tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Global E-Ticaret forumunda yeni hedef 100 bin kişi

“E-ticaretin Davos’u” olarak nitelendirilen World E-Commcerce Forum, 34 ülkeden 21 binden fazla katılımcıyı ağırlarken, 150 binden faza görüşmeye …

Global E-Ticaret forumunda yeni hedef 100 bin kişi
03.10.2022 18:05
0
A+
A-

“E-ticaretin Davos’u” olarak nitelendirilen World E-Commcerce Forum, 34 ülkeden 21 binden fazla katılımcıyı ağırlarken, 150 binden faza görüşmeye ayrıca birçok iş anlaşmasına aracılık etti. 3 gün süren forumun e-ticaret ekosistemine katkısının 2,5 milyar dolar olduğu öngörülüyor.

Forumu düzenleyen WORLDEF’in Başkanı Ömer Nart, “Etkinliğe katılım bizi gururlandırıyor ama daha gidecek çok yolumuzun olduğunu biliyoruz. Bu yıl beklenenin üzerinde de çıkarak 21 bin kişinin katılımı ile tamamladığımız forumumuz için 2023 yılı hedefimizi 100 bin kişi olarak belirledik” dedi.

Küresel e-ticaretin devlerini İstanbul’da bir araya getiren “e-ticaretin Davos”u World E-Commerce Forum sona erdi. Üç gün süren etkilik, 34 ülkeden 21 binden fazla katılımcıyı ağırladı. Forumda, Türkiye e-ticaretini geliştirecek somut adımlar atıldı.

“Salonlara sığmıyoruz, 100 bin katılımla 1 milyon B2B görüşme hedefliyoruz”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, bölgenin en büyük e-ticaret etkinliğinin ardından yaptığı değerlendirmede, foruma ilginin beklenenden daha yüksek olarak gerçekleştiğini açıkladı. WORLDEF olarak 2023’te düzenleyecekleri World E-Commcerce Forum’un 2023 hedeflerini de açıklayan Ömer Nart, şu bilgileri paylaştı: “World E-Commcerce Forum 2022, Türkiye’yi bölgesel e-ticaret merkezi yapma vizyonumuza bir adım daha yaklaşmamızı sağladı. Bu yıl 21 binden fazla katılımcıyı ağırladık. Forum kapsamında bu yıl salonlara sığmadık. Önümüzdeki yıl onuncusunu düzenleyeceğimiz forumda hedefimiz, 100 bin kişinin katılımı ile 1 milyon B2B etkinliğin gerçekleştirileceği bir forum organize etmek. Bunun için çalışmalara bugünden başladık. Çünkü biliyoruz ki, Türk markaları global e-ticaret ekosistemi ile buluşturan forumumuz, Türkiye’nin e-ticaretteki potansiyeli ortaya çıkarmak için önemli bir rol üstleniyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu. Daha çok dışa açılırken, dijital platformları daha fazla kullanmak. Çünkü gelecek burada.”

“E-ticaret için çekim merkezi olmayı hedefliyoruz”

Türk markalarını global e-ticaret ekosistemi ile buluşturan forumun Türkiye’nin e-ticaretteki potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli roller üstlendiğine vurgu yapan Nart, WORLDEF olarak bu alanda hedeflerinin World E-Commerce Forum ile Türkiye’yi e-ticaretin çekim merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Dünyada yüzde 6 paya sahip olan sınır ötesi e-ticarette Türkiye’nin henüz yüzde 0,6 seviyesinde olduğuna göze çarpan Nart, bu payın çok kısa süre içinde yüzde 1’e çıkartılması için büyük bir potansiyel olduğuna işaret etti. Nart, WORLDEF olarak yüzde 1’lik paya denk gelen 5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

E-ticaret ekosistemine 2,5 milyar dolarlık katkı sağladı

Ticaret Bakanlığı, Elektronik Ticaret Derneği (ELİDER) ayrıca E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ayrıca E- Ticaret İşveren Sendikası (ETİS) gibi farklı sektörlerden kurum ayrıca kuruluşlar tarafınca desteklenen World E-Commerce Forum’un ana iş ortaklığını Meta, ana sponsorluğunu İş Bankası üstlendi. “E-Ticarette Sürdürülebilirlik” konusu odağında düzenlenen foruma, global e-ticaret pastasından 250 milyar dolar pay alan e-ticaret aktörleri katıldı. Forumun e-ticaret ekosistemine katkısının 2,5 milyar dolar olduğu öngörülüyor.

Foruma ilişkin bazı istatistikler ise şöyle;

  • 34 ülkeden 21 binden fazla kişi katıldı.
  • 150 binden fazla B2B görüşme gerçekleştirildi.
  • 150’den fazla Info Desk, çeşitli iş birliklerine ev sahipliği yaptı.
  • 200’den fazla konuşmacı yer aldı.
  • 3 farklı sahnede 42 keynote sunum, 39 workshop, 24 panel gerçekleştirildi.

World Ecommerce Forum hakkında

World Ecommerce Forum, “E-Ticaretin Davos’u” olarak nitelendiriliyor. Global e-ticaret ekosisteminden pek çok önemli ismin bir araya geldiği forumda e-ticaret ayrıca e-ihracat odaklı konular tartışılıyor, sorunlara çözüm önerileri sunuluyor, B2B (işletmeden işletmeye) görüşmeler gerçekleştiriliyor. 28-30 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen son forum ile birlikte günümüze kadar 1’i online, 7’sı İstanbul’da ayrıca 1’i Bakü’de olmak üzere 9 farklı World E-Commerce Forum düzenlendi. 2023 tarihinde 10. World Ecommerce Forum organize ediliyor. Bölgenin en büyük e-ticaret etkinliği olma özelliği taşıyan World Ecommerce Forum, önümüzdeki yıllarda farklı ülkelerde e-ticaretin nabzını tutacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu