tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Gaziemir’de zorluklar dayanışmayla aşılıyor

Çok yönlü sosyal hizmetleriyle zor günlerinde yurttaşlara destek olan Gaziemir Belediyesi, ekonomik zorluk yaşayan ailelere yardım eli uzattı; çocuklara, engellilere ayrıca kadınlara destek oldu.

Gaziemir’de zorluklar dayanışmayla aşılıyor
20.01.2023 00:08
0
A+
A-

Çok yönlü sosyal hizmetleriyle zor günlerinde yurttaşlara destek olan Gaziemir Belediyesi, ekonomik zorluk yaşayan ailelere yardım eli uzattı; çocuklara, engellilere ayrıca kadınlara destek oldu.

Gaziemir Belediyesi, ekonomik kriz sebebiyle geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşlara, sosyal projeleriyle destek oluyor. Belediyeye başvurup yardım talebinde bulunan kişilerin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı özel bir çalışmayla belirleniyor. Belediyenin sosyal hizmet uzmanları, sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvuru yapanların evlerinde inceleme yapıyor ayrıca ailenin ekonomik durumunu tespit ediyor. Belediye, inceleme sonucunda ihtiyaç sahip olduğu belirlenen ayrıca resmi kurumlardan gerekli belgeleri getiren ailelere ayni yardım yapıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafınca 2022 tarihinde yürütülen çalışmalar kapsamında, muhtaç durumda olduğu belirlenen ailelere yardım eli uzattı; çocuklara, engellilere ayrıca kadınlara destek oldu.

Sosyal Market’le iyilik harekâtı büyüyor
Gaziemir Belediyesi, Sosyal Market’te yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiriyor. Sosyal Market’te, yardımseverlerin yaptığı bağışlar, belediye eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Gaziemir’in “İyilik ayrıca dayanışma merkezi” olan Sosyal Marketten destek almak için belediyeye başvuran ayrıca ihtiyaç sahip olduğu belirlenen ailelere puan yüklü bir kart veriliyor. Kart sahibi aile, “Sosyal Market”i ziyaret ederek kartındaki puan karşılığında gıda, temizlik ürünü ayrıca giysi gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabiliyor. Sosyal Market’ten, 806 aile yararlanıyor.

Tam destek!
Geniş bir yelpazede sosyal hizmetler sunan belediye, ailesi ekonomik zorluk yaşayan 22 üniversite öğrencisine toplam 88 bin lira eğitim desteği verdi, 369 öğrenciye okul çantası ayrıca kırtasiye seti armağan etti. Sel, yangın gibi doğal afetlerde vatandaşın yanında olan belediye, ihtiyaç sahibi 64 aileye de ev eşyası bağışlarının ulaşmasını sağladı. Asker ailelerine nakdi yardımda bulunan belediye, vatani görevini yapmaya giden 6 kişiye de asker çantası verdi. Engelli ayrıca hasta yurttaşlara da destek olan belediye, bağışta bulunan vatandaşların da desteğiyle 17 kişiye hasta yatağı ayrıca 8 yurttaşa da tekerlekli sandalye yardımı yaptı. Cenaze ayrıca taziye hizmetleriyle 562 yurttaşın acısına ortak olan belediyenin çamaşırhanesinde, 325 aileye 2 bin 674 kez çamaşır yıkama hizmeti verildi.

Semtevlerinde kadınlara ayrıca çocuklara özel hizmet
Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semtevleri’nde düzenlediği kurslar ayrıca eğitimlerle ev kadınlarını üretime yönelterek onların sosyal ayrıca ekonomik hayatta daha aktif bireyler olmalarını sağlıyor. Belediyenin 2022 tarihinde semt evlerinde düzenlediği 24 farklı kurstan 3 bin 160 kursiyer faydalandı. Semtevlerinde kadınlar için 3 farklı girişimcilik ayrıca mesleki eğitim kursu düzenlendi. Semtevlerinin kadın kursiyerleri için 10 gezi ayrıca eğitim yapıldı.
 Bu merkezlerde sadece kadınlara değil çocuklara da hizmet veriliyor. Çocuklara yönelik düzenlenen kurslarla onların kişisel gelişimlerine katkı koyulurken aynı zamanda sosyalleşmeleri sağlanıyor. 2022 tarihinde semtevlerinde çocuklar için 39 eğitim, atölye çalışması ayrıca gezi düzenlendi. 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex