tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5244
EURO
34,7436
ALTIN
2.492,99
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Gemlik Film Festivali’nde ödül gecesi

Törende, usta oyuncular Tamer Yiğit, Perihan Savaş, Şemsi İnkaya ayrıca Güven Kıraç’a ‘’Sinemaya Emek Ödülleri’’ takdim edilirken, Erkan Can’a …

Gemlik Film Festivali’nde ödül gecesi
28.07.2022 12:36
0
A+
A-

Törende, usta oyuncular Tamer Yiğit, Perihan Savaş, Şemsi İnkaya ayrıca Güven Kıraç’a ‘’Sinemaya Emek Ödülleri’’ takdim edilirken, Erkan Can’a ‘’Eşref Kolçak Onur Ödülü’’ verildi. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın kazananları da açıklandı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan öncülüğünde Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’nin son gününde ödüller sahiplerini buldu. Atamer Otel’de düzenlenen törenin sunuculuğunu Meltem Cumbul üstlendi. Ödül töreni, sinema ayrıca iş dünyasından davetlilerin katıldığı kırmızı halı geçişiyle başladı.

Usta isimler Tamer Yiğit, Perihan Savaş, Şemsi İnkaya ayrıca oyuncu Güven Kıraç, ‘’Sinemaya Emek Ödülleri’’ni Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın elinden aldı.

Mehmet Uğur Sertaslan festivalle ilgili konuşmasında ‘’Eşref Kolçak anısına düzenlediğimiz festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok değerli sanatçıları ayrıca misafirleri ağırladık. Bizleri yalnız bırakmadılar. Gemlik’te bir film festivali düşüncesiyle yola çıktığımızda, bizi mahcup etmeyeceklerine inandığımız ayrıca bu festivalden sonra bizi tescilleyen Gemliklilere ise ve teşekkür ederim. Bundan sonra üstüne ekleyerek devam etme niyetimiz var. Hedefimiz Türkiye’de adı geçen tüm film festivallerini geride bırakmak’’ dedi.

Tamer Yiğit ‘’Bu gece sizlerle olmaktan, Gemlik’te olmaktan onur duyuyorum.’’ derken, Perihan Savaş ise ‘’Bu ödüller, vermiş olduğumuz emeğin karşılığını bizlere hatırlatmış oluyor. Bu anlamda bu tarz festivaller oldukça, burada, inadına varız diyoruz.’’ dedi.

Şemsi İnkaya duygularını ‘’Sanatçılara gösterdiğiniz bu yakın ilgiye çok teşekkür ederim. Bugünden bir anı olarak verilen zeytin fidanlarına iyi bakın, birkaç sene sonra yakmasınlar. Sahip çıkın ayrıca iyi besleyin o fidanları, yanmasınlar orman olarak.’’ diyerek açıkladı.

Güven Kıraç ise ‘’İnsanın sevdiğinden karşılık bulması kadar güzel bir şey yok. Herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Oyuncu Erkan Can’a, festivalin özel ödüllerinden ‘’Eşref Kolçak Onur Ödülü’’ verildi. Erkan Can ödülünü, Mehmet Uğur Sertaslan’ın elinden aldı ayrıca duygularını ‘’Aldığım en önemli ödül. Eşref abimize layık olmaya çalışacağım çok teşekkür ederim.’’ diyerek ifade etti.

Gecede, festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ayrıca Mansiyon Ödülü de sahiplerini buldu. Kazananlara ödüller, jüri üyeleri tarafınca takdim edildi.

Yarışmanın birincisi ‘’Yüzler’’ filmi oldu. Yönetmen Zeynep Demirhan ödülünü, jüri başkanı Halil Ergün’ün elinden aldı. Ergün ‘’Yaşadığım yörenin çocuğu olarak burada bir kültürel sanatsal etkinliğin yaşanmasına vesile olan herkese teşekkür ederim. Ben de bir İznikliyim. Jüri üyesi olmak, hakemlik yapmak defterimde yoktur ama geleceği ellerine teslim edeceğimiz gençler mevzu bahis olunca her şey değişiyor. Gelecek kültürde, sanatta ayrıca sinemada. Çok keyifli çalışmalardı hepsi. Hepsini kutluyorum.’’

Yarışmanın ikincisi Volkan Güney’in yönetmenliğindeki ‘’Larva’’ filmi oldu. Güney, ödülünü jüri üyesi Erkan Can’ın elinden aldı.

Yarışmanın üçüncüsü Baturay Tunçat yönetmenliğindeki ‘’Gün Işığı’’ filmi oldu. Filmin yönetmeni ödülünü, jüri üyesi Yüksel Aksu’dan aldı. Mansiyon Ödülü’nün sahibi ise Don Don Kurşunu filmiyle Zeynep Kaya oldu. Kaya, ödülünü jüri üyeleri Zeynep Dadak ayrıca Ömer Sinir’in elinden aldı.

Ödül töreni ardından Ceren Gündoğdu ayrıca orkestrası konseri gerçekleşti. Gündoğdu, şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet