverle buluşacak.

Koreograf ayrıca Sanat Yönetmeni Beyhan Murphy ayrıca müzik insanı Mercan Dede’nin beraber ürettikleri Güldestan, modern ayrıca klasik olanı birleştirmesinin yanı sıra, iç içe geçen elektronik müzik ayrıca geleneksel müzik yaklaşımıyla, sahne sanatları alanında benzersiz ayrıca bir ilk. Kayıttan icra edilen dans bölümlerinin aralarına yerleştirilmiş canlı orkestra ile icra edilen müzik parçaları bir bütün olarak sahneleniyor.

Güldestan’da; bir göç yolundan şehirdeki kafeye, çağdaş yazar Orhan Pamuk’un eserlerinden 18. yy’da Evliya Çelebi’ye, modern insanın içsel yolculuklarından semaya, Osmanlı zamanlarından modern İstanbul’a varan bir yolculuk anlatılıyor. Güldestan’ın mistik aurasına, Ara Güler’in İstanbul fotoğrafları eşlik ediyor.

En fazla turne yapmış eser

Türkiye’nin çağdaş ayrıca geleneksel kültürünü yurt dışına tanıtma amacıyla yapılmış Güldestan, bugüne kadar Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Bosna, Cezayir, Arnavutluk ayrıca Fransa’da sahnelendi. Ve Mersin, Antalya, Samsun, İzmir, Ankara ayrıca İstanbul olmak üzere altı Devlet Opera ayrıca Balesi tarafınca sahnelenmiş olan Güldestan, kurumda en fazla turne yapmış eser olma özelliğine sahip. Güldestan aynı zamanda Aspendos Opera ayrıca Bale Festivali, Bodrum Bale Festivali, Bursa Festivali gibi Türkiye’nin önemli festivallerinde yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu