tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5298
EURO
34,8547
ALTIN
2.483,93
BIST
9.546,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Güçlü bir bağışıklık için D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerden destek alın

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, kış aylarında hastalıklara karşı vücudumuzu koruyan güçlü bir bağışıklık sistemi için D vitamininin vazgeçilmez olduğunu, doğal kaynağı olan güneşten sağlanamadığında, D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerden destek almanın önemli olduğunu belirtti.

Güçlü bir bağışıklık için D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerden destek alın
10.01.2023 00:22
0
A+
A-

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, kış aylarında hastalıklara karşı vücudumuzu koruyan güçlü bir bağışıklık sistemi için D vitamininin vazgeçilmez olduğunu, doğal kaynağı olan güneşten sağlanamadığında, D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerden destek almanın önemli olduğunu belirtti. 

Havaların soğuması, günlerin kısalması, güneşin yüzünü az göstermesi ile birlikte bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin, daha sağlıklı bir bedene ayrıca zihne sahip olmanın önemine dikkat çeken Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, hastalıkların arttığı kış mevsiminde D vitamininin kritik bir besin ögesi olduğunu gündeme getirdi. Garipağaoğlu, beslenme ile bağışıklık sistemi arasında yakın bir ilişkinin olduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için A, C ayrıca E vitaminleri, çinko, omega yağ asitleri, demir, probiyotikler, prebiyotikler, çay gibi birçok besin ögesi ayrıca bileşenine ihtiyaç olduğunu, ancak bunlar arasında en önemli besin ögesinin D vitamini olduğunu vurguladı.  

D vitamini desteği ya da besinlerin D vitamini ile zenginleştirilmesi

D vitamini hariç bağışıklığı güçlendiren tüm bu besin ögelerinin ya da bileşenlerinin beslenme ile kolayca karşılanabileceğini belirten Garipağaoğlu, ana kaynağı güneş ışınları olan D vitamininin besinlerimizde çok az bulunduğunu belirtti. Garipağaoğlu, “Günlük D vitamini gereksinimi, çocuk ayrıca yetişkinlerde: 10-15 mikrogram, 70 yaş üstünde 20 mikrogram’dır. Yeterli ayrıca dengeli bir beslenme ile günlük gereksinimin ancak üçte biri karşılanabilmektedir. Bu nedenle D vitamininin doğal kaynağından yani güneş ışınlarından vücuda alınması gerekir. Güneş ışınlarından yeterince yararlanamadığımız kış aylarında, D vitaminini destek şeklinde ya da D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerle vücudumuza alabiliriz. Son yıllarda yetersizliği yaygın olan ayrıca birçok sağlık sorunu ile ilişkilendirilen D vitamininin önemine ilişkin toplum bilincinin oluşturulması ayrıca D vitamini desteği yapılması ya da besinlerin vitamin D ile zenginleştirilmesi önerilmektedir.” dedi.

Muratbey’den tüm topluma D vitamini desteği 

Muratbey’in D vitamini ile zenginleştirilmiş kalsiyum, protein ayrıca fosfor yönünden güçlü Muratbey Plus peynirleri güneşin az olduğu kış aylarında özellikle yaşlılar ayrıca çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimi için adeta kalkan görevi üstleniyor. Plus ailesinin en yeni ürünü D vitamini ile zenginleştirilmiş, prebiyotik ayrıca whey (serum) protein içeren ilk sürülebilir peynir Muratbey Plus Kaymaklı, günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olur. Plus Kaymaklı, prebiyotik içeriğiyle bağışıklık ayrıca sindirim sistemlerinin destekleyicisidir. İçerdiği D vitamini ile bağışıklığı destekleyerek hastalıklara karşı bir savunma kalkanı oluşmasına yardımcıdır.

Muratbey Plus ayrıca Muratbey Misto ürünlerinin sadece 100 gramında 5 mikrogram D vitamini bulunuyor. Tüm Muratbey Plus ailesindeki peynirlerin ayrıca Misto peynirin sadece 100 gramı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberine (TÜBER) göre 2 yaş üstündeki tüm bireylerin günlük D vitamini gereksiniminin yüzde 33’ünü karşılıyor. Muratbey Plus peynirler ayrıca Muratbey Misto, benzersiz lezzetleriyle birlikte ihtiyaç duyulan ekstra vitamin desteğini de sağlamış oluyor.   

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet