tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Geleceğin Ekranı Projesinde İkinci Dönem Başlıyor

Netflix’in geçen sene Habitat Derneği ayrıca ICC Türkiye iş birliği ile gerçekleştirdiği “Geleceğin Ekranı” projesi büyümeye devam ediyor. İlk …

Geleceğin Ekranı Projesinde İkinci Dönem Başlıyor
23.09.2022 16:06
0
A+
A-

Netflix’in geçen sene Habitat Derneği ayrıca ICC Türkiye iş birliği ile gerçekleştirdiği “Geleceğin Ekranı” projesi büyümeye devam ediyor.

İlk dönem gerçekleştirilen dijital okuryazarlık eğitimleri ile 61 ilde toplamda 1000 ebeveyn ayrıca öğretmen ile buluşan “Geleceğin Ekranı” projesi, yeni dönemde kapsamını daha da genişleterek Türkiye’de dijital okuryazarlık bilincinin kazandırılmasını ayrıca yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Dijital okuryazarlık ayrıca dijital ebeveynlik bilincinin Türkiye’de yaygınlaşması amacıyla Netflix, Habitat Derneği ayrıca ICC Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Geleceğin Ekranı” projesinin ikinci dönemi başlıyor. Farklı eğitim modülleriyle altı ayda 61 ilde 1000 ebeveyn ayrıca öğretmen ile buluşan Geleceğin Ekranı projesinin ilk dönemi, geçen mart ayında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ayrıca proje paydaşlarının katılımıyla gerçekleşen görkemli bir zirayrıca ile son bulmuştu.

İkinci dönemi ekim ayı itibariyle başlayacak olan projede alanında uzman akademisyenler ayrıca eğitmenler eşliğinde düzenlenecek olan eğitim programları ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen ayrıca ebeveynlere ulaşılması hedefleniyor. Ve proje kapsamında gerçekleştirilen ayrıca şimdiye kadar 9 bölümün yayınlandığı podcast serisinin yeni bölümleri hem konuklu hem de eğitim odaklı konularla dinleyiciyle buluşmaya devam edecek.

Genç nesillere bilinçli içerik tüketimi alışkanlıklarının kazandırılmasını amaçlayan Geleceğin Ekranı projesinin ikinci etabı çok daha genişletilmiş bir programla hayata geçirilecek. Yeni programda dijital ebeveynlik ayrıca dijital okuryazarlık konularının yanı sıra ekran güvenliği, doğru internet ayrıca teknoloji kullanımı ile basın okuryazarlığı bilincinin eğitimler, atölye çalışmaları ayrıca podcastler aracılığıyla birçok farklı kanalda yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Netflix Türkiye Ortadoğu ayrıca Kuzey Afrika Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili projeye ilişkin görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “Geleceğin Ekranı Projesi, gerçekleştirdiğimiz eğitim ayrıca yayınlarla kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanında geniş kitlelere ulaştı. Proje sayesinde ebeveyn ayrıca öğretmenlerimizi teknoloji, ekran kullanımı, bilinçli içerik tüketimi ayrıca dijital okuryazarlık gibi konularda dinleme ayrıca bilgi fırsatı bulduk. Aileler ayrıca öğretmenlerin projeye ayrıca sunduğumuz güçlü ebeveyn kontrollerine gösterdikleri yoğun ilgi, projenin devamı için bizi cesaretlendirdi. Yeni dönemde çok daha genişletilmiş bir programla ailelerin ayrıca öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır Geleceğin Ekranı projesinin ikinci aşaması hakkında “Güçlü projeler güçlü ortaklıklar ile mümkün. İlk döneminde emin adımlarla ayrıca güçlü ortaklığımızla başladığımız projemiz yeni dönemine de ışık tutan bir zirayrıca ile sonlanmıştı. Gerek Geleceğin Ekranı Zirvesi gerekse dönem boyunca yaptığımız eğitimlerde aldığımız geri dönüşler bizi yeni dönemi yapmak için heyecanlandırdı. Aileler ayrıca ebeveynlerin dijitalleşme konularını önemsemesi, çocuklar ile etkileşim yaratması en önemli çıktılarımız oluyor. Yeni dönemde daha kapsamlı bir şekilde, bu bilinci sağlayacak eğitim ayrıca etkinliklerin birbirinden farklı kanallarda, farklı hedef kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Podcastler, online eğitim buluşmaları, yüz yüze atölyeler ile aile, öğretmen ayrıca yeni yıl ile birlikte çocukların da destekçisi olmaya devam edeceğiz.” yorumunda bulundu.

Geleceğin Ekranı projesi hakkında görüşlerini paylaşan ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Basmacı şunları söyledi: “Geleceğin Ekranı Projesi, ilk tarihinde planlanan hedeflere ulaşmış ayrıca ülkenin dört bir yanında geniş kitleler nezdinde teknoloji, ekran güvenliği ayrıca dijital okuryazarlık gibi konularda farkındalık oluşturulmasını sağlamıştır. Proje kapsamında yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere gösterilen yoğun ilgi ayrıca buna ilişkin olumlu geri dönüşler, proje ortakları olarak bizleri daha geniş kapsamlı bir programla daha geniş bir kitleye ulaşma yolunda motiayrıca etmiştir. Önümüzdeki dönemde de bu projemizin daha kapsamlı yeni bir program ile dijital dünyaya daha sağlıklı ayrıca güven içinde ulaşabilen bireylerin yetişmesine önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğine inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu