tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Geleceğin bilişimcileri bu kursta yetişiyor

Gaziemir Belediyesi’nin teknoloji üreten bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği STEM ayrıca Robotik Kodlama Kursu’na 240 öğrenci katılıyor. Temel kodlama eğitimi alan çocuklar daha sonra akıllı legolarla robotlar tasarlıyor.

Geleceğin bilişimcileri bu kursta yetişiyor
23.02.2023 00:06
0
A+
A-

Gaziemir Belediyesi’nin teknoloji üreten bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği STEM ayrıca Robotik Kodlama Kursu’na 240 öğrenci katılıyor. Temel kodlama eğitimi alan çocuklar daha sonra akıllı legolarla robotlar tasarlıyor.

Çocuk ayrıca gençlere yönelik projeleriyle bu bireylerin kişisel gelişimlerine katkı koyan Gaziemir Belediyesi, onların bilişim dünyasını daha yakından tanımaları ayrıca teknoloji dünyasının geleceğinde söz sahibi olabilmeleri için STEM ayrıca Robotik Kodlama Kursu düzenliyor. Belediyenin, öğrencilerin küçük yaşta bilişim dünyasına adım atıp temel teknoloji eğitimi almalarını sağlamak amacıyla düzenlediği kursa, ilköğretim öğrencisi 240 kursiyer katılıyor. Temmuz ayında başlayan kursun ilk etabında öğrencilere zeka kartlarıyla eğitim verildi. İkinci etapta ise code.org ayrıca scratch kodlama programlarıyla çocuklara kodlama yaptırılıyor. Bu aşamaların ardından kursun üçüncü etabında çocuklar; sensörlü, motorlu ayrıca kodlamalı akıllı legoların yer aldığı Lego Education Wedo 2.0 setini kullanarak robotlar tasarlıyor.

Sınıf mevcudunun 10 kişiliyle sınırlı tutulduğu eğitimler kapsamın, 2022-2023 eğitim tarihinde 24 grupta 240 öğrenciye eğitim veriliyor. Belediyenin öğretmenleri Yıldız Yıldırım ile Deniz Çalışkan’ın verdiği kursta, her öğrenci haftada bir gün 2 saat eğitim alıyor. 2020 tarihinde verilmeye başlanan STEM ayrıca Robotik Kodlama Kursu’na bugüne kadar yaklaşık bin kursiyer katıldı.

“Geleceğe hazırlıyoruz”
Teknolojiyi tüketen değil, teknoloji üreten bir neslin yetişmesini sağlamak ayrıca çocukları geleceğe hazırlamak hedefiyle bu kursu düzenlediklerinin altını çizen Yıldız Yıldırım, “Gelişen teknolojiyle beraber yazılım çok önemli bir hale geldi. Öğrencilerimiz, gelecekte hangi mesleği seçerlerse seçsinler onlardan teknolojiye hakim olmaları beklenecek. Bizler bu kursla onların hem geleceğe hazırlanmalarına hem de takım çalışması, planlama, problem çözme, karar verme, yaratıcı düşünme gibi yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

“Her çocuk robotik kodlama öğrenmeli”
“Kodlama eğitimiyle çocuklar kendi oyun uygulamalarını yapabiliyor ayrıca birçok yazılım geliştirebilirler” diyen öğretmen Yıldız Yıldırım, şunları söyledi:
“Robotik kodlama ile çocukların motor becerilerinin yanı sıra kodlama yeni bir okuryazarlık türü olduğundan onların aritmetik ayrıca okuryazarlık gelişimlerine destek oluyor. Algoritmik düşünmeyi erken yaşta öğrenen çocuklar, akranlarına göre geleceğe daha hazır hale geliyorlar. Kodlamayla problem çözme yeteneği gelişen çocuklar, günlük hayattaki problemleri öngörebilmekte, strese girmeden ayrıca olaylar arasında bağlantı kurarak sorunları çözebilmektedir. Bu yüzden her çocuğun erken yaşta kodlama eğitimi alması çok önemli. Tüm ilköğretim öğrencilerini kursumuza bekliyoruz” diye konuştu. 

Okul başarıları artıyor
Temmuz ayında başlayan kursa hiçbir dersi kaçırmadan devam ettiğini dile getiren Akın Yalçın “Bu kursta eğlenerek öğreniyorum. Zekâ kartlarıyla başladığımız ayrıca internet ortamındaki yazılımları kullandığımız kursumuzda şimdi de kodlar yazarak, özel legolardan hareket edebilen robotlar yapıyoruz. İleride çok daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Kursumu çok seviyorum, çok eğleniyorum ayrıca çok güzel şeyler öğreniyorum. Kurs sayesinde derslerime daha iyi odaklanıyorum ayrıca derslerimde daha başarılı olup daha ön plana çıkıyorum. Robotları, bilgisayarları ayrıca teknolojik aletleri seviyorum. Bu kursta hem öğrenip hem de yeni arkadaşlarımla sosyalleşiyorum” ifadelerini kullandı.
Kurs sayesinde becerilerinin geliştiğini ifade eden 9 yaşındaki Aybüke Ecem Selvi, “Bu kursa geldiğimden beri okul başarım da arttı. Artık sınavlarımı daha hızlı çözüyorum. Kursumu çok seviyorum ayrıca çok mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi. Miray Aycakal ise “Kendi uygulamalarımızı yaptığımız robotik kodlama kursunda yeni şeyler öğrendiğimi için çok mutluyum. Kursumu, arkadaşlarımı ayrıca öğretmenlerimi çok seviyorum” diye konuştu.  

Robotik kodlama nedir?
Robotik kodlama; elektronik devreler aracılığıyla kodlama dilleri kullanılarak robotun tasarımı, bileşenlerinin bir araya getirilmesi, yazılım programının hazırlanması ayrıca yüklenmesi işlemidir. Robotik sistemin belirli şartlarda çalışması için mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ayrıca dijital ortamda kontrol edilebilmeleri için farklı mühendislik dallarının bir arada çalışması gerekmektedir.

Birçok mühendislik disiplinini ihtiva eden Robotik Kodlama ayrıca Yazılım Eğitimi ile çocuklar; analitik düşünme, problem çözme,  olaylar ayrıca durumlar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünme, makinelerin çalışma mantığını kavrama gibi beceriler kazanacak. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet