tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gezegen Gezginleri Uzay Keşfine Çıktılar

“Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması”na büyük ödül sponsoru olan Uzay Kampı Türkiye, bu yarışmaya özel olarak tasarladığı ‘Uzay Keşif Programında …

Gezegen Gezginleri Uzay Keşfine Çıktılar
05.08.2022 10:51
0
A+
A-

“Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması”na büyük ödül sponsoru olan Uzay Kampı Türkiye, bu yarışmaya özel olarak tasarladığı ‘Uzay Keşif Programında’ mühendislik ayrıca fen bilimleri eğitimi alan 12 üniversite öğrencisini “uzay yolculuğuna” çıkardı.

Uzay Kampı Türkiye, Uzay Keşif Topluluğu Derneği (UKET)’nin düzenlediği “Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması”na katılan, mühendislik ayrıca fen bilimleri alanlarında eğitim alan 12 üniversite öğrencisini ayrıca onlara eşlik eden üç refakatçiyi düzenlediği özel programda ağırladı. Katılımcılar, 28-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen “özelleştirilmiş” programda; NASA’nın astronot eğitimleri için kullandığı araçları yakından tanıdılar; dijital planetaryumda astronomi, Uzay İstasyonu ayrıca Discovery Uzay Mekiği modeli entegrasyonuyla sanal uzay uçuşu ayrıca sanal ortamda Mars keşfi gibi pek çok etkinlikle uzay teknolojilerinin uygulamalı eğitimleri hakkında bilgilendirme aldılar.

Ulusal uzay projeleri konusunda kamuoyu oluşturma, uzay eğitimleri verme ayrıca ulusal uzay eğitim enstitüsü kurma, uzay kâşiflerini bir araya getirme gibi hedefleri olan Uzay Keşif Topluluğu Derneği Başkanı Süleyman Soyer de programa gözlemci olarak katıldı. Kampı özgün bir deneyim olarak tanımlayan Soyer, programla ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Uzay Kampı Türkiye her yaştan insanın hayatında bir kez olsun deneyimlemesi, gezmesi gereken harika bir yer. Yaşadığımız bu iki günlük deneyim, bizlere uzayda da içimizdeki çocuğu özgür bırakmanın mümkün olduğunu gösterdi. Çocuklar gibi şen olduğumuz, yaşayarak öğrenme üzerine kurgulanmış bu güzel deneyim için Uzay Kampı Türkiye ailesine teşekkür ederiz.

Uzay Kampı Türkiye, ‘Uzay Keşif Programında’ mühendislik ayrıca fen bilimleri eğitimi alan 12 üniversite öğrencisini “uzay yolculuğuna” çıkardı..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu