tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar İçin İstihdam Yolunda İlk Adım Atıldı

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) 3,5 milyon genç kadının sorun ayrıca ihtiyaçlarına odaklanan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar …

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar İçin İstihdam Yolunda İlk Adım Atıldı
17.11.2022 00:17
0
A+
A-

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) 3,5 milyon genç kadının sorun ayrıca ihtiyaçlarına odaklanan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin yüz yüze eğitimleri başladı. ‘İşe Başvuru Becerileri’ konulu ilk eğitim, NEET genç kadınların katılımıyla Akçansa’nın İzmir Menemen’deki tesislerinde yapıldı.

Sabancı Vakfı tarafınca desteklenen, Aile ayrıca Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ayrıca Sabancı Vakfı tarafınca yürütülen, “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin saha araştırması sonuçları doğrultusunda yüz yüze eğitimleri başladı. Bu kapsamda ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınlar için ilk fiziksel eğitim, Akçansa iş birliğiyle Sabancı Vakfı ayrıca UNDP Türkiye tarafınca düzenlendi.

Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk projesi olan Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen eğitim, Akçansa’nın İzmir Menemen’deki tesislerinde düzenlendi. Genç kadınların sıklıkla karşılaştığı sorunların başında gelen başvuru, mülakat ayrıca öz geçmiş hazırlama süreçleri hakkında bilgilendirme yoksunluğunu aşmak için planlanan “İşe Başvuru Becerileri” konulu eğitimde, işe başvuru süreçleri ayrıca öz geçmiş hazırlama hakkında detaylı bilgilendirme verilirken, mülakat simülasyonu da gerçekleştirildi.

Aynı zamanda eğitimde, NEET genç kadınlara Türkiye’nin her yerinde iş, staj, eğitim ayrıca girişim desteğine ulaşmalarını sağlayan Fırsatlar Haritası da tanıtıldı.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinde yeni bir sürece geçildiğini belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’nin Şubat ayındaki lansmanından bu yana; özel sektör, sivil toplum, kamu ayrıca akademi tarafınca pek çok kurumla yoğun görüşmeler gerçekleştirdik. Kadınların kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ayrıca girişim desteğine ulaşabilmelerine imkân veren Fırsatlar Haritası ile birlikte projemizin dijital portalını hayata geçirdik. NEET genç kadınların beklentilerinin tespiti ayrıca sektörel ihtiyaçların analizi için gerçekleştirdiğimiz saha araştırmalarının sonuçlarını nihayet öğrendik. Şimdi bu kapsamda eğitimlere başlama zamanı… NEET genç kadınlarla doğrudan temas edebileceğimiz yeni bir sürece giriyor, fiziki eğitimlere başlıyoruz. İlk eğitimi de ne mutlu ki bir Sabancı kurumuyla, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Akçansa ile gerçekleştirdik. Akçansa tesislerinde İzmirli NEET genç kadınlara ‘İşe Başvuru Becerileri’ özelinde yüz yüze eğitim verdik. Bugüne ulaştığımız için mutlu ayrıca gururluyuz. Önümüzdeki dönemde daha birçok alanda Adana, Diyarbakır ayrıca İzmir’de eğitimlerimiz devam edecek. Hem eğitimlerden haberdar olmak hem de NEET genç kadınların kendilerine uygun iş, staj ayrıca girişim desteği fırsatlarını inceleyebilmeleri için Fırsatlar Haritası’nı yakından takip etmelerini öneriyorum. Genç kadınları eğitim ayrıca istihdama kazandırmak için çaba harcayan tüm kurumları da olanaklarını sunmak üzere Fırsatlar Haritası’na davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

UNDP Türkiye Kapsayıcı ayrıca Sürdürülebilir Büyüme Portföyü Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak ise; “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınların eğitim ayrıca beceri geliştirmeye yönelik ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yaptığımız saha çalışmasını tamamladık. Bu çalışma ile öncelikle NEET genç kadınların mevcut durumunu ortaya koyduk. Belirlenen ihtiyaçlara ayrıca sektörlere göre mesleki ayrıca sosyal becerileri geliştirmek amacıyla gerekli olan eğitimler, danışmanlık, mentorluk ayrıca diğer yetkinlik geliştirme faaliyetlerinin neler olabileceğini tespit ettik. Projenin çalışma alanları olan Adana, Diyarbakır ayrıca İzmir’de yaptığımız saha çalışmasının sonuçlarına göre de ilk yüz yüze eğitimimizi İzmir’de NEET kadınların katılımıyla gerçekleştirdik. Saha çalışmasıyla eş zamanlı olarak geliştirilen portalımız Fırsatlar Haritası da NEET genç kadınların eğitim, staj ayrıca iş imkânlarına ulaşması için önemli bir araç olarak geliştirildi. Bu bağlamda Fırsatlar Haritası ayrıca eğitimlerin NEET genç kendilerini geliştirmesinde ayrıca istihdam edilebilirliklerinin artmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hakkında

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi,Türkiye’de 18-29 yaş arasında ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların ekonomik ayrıca toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle Şubat ayında hayata geçti. Proje, 50,5 oranındaki NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak, becerilerini ayrıca istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin tanıtım faaliyetleri kapsamında Nisan ayında Adana, Diyarbakır ayrıca İzmir’de il bilgi ayrıca istişare toplantıları gerçekleştirildi. Yoğun ilgiyle karşılanan bu toplantılara; kamu, sivil toplum, üniversite, meslek örgütleri ayrıca kooperatifler olmak üzere 152 kurumdan 260 kişi katıldı. Proje hakkında bilgilendirilen katılımcılar, kendi deneyimleri ışığında NEET genç kadınların istihdam ayrıca eğitim olanaklarına erişimlerine yönelik görüş ayrıca önerilerini paylaştı.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınların Türkiye haritası üzerinden kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ayrıca girişim desteği fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyor. Şimdiye kadar 1.500’e yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ayrıca sivil toplum kuruluşları tarafınca yayınlanan fırsatlara yer veriliyor. Türkiye’de sayıları 3,5 milyona ulaşan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara fırsatlarıyla ulaşmak isteyen kurumlar da dijital portalın içerisindeki “Fırsat Girişi” özelliğiyle kendi fırsatlarını haritaya girme imkânı buluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu