tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gençler, duygularını müzenin anı defterinde paylaşıyorlar

Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı’nda açılan hatıra defterinde ziyaretçiler, milli şair Mehmet Akif Ersoy ayrıca müzeyle düşüncelerini kaleme …

Gençler, duygularını müzenin anı defterinde paylaşıyorlar
21.08.2022 15:51
0
A+
A-

Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı’nda açılan hatıra defterinde ziyaretçiler, milli şair Mehmet Akif Ersoy ayrıca müzeyle düşüncelerini kaleme alıyor. Anı defterinin bazı sayfalarında ise gençlerin hayallerine ayrıca duygusal paylaşımlara yer verdiği görülüyor.

Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergâhı Müzesi, 11 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Mehmet Akif ile ilgili olarak Mısır ayrıca Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşyaların da sergilendiği müze, Türkiye’nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olma özelliğini taşıyor. Akif’e ait milletvekili olduğu dönem meclisteki albümü, beratı da yer alan müzedeki en ilginç eserlerden birisi de Akif’in vefatından sonra öğrencilerin kendi yazdıkları makalelerden oluşan 10 sayfalık kitapçık. Müzede, ve Akif’in ailesine gönderdiği el yazması mektupları ayrıca şiirleri, yakın arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafları yer alıyor.

Vefamızı en güzel şekilde göstermeye çalışıyoruz

İlçenin merkezinde bulunan müze, bu yılın her dönemi yurt içinden ayrıca dışından ilgi görüyor. Çoğunluğu öğrenci olan ziyaretçiler, müzeyi gezdikten sonra çıkış bölümünde bulunan anı defterini imzalıyor. Kimi müzeyle ilgili beğeni ayrıca yorumlarını kimileri de milli şair Mehmet Akif Ersoy’la ilgili düşüncelerini kaleme alıyor. Anı defterinin içinde gençlerin duygusal paylaşımlar da yaptığı görülüyor. Kimi arkadaşlarına karşı kırgınlığını kimi de hayallerini anlatıyor.

Bütün vatandaşları müzeyi gezmeye davet eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Milli şairimiz Mehmet Akif’e olan vefamızı buradaki müzemizde en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Müzeyi gezerken adeta tarihte yolculuğa çıkıyoruz. Bu heyecanı yaşamanız için sizleri de müzemize bekliyoruz” dedi.

“Voleybolcu olmak istiyorum, hayatta herkese başarılar”

Genç, yaşlı, çocukların düşüncelerini paylaştığı anı defterinde şu ifadeler yer alıyor:

“Hocamızın sayesinde geldik. Gerçekten tarihi gördük. Hocamıza teşekkür ederiz”

“Ünlü şairimize kucak dolusu selamlar olsun. Rabbim onun gibi ilimli bir yerler yetiştirmemizi nasip etsin”

“Çok güzel ayrıca çok anlamlı bir yer. Yüzyıllar boyunca korunması dileğiyle”

“Büyük düşünür ayrıca şair Mehmet Akif Ersoy’a rahmet ayrıca dua ile. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz”

“Voleybolcu olmak istiyorum, hayatta herkese başarılar”

“Cidden bu hayatta hiç kimseye güven olmuyor. Güvendiğiniz kişiler bile size kazık atabiliyor. Dost kara günde belli olur”

“Gitme ey bülbül beraber oturup ağlaşalım”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu